08 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Geely, ayağınızı yerden kesecek

ÇİNLİ arabaların sayısı Türkiye’de her geçen gün artarken, geçtiğimiz hafta Çelik Motor tarafından Geely Echo’yu test etme imkânı buldum.

Dikkatimi ilk çeken Geely Echo’nun, Mercedes C Serisi’ni andıran görünümü oldu. İç mekân ise ferah olmakla birlikte kokpitin renkleri bazı kişilere sıkıcı gelebilir. Malzeme kalitesi, aracın fiyatına oranla iyi olmasına rağmen yine de sert yapısı sayesinde bozuk zeminlerde tıkırtı yapıyor. Gösterge paneli ele iyi oturan direksiyon tarafından perdelenmiyor, seçilen yazı karakteri sayesinde her sürüşte net bir şekilde takip ediliyor. Ön konsolun ortasında da sade bir yapı bulunuyor. Her şey sürücünün elinin altında. Müzik sisteminin kullanımı kolay, ses kalitesi yüksek. Yanal destekleri yetersiz olan ön koltuklar, virajlarda güvensizlik oluştursa bile konfordan ödün vermiyor. Kalkışlarda seri olan motor ara hızlanmalarda biraz yığılsa da aracı zorlanmadan taşımayı başarıyor. Echo’da tercih edilen bu 1.3 litrelik benzinli motor, hem vergi avantajı sağlıyor, hem de ekonomik kullanıma müsaade ediyor. Hafif hidrolik direksiyonun tepkileri gayet net. Yumuşak bir debriyaja sahip olan araçta vites geçişleri biraz kemikli. Şehir içi kullanımlarda ya da düşük hızlı kullanımlarda her şey 4/4’lük iken, hız 130 km/h ye yaklaşınca aracın içersinde bir uğultu başlıyor. Hiç şüphesiz ki, bununa en temel sebebi üretim maliyetlerini düşürmek için izolasyona yeterli önem verilmemesidir. Kısıtlı bir bütçesi olup araba almak isteyenler ikinci el kelepir bir araç yada aynı fiyata 3 yıl 100.000 km üretici garantisine, full donanıma sahip, şık görünümüyle temel ihtiyaçlarınızın tümüne kolaylıkla cevap verebilen 0 km bir araç alabilir.

Uzun lafın kısası, Geely Echo, 4 kişilik bir ailenin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilen, ucuz, ama başarılı bir araç. Geely Echo Echo’da EBD, ABS fren sistemi mevcut. Ayrıca kapı içi çelik koruma barları, immobilizer, darbe emici direksiyon mili ve sürücü-yolcu hava yakstıkları standart olarak sunuluyor. Deri direksiyon simidi ve vites topuzu, radyo-cd çalar, tek dokunuşla açılabilirn elektrikli ön ve arka camlar, krom iç kapı kolları, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi gibi özellikler de standart donanım olarak sunuluyor. konforlu hayat Elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit araç içi hayatı daha konforlu kılan özellikler olarak öne çıkıyor. Ülkemizde 1,3 benzinli motor seçeneği ile satışta şu anda. 5200 dev/dak’da 110 Nm’lik maksimum tork üreten araçın hp’si 86. Geely’nin ayrıca MK Familia 1.5 olmak üzere farklı benzinli motorlara sahip modeli de bulunuyor. Test aracımız Gelly Echo 18.990 TL, Famila ise 21.650 TL fiyat ile satışa sunuluyor.

ÜMİT KIZILTEPE

08.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Geely, ayağınızı yerden kesecek

  Eylül ayı boyunca hem ÖTV, hem KDV Fiat’tan!

  Ötelemeli Grande Punto kampanyası

  Eylül ayında, Ford’dan 3-0'lık büyük kampanya

  Hyundai i20 Türkiye’de üretilecek

  HYUNDAI B SEGMENTİNİN LİDERİ

  2010 Nissan’larda büyük avantaj

  Qashqai ürün gamını genişletiyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.