16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Türk seyirciye tribün yasağı

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda ilk maç, 17 Eylül Perşembe günü Panathinaikos ile Galatasaray arasında oynanacak.

Atina'daki mücadeleye ilişkin ayrıntılar belli oldu. Galatasaray'ın İstanbul'dan bugün saat 13:20'de Atina Uluslararası Elefterios Venizelos havalimanına ulaşması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Frank Rijkaard, saat 18:45'te Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Galatasaray, 19:00'da maçın oynanacağı statta antrenman yapacak. Galatasaray-Panathinaikos arasında perşembe günü oynanacak ve saat 20:00'da başlayacak maçı İtalyan hakem Paolo Tagliavento (36) yönetecek. Panathinaikos'un herhangi bir maçında daha önce düdük çalmayan Tagliavento, 10 Avrupa maçında görev aldı. İtalyan hakem, Yunan takımı AEK'nın 2007 yılında Salzburg'la (0-1) yaptığı maçta sahaya çıkmıştı.

Öte yandan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 20. yüzyılda Avrupa'daki en başarılı 200 takımı açıkladı. Yunan takımları arasında ilk sırayı alan Panathinaikos (1908), Avrupa'daki sıralamada ise 59 puanla 57'ci oldu. Yunan spor gazeteleri, iki takım yönetiminin gerginlik çıkabileceği gerekçesiyle, Atina ve İstanbul'da oynanacak maçlara rakip takım seyircilerinin alınmaması kararına vardıklarını duyurdu. 74 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçın bilet fiyatları, 15 Euro ile 60 Euro arasında değişiyor.

Diğer taraftan Yunanistan'da yaşayan Türkler, Galatasaray'ın Atina'da yapacağı maçı heyacanla bekliyor. Ancak Yunanistan'da Sarı-Kırmızılı takıma gönül veren taraftarlar, maçı, Panathinaikos seyircisiyle izlemek zorunda kalacak. Batı Trakya'dan çok sayıda taraftarın otobüslerle başkente geleceği bildirildi. Yunan üniversitelerinde eğitim gören Batı Trakyalı öğrencilerin yanısıra Atina'da çalışan Türkler de maç saatini bekliyor.

16.09.2009


 

Devlerin yeni rakibi Slovenya

A MİLLİ Basketbol Takım, ikinci tur F Grubu’ndaki son maçını bugün Slovenya ile yapacak. Lodz Arena'da saat 22.00’de başlayacak mücadele NTV’den naklen yayınlanacak.

A Milli Takım ile Slovenya arasında oynanacak maçtan galip ayrılan taraf F Grubu’nu lider tamamlayacak. Tanjevic döneminde Slovenya ile 6 kez karşı karşıya gelen A Milli Takım, 3 galibiyet, 3 yenilgi aldı. Slovenya ikinci turda da iyi performans sergileyerek oynadığı 2 maçı da kazandı. F Grubu’ndaki ilk maçını Litvanya ile oynayan ve rakibini 81-58 yenen Slovenya, ikinci maçta da ev sahibi Polonya’ya şans tanımadı (76-60). Slovenya’da guard Jaka Lakovic 16 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu oldu. İstatistiklerine 3.4 ribaund ve 4.2 asist ekleyen Lakovic'in yanında, Erazem Lorbek 15.6 sayı, gelecek sezon Efes Pilsen forması ile izleyeceğimiz Bostjan Nachbar ise 11 sayı ile çift haneli ortalamaları yakaladı. Bu üç isim dışında NBA’de Phoenix Suns takımında Kanadalı Steve Nash’in yedekliğini yapan Goran Dragic 9.3 sayı, 2009-10 sezonunda Philedelphia 76’ers’da izleyeceğimiz Primoz Brezec ise 7.2 sayı ile mücadele etti.

Sırbistn galibiyetine değerlendiren Ömer Onan, “Üst üste galibiyetler alıyoruz. Son maçlarda özellikle hücumda istediğimiz gibi hücum edemiyoruz. Ancak savunmamızdaki muhteşem mücadelemizle galibiyetlere ulaşıyoruz. Skor yapamadığımız zaman da bile savunmamızla ayakta kalıyoruz. Böyle devam etmeyi hedefliyoruz” dedi. Takım olarak iyi mücadele ettiklerini söyleyen Oğuz Savaş ise, “İster istemez zaman zaman aksadığımız bölümler olsa da biz iyi mücadele ediyoruz. Semih, ben, Ömer ve Ersan bugün pota altında iyi çalıştık. Onun dışındaki arkadaşlarda ellerinde geleni yaptılar. Yorgunluk nedeniyle skor sayıları düşüyor. Ancak ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. Müthiş bir mücadele sergilediklerini belirten Ender Arslan, “Bu şampiyonada takımlar müthiş savunma yapıyorlar. Bu da oyuncuları ister istemez yıpratıyor. Arkadaşlarımı göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyorum. Liderlik maçı sonrası eleme karşılaşmaları oynayacağız. Türk halkını gururlandırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

