10 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

100 bin etkili insana Kur"ân

Amerİkan-İslâm İlişkileri Konseyi, Amerikalıları İslâm dini hakkında bilgilendirmek için “Share the Kuran” (Kur’ân’ı Paylaş) adlı bir kampanya başlattı.

Amerika’daki en büyük Müslüman örgütü olan Konsey’in amacı, Kur’ân’ın 100 bin ücretsiz kopyasını Amerika’da seçimle işbaşına gelen yetkililere ve ülkenin düşünce dünyasını şekillendiren en etkili kişilere dağıtmak. Amerika’nın Sesi radyosunun haberine göre örgütün amaçlarından biri, seçimle işbaşına gelmiş yerel yöneticilere, medyaya ve ülkenin düşünce dünyasında etkili kişilere erişmek. Konsey Başkanı Nihat Avat, Amerikalıların, medyada İslâm üzerine yapılan sansasyonel haberler yerine daha sağlıklı bilgi edinmelerini istiyor. Avat, “Kur’ân’da dinler arası ilişkilere verilen önemi, barış, verimlilik, çok çalışma ve Allah’a imanın önemini anlatan birçok açık ve net öğreti var. Bunları herkesin görüp anlamasını istiyoruz.” diye konuşuyor.

Uzun dönemli bir kampanya olan “Kur’ân’ı Paylaş,” kapsamında Amerikalı Müslümanlar ücretsiz dağıtılan Kur’ân kopyalarının basım masraflarını kendileri karşılıyor. Arapça ve İngilizce kopyalarının yanı sıra Kur’ân’a iliştirilmiş bir de İngilizce açıklama bölümü bulunuyor. Amerikalıları İslâm dini hakkında bilinçlendirme çabalarından biri de Müslümanların bu ülkede unutulan tarihçesini hatırlatmak. Açtığı sergiyle bütün ülkeyi dolaşan Müslüman Amerikalı araştırmacı Emir Naşit, Müslümanların Amerika’da 1700’lü yıllara dayanan tarihini anlatıyor. Naşit, “Amerikan halkının, bizim de bu kültürün bir parçası olduğumuzu bilmeleri çok yararlı olur. Bu topraklara uzun zaman önce geldik. Bu gerçeği biz uydurmuyoruz. Bu konudaki belgeler kütüphanelerde, mezarlıklarda, tarih kuruluşlarında bulunuyor.” diyor. Washington / cihan

10.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  FACİANIN ÜÇ SEBEBİ: İHMAL, HIRS, BENCİLLİK

  ALTYAPI İFLÂS ETTİ, YOL GÖL OLDU

  TMMOB: SEL BASKINLARI SÜRPRİZ DEĞİL

  Erdoğan"dan İstanbul"a 2 milyon TL

  SELDE CAN KAYBI BİLANÇOSU: İKİ GÜNDE 30 ÖLÜ

  TIRLAR SÜRÜKLENDİ

  Selin ardından yağma

  100 bin etkili insana Kur"ân

  Dünyanın en büyük otelleri Dubai"de

  İngiliz doktorlar alkole karşı savaş açtı

  Çin"e devâsâ güneş santrali

  Malezya"da Kutsal Emanetler sergisi

  Şehitlerin cenazeleri memleketlerine törenle gönderildi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.