15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İnançsızlığa karşı işbirliği yapmalıyız

Almanya’nın Münih kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Merkezine (DİTİM) bağlı Mehmet Akif Camii derneğinin verdiği iftar yemeği farklı dinlerin temsilcilerini bir araya getirdi.


BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA SİSTEMİ

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, zekâtın, kalbi cimrilik hastalığından, malı fakirin hakkından temizleyen, zenginlerde şefkat ve merhamet hislerini gel

Sigorta şirketleri sınıfta kaldı

MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Coşkun Topaloğlu, sigorta şirketlerinin hasar tesbiti amacıyla yaptıkları ekspertiz çalışmalarında, firmalara daha


  İçeride sevinç dışarıda tepki

MİLLİ Eğitim Bakanlığı 11 bin sözleşmeli, 15 bin 800 öğretmen atadı. Bakanlıkta atama yapılırken, atanamayan öğretmenler ise bina dışında eylemdeydi.


  AİHM’in kayıp Rum kararı 18 Eylül'de

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) temyiz niteliğindeki büyük dairesi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kaybolduğu iddia edilen 18 Kıbrıslı Rum’un yakınları tarafından açılan davaya ilişkin kararını 18 Eylül Cuma günü verecek.


  Bakanlıktan füze açıklaması

MİLLİ Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi’ne ilişkin teklife çağrı dosyasının Çin, Rusya ve ABD’li firmalara, ilgili talep mektubunun ise ABD hükümetine 8 Nisan 2009 tarihinde yayımlandığı ve ihale sürecinin başladığı belirtildi.


  Topraktan mühimmat fışkırıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı turistik Titreyengöl bölgesindeki bir arazide, bir ihbar üzerine yapılan kazıda 80 adet savunma tipi el bombası bulundu.


  Çukurca’da bir şehit daha

Hakkarİ’nİn Çukurca ilçesinde sürdürülen operasyonda, 1 uzman onbaşı şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Kavşak köyü Kazan Vadisi’nde terör örgütü PKK üyelerine karşı sürdürülen operasyonlarda, Ordu nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Mustafa Güler (23) şehit oldu.


  “Kapalı oturuma” açık tehdit

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AKP’nin Meclis’in kapalı oturum yapmasındaki ısrarını sürdürmesi halinde, oturum sonrası ne cereyan ettiğini Türk milletine açıklayacaklarını” bildirdi.


  Alkolizm afetini durduralım

Türkiye’de bu yılın ilk yarısında, 2008 yılının aynı dönemine göre 4,5 milyon litre daha fazla içki satıldı. TAPDK’nın verilerine göre, 2008 yılının ilk altı ayında 531 milyon 769 bin 663 litre olan alkol tüketimi, bu yılın ilk yarısında 536 milyon 276 bin 249 litreye çıktı.


  24 saatte trenle Mekke

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Hicaz Demiryolu Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Proje tamamlandığında İstanbul’dan yola çıkan bir tren, 24 saatte Mekke’de olacak’’ dedi. Aka, çalışmaların 2012’de tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi.


  Şefkatli devlet olamaz mıyız?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Türkiye, Türk’ü, Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi’yi, Sünni’yi, Müslüman’ı, Hristiyan’ı kucaklayan şefkatli, merhametli, adaletli bir devlet olamaz mı? Biz, bunu yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.


  Büyük uyuşturucu operasyonu

İstanbul Valisi Muammer Güler, Tuzla ve Pendik’te 3 ayrı uyuşturucu imalathanesine yönelik operasyonlarda, uyuşturucu hap imalatında kullanılan 400 kilogram amfetamin ile 36 ton kimyasal madde ele geçirildiğini, olayla ilgili yakalanan 11 kişiden 9’unun tutuklandığını bildirdi.


  Bayramda cezaevlerinde açık görüş yapılacak

Tutuklu ve hükümlüler, Ramazan Bayramı dolayısıyla açık görüş yapacak.


  Hurmadan biyoyakıt üretilecek

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir şirketin, Irak topraklarında hurmadan biyoyakıt üretme projesini onayladı.


  Nüfus cüzdanını kaybedene ceza

Eskİşehİr’de 20 Nisan’dan sonra nüfus cüzdanını kaybeden 4 bin 613 kişiye yaklaşık 250 bin TL ceza kesildi.


  Avrupalı gençlere turşu kurma eğitimi

Ankara’nIn Çubuk ilçesinde 24-27 Eylül tarihlerinde başlayacak 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katılacak yabancı öğrenciler, turşu kurmayı öğrendi.


  Sinevizyonlu vaaz cemaati arttırdı

Ermenek ilçesi, Güneyyurt beldesinde görev yapan imam-hatip Abdullah Yılmaz, vaazlarında teknolojiyi aktif şekilde kullanarak cami cemaatini arttırdı.


  Vatandaşın derdine ‘Alo Yetiş’

Evren Belediyesi, vatandaşların sağlık ocağı başta olmak üzere kamu kurumlarındaki işlerini görmeleri için özel araba tahsis etti.


  Afrika’da tehlikeli yeni bir virüs bulundu

Afrİka’nIn güneyinde, Ebola virüsüne benzeyen ve bulaştığı kişilerin yüzde 80’inin ölümüne yol açtığı saptanan tehlikeli bir virüs keşfedildi.


  Üzerinden hızlı tren geçti, ölmedi, ama uyanmadı da

Fransa’nIn batısındaki Vannes şehri yakınlarında, bir TGV (yüksek hızlı tren-train à grande vitesse), raylar arasında yatan bir gencin üzerinden geçti, gencin burnu dahi kanamadı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.