16.09.2009


 

Trabzonspor'da ödül ve ceza

TÜRKCELL Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 6-1 yenerek kötü gidişe son veren Trabzonspor'da, bu maçta 3 gol atan takım kaptanı Egemen Korkmaz'a ekstra prim, ülkesinden henüz dönmeyen Namibyalı oyuncu Tjikuzu'ya ise para cezası verileceği bildirildi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, takım kaptanı Egemen Korkmaz'a İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gösterdiği üstün performanstan dolayı ekstra prim verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi. Başkan Sadri Şener'in önerisiyle alınan karara gerekçe olarak, Egemen Korkmaz'ın, yaşanan olumsuzluklar karşısında hem kendisini hem de takım arkadaşlarını olumlu yönde motive etmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sergilediği üstün performansla attığı 3 gol gösterildi. Buna göre Egemen'e bu maçın galibiyet priminin 2 katı prim verileceği açıklanırken, primin maddi değerinden çok manevi yanının büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Trabzonspor'da geçen hafta perşembe günü milli takım kampından dönmesi beklenen, ancak henüz Trabzon'a gelmeyen Namibyalı oyuncu Tjikuzu'ya ise para cezası verileceği açıklandı. Yönetmeliklere göre, Tjikuzu'ya 120 bin liraya kadar para cezası verilebileceği bildirildi.

16.09.2009


 

Alex 33 yaşında

FENERBAHÇE Kart'ın geleneksel iftar yemeği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Maraton Tribünü 2. katta bulunan VIP Restaurant'ta yapıldı.

Fenerbahçe Kart sorumlusu Ece Köprek geceye davetli Fenerbahçe Kart sahipleri ve ailelerini kapıda karşıladı. İftar yemeğine ayrıca Fenerbahçeli futbolcular ile sportif direktörü Aykut Kocaman, teknik direktör Christoph Daum, tüm teknik kadronun yanısıra Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de katıldılar. İftar öncesi ve sonrası futbolcular ve başkan Aziz Yıldırım ile fotoğraf çektirip, forma imzalattıran Fenerbahçe Kart sahipleri canlı müzik eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı. İftardan hemen sonra 33 yaşına giren Brezilyalı oyuncu Alex De Souza'nın pastalı doğum günü kutlaması yine taraftarlarla birlikte yapıldı.

16.09.2009


 

Kupada 2. Kademe kur'aları çekildi

TÜRKİYE Kupası 2. Kademe Kuraları İstanbul'da çekildi. Daha önce 23 Eylül'de yapılacağı duyurulan Türkiye Kupası 2. kademe karşılaşmalarının 30 Eylül'e alındığı açıklandı.

Türkiye Kupası 2. Kademe Kuraları şöyle: Turgutluspor-Konya Şekerspor, Tokatspor-Kocaelispor, Adıyamanspor-Yalovaspor, Belediye Vanspor-Şanlıurfaspor, Denizli Belediyespor-Trabzon Karadenizspor, Güngören Belediyespor-Beykoz 1908 A.Ş., Adanaspor-Dardanelspor, Kastamonuspor-Boluspor, Samsunspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor, Bucaspor-Sakaryaspor, Kartalspor-Karşıyaka, Eyüpspor-Mersin İdman Yurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Tarsus İdman Yurdu, Giresunspor-Hacettepe, Çaykur Rizespor-Malatyaspor, Orduspor-Pursaklar A.Ş., Konyaspor-Altay, İnegölspor-Kayseri Erciyesspor.

16.09.2009


 

LİGDE ERTELEME MAÇI: DENİZLİSPOR-SİVASSPOR

TÜRKCELL Süper Lig'de Denizlispor ile Sivasspor yarın 9. kez karşılaşacak.

Sivasspor'un Avrupa Ligi play-off turu müsabakaları nedeniyle ertelenen Denizlispor-Sivasspor karşılaşması bugün saat 21.00'de Atatürk Stadı'nda oynanacak. Abdullah Yılmaz'ın yöneteceği maç ile 9. kez karşılaşacak iki ekipten Sivasspor, bugüne kadar oynanan karşılaşmalarda 5 galibiyet elde etti. ''Yiğidolar'' son 4 maçta sahadan galibiyetle ayrılan taraf olurken, Denizlispor da rakibine 3 kez üstünlük sağladı.

