14 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

RİJKAARD: ŞAMPİYON GİBİ OYNAMALIYIZ

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Beşiktaş karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, derbide kazanmanın önemli olduğunu belirterek, "Bu maçta önemli olan bizim kazanmamızdı. Oyuncularım çok büyük bir efor sarfettiler. Milli maç arasından sonra bu galibiyet iyi geldi. Oyuncularımı tebrik ediyorum." dedi. Beşiktaş'ın kadrosunu gördüğü zaman neler düşündüğünün sorulması üzerine Rijkaard, "Esame lisetisini görünce biraz şaşırdık. Beklemediğimiz oyuncular vardı. Ama böyle olmasına karşın maça çok iyi başladık, onlar da adaptasyon dönemi geçirdiler. İlk golü biz bulduk. 1-0'dan sonra kimi hatalarımız vardı, top istemedik, sorumluluk almadık, Beşiktaş ön plana çıktı. Ama ikinci yarıya baktığımızda sorumluluk almaya başladık. İkinci yarıda iyi oynadık, toparlandık. O yüzden oyuncularımı tekrar kutluyorum, 1-0'ı korumaktan çok Beşiktaş'ın üstüne gittiler ve 2 gol daha buldular'' diye konuştu.

SABRİ SIRTINA MOTOR TAKMIŞ GİBİYDİ

Beşiktaş karşısında alınan galibiyetin ardından şampiyonluk düşüncesinin artıp artmadığı şeklindeki bir soruya Rijkaard, şu cevabı verdi: "Şampiyonluk için yorum yapmak çok erken. Lige iyi başlangıç yaptık bunu devam ettirmemiz lazım. Antrenmanlarda daha şampiyon gibi oynamamız gerekiyor" Taraftarlara da vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Hollandalı çalıştırıcı, "Maç içinde en çok haz aldığım Sabri'ye bağırdıkları andı. Sabri, sırtına motor takılmış gibi 90 dakika koştu" değerlendirmesini yaptı.

14.09.2009


 

"12 DEV ADAM" BUGÜN SIRBİSTAN'I AĞIRLIYOR

36. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımz, 2. tur (F) Grubu'nda bugün Sırbistan ile karşılaşacak. Lodz Arena'da Saat 22:00’de başlayacak mücadele NTV'den canlı olarak yayınlanacak. Türkiye, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle yaptığı 4 resmi maçta 4 yenilgi aldı. Rakibiyle eski Yugoslavya'nın dağılmasından sonra ilk kez 1995 yılında 29. Avrupa Şampiyonası ilave eleme grubunda karşılaşan milliler, o zamanki adı ''Yugoslavya'' olan rakibine 19 sayı farkla yenilmişti. Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez final oynayan (A) Milliler, finalde rakibine 78-69 yenilerek, ikinci oldu.

18 MAÇTA 4 GALİBİYET ALABİLDİK

(A) Milli Takım, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle 18 kez karşı karşıya geldi. Türkiye, 18 maçta sadece 4 galibiyet alırken, 14 maçta salondan yenilgiyle ayrıldı. 18 maçta rakip potaya 1333 sayı atan (A) Milli Takım, kendi potasında ise 1497 sayı gördü. Türkiye, rakibi karşısında 4 galibiyetini de özel maçlarda aldı. İsviçre'nin Cenevre kentinde 16 Ağustos 2000 özel maçta, Türkiye rakibini ilk kez 66-63'luk skorla yenmeyi başardı. Belgrad'da 11 Ağustos 2002'de Zepter Turnuvası'nda rakibini 80-75 yenen milliler, 23 Ağustos 2003'de de İstanbul'da Efes Pilsen World Cup 2'de 90-88'lik skorla sahadan galip ayrıldı. . Türkiye, rakibi karşısındaki son galibiyetini 25 Ağustos 2007'de İzmir'de Efes Pilsen World Cup 6'da 91-80'lik skorla elde etti. ABD'de yapılan 14. Dünya Şampiyonası Finalleri'nde 2. turda, Türkiye, 32 sayı farkla yenilerek rakibi karşısında en farklı skorlu yenilgisini aldı.

14.09.2009


 

Macar basını: Türkiye önüne geleni eziyor

MACARİSTAN spor medyasının gündeminde, Türk Basketbol Milli Takımı'nın Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısı yer alıyor. Finallerde şimdiye dek yaptığı 4 maçı da kazanan Türkiye'nin önüne geleni silindir gibi ezdiği görüşünde birleşen Macar spor medyası, İspanya maçıyla ilgili olarak (A) Milli Takım'ın son dünya şampiyonunu yenerek, bir üst tura çıktığını belirttiler. Macaristan'ın günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, ''Türkiye Dünya Şampiyonu'nu yenerek tur atladı'' diye attığı başlığın ardından, Türkiye İspanya ile yaptığı nefes kesen mücadelede 3 sayı ile galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı yorumunda bulundu. Türkler maçta galibiyeti NBA oyuncusu İlyasova'nın attığı 15 sayı ile kazandığına değinen gazete, Semih Erden'in son iki saniyede faullerden kaydettiği sayıları da unutmamak lazım" diye yazdı.

14.09.2009


 

G.Saray iyi oynamadığı halde kazanmasını biliyor

Sezonun ilk derbisini G.Saray kazandı. Enteresan bir maç oldu. Kırılma anları vardı maçta. Serdar Özkan'ın "gol" denilen vuruşu dışarı atması. Rüştü'nün 2. goldeki hatası. Le Franko'nun ceza sahası çizgisi üzeri mi, dışı mı olan pozisyonda göğüs-el karışımı topa müdahalesi pozisyonunu es geçmesi. Öteki taraftan her iki takımın ortaya koyduğu futbol derbinin sonucunu belirleyecekti.

