15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Trabzon, "ilk 5'e giremez" diyenleri yanıltacak

Trabzonspor, ne zaman sıkıntıya düşse imdadına İstanbul Büyükşehir yetişiyor. Geçen sezon Ersun Yanal'a serzenişlerin arttığı dönemde Trabzonspor, İstanbul Belediye'ye yine aynı statda 4 gol atmıştı. Bu kez 6 oldu. Daha fazla da olabilirdi. Atılan 6 gole rağmen Trabzonspor, kalesinde daha fazla gol de görebilirdi. Trabzonspor iyi mi oynadı, evet ama bu iyi oyunu ne sağladı ona bakmak lazım. Önce, ikili forvet, sonra kanat bindirmeleri, sonra Belediyespor'un verdiği boş alanlar.

Trabzonspor, İstanbul Belediye maçına kırmızı gören boğalar gibi çıktı. Yerelde artan eleştiriler, belli ki oyuncuları kamçılamış. Oyuncular, kendileri ve teknik ekip için yazılanları, konuşulanların farkında. Kendilerine güvenin azaldığını ama bitmediğini biliyorlardı. Onun için rakibin kim olduğu değil, kendilerinin ne yapacağının önemi vardı. Bu kez defansı gibi orta sahası da dörtlü bir anlayış ve ileride de 2 forvetiyle goller aradılar.

Gökhan ve Umut, her ikisinin de gol attığı herhangi bir maçı Trabzonspor bu sezon kaybetmez. Geçmiş yıllara göre yan topları daha olumlu kullanan, defansı, orta sahası gole yakın oynayan bir takım var. Forvetleri atmasa, defansında Giray ve Egemen atıyor. Bunu Belediye maçında da gösterdiler. Bross, yan toplarda ve kornerlerde Egemen'i ileriye göndererek, akıllı bir iş yapıyor. Egemen'i iki hafta dinlendirmenin faydası 3 golle alındı. Demek ki, rotasyon ve ara, bazı oyunculara yaramış.

Bross'un Serkan'ı sağbek olarak kullanmaması gerektiğini herhalde anlamıştır. Eğer orta bölgeyi 4 oyuncuyla oluşturacaksanız, sağda Yattara olmazsa, Serkan olur. Alternatifin yok. İstanbul Belediye maçının diğer bir güzelliği Colman'dı. Hatta maçın adamı Colman'dı. Attırdığı goller var, topun Trabzonspor'da kalması için yaptığı kritik hareketler var. Colman iyiyse, Selçuk da o kadar iyi. Selçuk, ön liberoda ilk toplarla buluşan isim. Tjikuzu'dan daha etkili top kullandığına göre bu bölgede Bross'un macera aramasına gerek yok.

Umut ve Gökhan Ünal, bu kadar eleştiriye rağmen özgüvenleri yüksek bir performans çizdiler. Trabzonsporlu oyuncular, İstanbul karşısında, 'Oh be' der gibiydiler. Şut ve pas yüzdeleri, gol vuruşları en yüksek orandaydı. Bross, Trabzon medyasını dinledi, ikili forvete döndü. Umut'u da, Gökhan'ı da rahatlattı.

6-1 Trabzonspor tarihi için önemli bir sonuç. Kolay değil, 6 gol atmak. Denek ki bu takımda bu seviye var. Bu seviyeyi burada tutmak ve daha da yukarılara çıkartmak teknik ekibin işi. Trabzonspor taraftarı en son 6 golü ne zaman gördü bilmiyorum ama Ramazan ayında hem de İstanbul'da 6 gol bazı olumsuzlukları unutturacak gibi.

Gabriç, fena değil, daha da iyi olabilir. Öyle üst düzey futbol oynamıyor ama yaptığı ortalar ve sezgileriyle gelecek adına iyi olacak dedirtti. Oyunun zaman zaman kontrolünü kaybetse de Trabzonspor, çıkış maçının hakkını verdi. Ne istediğini biliyordu ama bu kadar golü onlar da beklemiyordu. Ligin başında bu takım şampiyon olamaz, ilk 5'e giremez diyenleri Trabzonspor yanıltacak gibi görünüyor.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

15.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DEV LİGE DEV GİBİ BAŞLA

  İNGİLİZLER TERS GELİYOR

  Mustafa Denizli prestij peşinde

  F.Bahçe taraftarı 298 koltuk kırdı

  Sivasspor eski günlerini arıyor

  Trabzon, "ilk 5'e giremez" diyenleri yanıltacak

  EGEMEN: İLK DEFA BİRMAÇTA 3 GOL ATTIM

  Zirvede amansız takip

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  6. HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

  ABD AÇIK CLİJSTERS'İN OLDU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.