07 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

Özgür-Der, yasağı Saraçhane Parkında protesto etti

İstanbul’da başörtüsüne özgürlük için Ramazan ayı boyunca her Cumartesi Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan Özgür-Der mensupları; Genelkurmay ile Ergenekon arasındaki dostluğu gündeme getirdiler. “Genelkurmay Ergenekon’a Dost, Başörtüsüne Düşman!” ve “Herkes İçin Adalet Başörtüsüne Özgürlük!” yazılı pankartların açıldığı eylem yine Fatih Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirildi.

“Çetelere Resepsiyon; Çocuklarımıza Pimi Çekilmiş Bomba!”, “Güçlü Ordu; Bezdirilmiş Türkiye!”, “Güçlü Ordu; Militarist Türkiye!”, “Üniversite Kayıtlarında Başörtüsü Zulmüne Son!” yazılı dövizler taşıyan Özgür-Der mensupları; Genelkurmay’ın Ergenekon sanıklarını resepsiyona dâvet etmesine, kışladaki cinayetlere, askerî vesayete ve devam eden başörtüsü yasağına dikkat çektiler. Eylemin sunumunu yapan Murat Ayar, İslâmî kimliğe yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek bu sene de üniversitelerde kayıtlar sırasında başörtüsünün çıkarılması dayatmasının sürdüğünü söyledi. İslâmî kimliğe yönelik baskıların Kuzey Kıbrıs’ta Kur’ân eğitiminin verildiği okulların basılmasına kadar tırmandığını ifade eden Ayar, “Ancak biz tüm yasaklara ve baskılara rağmen kimliğimizi/inancımızı koruma kararlılığındayız!” dedi. İstanbul / Yeni Asya

Başörtülü de açılım istiyor

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 229. hafta basın açıklamasında konuşan MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Medine Küçük, “Başörtüsüne demokratik açılım ne zaman gelecek?” diye sordu. Başörtüsüne özgürlük eylemlerini haftalardır sürdüren Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 229. hafta basın açıklaması Cumartesi günü İzmit Sabri Yalım İnsan Hakları Parkında yapıldı. Basın açıklamasını platform adına MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Medine Küçük yaptı. Bu haftanın konusu demokratik açılımlar ve başörtüsüydü.

Türkiye’nin son yıllarda etkisini daha fazla gösteren, her alanda demokratikleşme sürecine girdiği ifade edilen açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Hiç şüphesiz ki bu sürece girme isteği, var olan bir eksikliğin, bir haksızlığın, uygulanan bir çifte standardın sonucudur. Bu isteklerden en büyük olanlardan bir tanesi de, ‘Demokratikleşmeye’ çalışan Türkiye’mizde girişilen Kürt açılımıdır. Sivil inisiyatifin, sorunu çözüm aşamasında, birinci dereceden vazgeçilmez unsur olacağı, gerek hükümetçe gerekse de STK’larca bilinmektedir. Nitekim Türkiye’de, MAZLUMDER’ de başta olmak üzere, bir çok STK bu sorunun varlığını dile getirmiş ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulamıştır. Demokrasi varlığı istenilen bir ülkede, demokratikleşme çabaları elbette ki sivil bir anayasadan ayrı düşünülemez. Bu konuda Hükümetin sivil anayasa konusunda kararlılığı bu fırsatla bir kere daha dile getirmesi ve hayata geçirmesi gereklidir.”

Bir Sivil Toplum Örgütü olarak, girişilen projeye destek verdiklerini ifade eden Medine Küçük, “Başlatılan bir sürecin durdurulmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu sürecin mademki ismi ‘Demokratik Açılım’, başörtü meselesinde de demokratikleşebilme gerekliliğini yıllardır söylüyoruz. Kemikleşmiş bir diğer yara olan başörtü meselesi de bu sürece eklenmeli ve daha fazla derin yaralar bırakmadan çözüme kavuşması gerekir” dedi. Kocaeli / Yeni Asya

07.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  1982'DE HAZIRLANAN RAPOR

  Ülkeyi terör değil, baskı böler

  Ocak’a kadar biter

  Kriz bize yaradı

  Özgür-Der, yasağı Saraçhane Parkında protesto etti

  2. Ergenekon'da 3. buluşma bugün

  Tüketici değil, banka kayırılıyor

  Numara taşıma başlıyor

  Ekonomik kriz, kamudan maaş alana yaradı

  Yağışlı hava geliyor

  Kayseri’ye cezaevi kompleksi

  Üç kilometrelik iftar sofrası kuruldu

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.