Maçın genelinde Beşiktaş, G.Saray'a oranla daha etkili futbol oynayan taraf gözüktü. Özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasında G.Saray'ı bunalttılar. Bunun önemli sebebi G.Saray'da iyi oynayan futbolcu sayısını azlığıydı. Oyuncuların neredyse tamamı milli takımlardan geldi. Yorgunluk açıkça görünüyordu. En yorgun oyuncu kaptan Arda'yı gördük. Rijkaard oyuncularıyla çalışamamanınsıkıntısını maçta yaşayan taraf oldu. G.Saray'ın maçta sıkıntıya düşmesinin bir önemli sebebi de tek forvet oynayan Baroş'un ileri atılan topları bloke edememesi oldu. Bu sıkıntı yüzünden Rijkaard muhtemelen Baroş - Nonda değişikliği yapacaktı ki, ikinci gol geldi. Böyle olunca Rijkaard Keita'yı oyundan aldı. Değişiklikler zamanında yapıldı. Arda- Elano, Keita-Barış değişiklikleri isabetliydi.

Mustafa Denizli tecrübeli bir teknik adam. Özellikle derbilerde sürpriz çıkışlarıyla bilinir. Bu derbide de Ekrem'i ön libero, Nihat'ı tek forvet, Bobo, Holosko ve Nobre'yi kenarda oturtma sürprizlerini yaptı. Nihat asla tek forvet oynayacak biri değil. İkili forvet pozisyonunda, forvet arkasında başarılı olan bir oyuncu. Real Sociedad ve Villareal de bu şekilde çok başarılı olmuştu. Yusuf'un sol çizgide oynaması ve defasına yardım etmemesi, G.Saray'ın etkili sağ kanadını çok daha işler hale getirdi. G.Saray'ın bu maçtaki en etkili ve çalışkan oyuncusu Sabri'ydi.

[email protected].

SAİD OKUR

14.09.2009


 

Beşiktaş derbiyi unutup, Manchester'ı düşünmeli

Beşiktaş ligin en iyi savunma yapan takımıydı. Kolay gol yemiyordu. Rakiplerine fazla gol pozisyonu da vermiyordu. Hücum yönü zengin Galatasaray karşısında Mustafa Denizli’nin defansta oynama yapmasını beklemiyorduk. Oysa o, Hakan’ın yerine Rüştü'yü, Fink’in yerine Ekrem’i oynatarak, tek istikrarlı bölge olan savunmayı dağıttı. Yeni transfer Tabata, henüz kendini bulamamış. Nihat ve sakatlıktan yeni kurtulmuş Yusuf’un ilk kez birlikte oynayacak olmaları büyük bir soru işareti idi ki, bu sorunun cevabı ilk yarıda verildi: Olamaz. Nitekim ikinci yarıya Tabata ve Nihat’sız başlandı. Kaleci Rüştü, yenilen iki golde de çok büyük hata yaptı ve takımın yenilmesinde başrolü oynadı.

Hücumda Serdar Özkan çok çalıştı ama bulduğu net pozisyonları değerlendiremedi.Ona kızmamak lazım çünkü golcü değil. Zaten takım her iki yarıda da Beşiktaş, forvetsiz oynadı. Oyuna sonradan giren Bobo ve Holosko isteksiz ve güçsüz göründüler. Orta sahada Ernst ve solda İsmail başarılıydı ama onların gayreti sonucu değiştiremedi. Sonuçta sezonun ilk derbisini favori olan Galatasaray kazandı. Bu sonuçla Beşiktaş rakibinden 9 puan geriye düştü ki, kadro istikrarı yakalayamamış bir takımın bundan sonraki işi hiç de kolay değil.

Yarın Şampiyonlar Liginde Manchester United'le oynanacak çok önemli bir maç var. Burada alınacak bir puan bile gruptan çıkma adına çok önemli. Morali bozuk ve dağınık bir görüntü veren Beşiktaş için, umutlu olmak zor. Burada bütün iş, Mustafa Denizli' ye düşüyor. Takımı bir an önce toparlaması ve ligi şimdilik unutması gerekiyor. Şampiyonlar Liginde alınacak iyi bir sonuç, takımın kendine güvenini yeniden sağlayabilir. Mustafa Denizli, milli maç yüzünden Şili'den yorgun döndüğü gerekçesiyle derbide oynatmadığı Tello'ya bu maçta mutlaka görev vermeli. Son olarak şunu da belirtmek isterim. Gerek maç başlamadan önce, gerekse maçtan sonra Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören’in protokoldeki centilmenliği, futbolcuların samimi kucaklaşmaları, önemli bir derbinin kavgasız gürültüsüz bitmesi takdire değer davranışlar olarak ilerde oynanacak derbilere örnek olmalı.

[email protected]

PENCERE: NADİ AKSOY

14.09.2009


 

BEŞİKTAŞ-MANCHESTER MAÇINA İTALYAN HAKEM

BEŞİKTAŞ'IN Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ilk maçında 15 Eylül Salı günü sahasında İngiliz ekibi Manchester United ile oynayacağı karşılaşmayı, İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada, Rizzoli'nin yardımcılıklarını Nicola Nicoletti ve Renato Faverani yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andrea Gervasoni.

14.09.2009


 

METİN OKTAY UNUTULMADI

GALATASARAY ve Türk futbolunun ''Taçsız Kral'' lakaplı efsanevi golcü futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 18. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Sinan Kılıç, Ali Haşhaş, Faruk Bil, Oktay'ın yakınları, Galatasaray camiasından kişiler ile Galatasaray'ın altyapısında forma giyen çocuklar ve taraftarlar katıldı. Yağışlı havaya rağmen katılımın yüksek olduğu anma töreni, okunan dualarla sona erdi.

14.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.