15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Hrsitofyas:Karpaz’a 20 bin Rum göçmen yerleştirilsin

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitiris Hrsitofyas’ın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer ile görüşmesinde, Karpaz’ın Rumlara verilmesini ve buraya 20 bin ‘’Rum göçmenin yerleştirilmesini’’ istediği açıklandı.

Rum liderin, zorlayıcı bir ikilemle karşı karşıya kaldığında, müzakerelerden ‘’ayrılma’’ tehdidinde bulunması ‘’BM tutanakları’’na da yansıdı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Hristofyas ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in Rum Başkanlık Köşkü’nde yapılan görüşmelerinin 14 Nisan 2009 tarihli tutanaklarını yayımladı. Gazete, tutanaklara dayanarak verdiği habere göre, Hristofyas, Downer’le görüşmesinde, müzakere masasına konulan Türk talepleri ile ‘’Kuzey’de temiz bir Türk devleti, Güney’de ise karma (mixed) bir devlet oluşturulacağından’ endişe ediyor. Aynı tutanaklarda, Rum tarafının her fırsatta, Karpaz’ın kendilerine verilmesi ve bu şekilde 20 bin ‘’Rum göçmenin geri dönmesini’’ talep ettiği ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın bu öneriye ‘’ret’’ cevabı verdiği aktarılıyor, ancak bu ‘’ret’’ cevabının nihai cevap olmadığı belirtiliyor.

15.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kahraman gazeteci bugün serbest

  Diaspora nefret üretmesin

  Obama: Başkanlığımı baltalamak istiyorlar

  Hrsitofyas:Karpaz’a 20 bin Rum göçmen yerleştirilsin

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.