08 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

Gül’den AB vurgusu

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Avrupa Birliği sürecinde, demokratik standartları yükseltecek, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, yargı hizmetinin kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak reformların kararlılıkla ve ilgili tüm tarafların aktif katılımıyla hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.


AÇILIMA KARŞI ÇIKTI, SEVR HATIRLATMASI YAPTI

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ‘’Cumhuriyet ve Demokrasiyi birbirinden ayırmaya, üniter devlet yapısının güvencesi olan temel değerleri yıpratmaya y

Özok: TBMM’nin seçeceği üyeler yargıyı siyasallaştırır

Türkİye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ‘’Yargıç ve savcıların kurullarında TBMM’nin seçeceği üyelerin varlığı ‘yargının siyasallaşması’ sonucun


  Arınç:İnanca saygı en büyük açılım

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Demokratik açılımın en önemli noktası halkın inancına, felsefesine ve kültürüne saygı duymaktır.


  Cindoruk: Açılım var, sonuç yok

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Hiç bir meseleyi alıp bitiren, sonuçlandıran bir hükümet yok ortada. Bu hükümet, her gün Türkiye’nin önüne ağırlığı artırılan meseler koyuyor, ama temel hiçbir meseleyi çözmüyor” dedi.


  Paşalar hakim önünde

İkinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 3. duruşmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda devam edildi. Duruşmaya, birleştirilen ikinci ve üçüncü dâvâların 53 tutuklu sanığından gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in de aralarında bulunduğu 49’u katıldı. Duruşmada, 55 tutuksuz sanıktan emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç ve Kemal Yavuz ile ATO Başkanı Sinan Aygün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, gazeteci-yazar Yalçın Küçük’ün de aralarında olduğu 32’si yer aldı.


  TUNCAY ÖZKAN TARTIŞMA ÇIKARDI

İKİNCİ ‘’Ergenekon’’ davasının 3. duruşmasında, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan arasında yaşana tartışma nedeniyle ara verildi.


  Bakan Şimşek’e göre varlık barışı fırsat

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, varlık barışının önemli bir fırsat olduğunu belirterek, ‘’Çember daralıyor. Bana göre banka gizliliği de geride kaldı. İsviçre ve Avusturya’daki hesapların istenmesi konusundaki çalışmalar devam ediyor’’ dedi.


  Uzlaştırma Kurulu adeta yok sayıldı

TÜRKİYE Kamu-Sen’in yaptığı hesaplamaya göre, Uzlaştırma Kurulunun 2003’ten bu yana verdiği kararlar hayata geçirilseydi ortalama düzeyde maaş alan bir memurun cebine fazladan 220 lira girecekti.


  Yeni Asya okuyucuları iftarda buluştu

YENİ ASYA Gazetesi, müessese bünyesinde verdiği iftar yemeğiyle okuyucularını buluşturdu.


  Harcamalar vatandaşı zorlayacak

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul alışverişinin yanı sıra Ramazan Bayramı ve ardından kış mevsimi sebebiyle başlayacak zorunlu harcamalarla, vatandaşın bütçesinde oluşacak ‘kara deliğin’ çok daha büyük olacağını söyledi.


  Yeni Asya’dan Kaymakam Damatlar’a ziyaret

GAZETEMİZ Silifke Temsilcisi Mustafa Ongun, Çorum Vali Yardımcılığı görevinden Silifke Kaymakamlığına atanan Fatih Damatlar’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.


  Şifa ararken sağlığınızdan olmayın

GAZİ Üniversitesi (GÜ) Medikal Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çimen Karasu, piyasada ‘’1 günde 5 kilo, 1 haftada 8-10 kilo verin’’ gibi tanıtımlarla çeşitli bitkisel ürünler satıldığını belirterek, ‘’Böyle bir sağlık yaklaşımı insanı ölüme bile götürebilir’’ dedi.


  İHH’dan Sri Lanka’ya yardım

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Sri Lankalı Müslümanlar’a kumanya yardımında bulundu.


  Japon turist 5 yıldır oruç tutuyor

KARABÜK'ÜN Safranbolu ilçesine 5 yıldır Ramazan aylarında gelen Japon turist, Türk ailelerle birlikte oruç tutarak Ramazan eğlencelerine katılıyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.