16.09.2009


 

ESKİŞEHİRSPOR MÜZESİ KURULACAK

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü'nün eski başkanı Nebi Hatipoğlu, restore ettireceği tarihi Odunpazarı evlerinde ''Eskişehirspor Müzesi'' kuracağını söyledi.

Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, 1965 yılında kurulan Eskişehirspor'un 1970'li yıllarda yakaladığı başarıyla İstanbul takımlarına baş kaldırdığını belirterek, Es-Es'in sadece Eskişehir'in değil tüm Anadolu kentlerinin takımı olduğunu kaydetti. Hatipoğlu, müzede Eskişehirspor'un kazandığı kupalar, şiltler, maçlar ve röportajların gösterileceği video filmler ve fotoğrafların yer alacağını bildirdi.

16.09.2009


 

ANKARASPOR'UN SATIŞI GÜNDEMDE

ANKARASPOR Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, Futbol Federasyonu'nun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve ardından Tahkim Kurulu'ndan çıkacak kararı beklediklerini söyledi.

Ankaraspor'un bir anonim şirket olduğunu anımsatan Kurnaz, takımın satılmasına da sıcak baktıklarını dile getirdi. İyi bir teklif olması durumunda takımı satabileceklerini kaydeden Kurnaz, ''Federasyonun prosedürlerini uygulayabilecek birileri olursa satabiliriz. Turkcell Süper Lig'de takımı olmayan bir kent veya olan kent fark etmez. Takımın satılmasıyla ilgili görüşmelerimiz var. Ancak biz henüz şirketin mali açıdan değerini çıkarmadık. Ayrıca alacak kişi sadece futbolcu olarak mı değerlendirecek ya da şirket olarak mı alacak buna bakmamız gerekiyor'' diye konuştu.

16.09.2009


 

TÜRK BİLEKÇİLER DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

DÜNYA Erkekler ve Bayanlar Bilek Güreşi şampiyonasında Gençler, Büyükler ve Ustalar kategorilerinde toplam 13 madalya alan Türkiye 3. oldu.

İtalya'nın Rosolina Di Mare kentinde dün sona eren Dünya şampiyonasında 5 altın 3 gümüş ve 5 bronz madalya alan Türkiye, takım halinde bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Ahmet Hadimoğlu, şampiyonaya katılan sporcuların başarılarından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Hadimoğlu, ''Sporcularımız kazandıkları madalyalar sonucunda bayrağımızı İtalya'da dalgalandırdı. Bu başarılarından dolayı tüm başarılı sporcularımızı kutluyor, başarıların artarak devam edeceğinin sözünü veriyorum'' dedi.

16.09.2009


 

BOLT: BAŞARIMDAN ÖTÜRÜ ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM

OLİMPİYAT ve dünya şampiyonu Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt, uzun atlama branşını yakın zamanda değil, belki 5 yıl sonra denemek istediğini söyledi.

Pekin-2008'de 100 ve 200 metrelerde kırdığı rekorları, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 11'er saliseyle geliştiren Bolt, Jamaika'nın başkenti Kingston'da düzenlediği basın toplantısında, uzun atlamayı yakın gelecekte denemeyi düşünmediğini belirtti. ''Uzun atlamayı denemek istediğimi söylemiştim, ancak bu, yakın bir zamanda olmayacak'' diyen Bolt, bu dalı, spora veda etmeden önce, belki 5 yıl sonra tecrübe etmek istediğini ifade etti. Gelecek yılki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile Commonwealth Oyunları'na katılıp katılmayacağına henüz karar vermediğini dile getiren 23 yaşındaki sprinter, ''Antrenörümün benim için ne düşündüğünü öğrenip, ona göre karar vereceğim'' dedi. Bolt, ''Bu sezon gösterdiğim başarılardan ötürü Allah'a şükran duyuyorum'' diye konuştu.

16.09.2009


 

DİYARBAKIRSPOR STORE BAYRAM SONRASI AÇILIYOR

DİYARBAKIRSPOR Kulüp Başkanı Çetin Sümer, başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.

Başkan Sümer, yönetici Suat Önen ile kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geç gelmelerine rağmen kısa sürede çok büyük işler yaptıklarını, özellikle takımı oluşturmak için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Göreve gelirken kısa, orta ve uzun vadeli projelerini açıkladıklarını, bunları birer birer devreye sokmaya başladıklarını ifade eden Sümer, ''Başarımız tesadüf değil. Emek ve iyi niyetin sonucudur. Bunun için çok yoğun çalıştık. Bu çabaların sonucunu alıyoruz'' dedi. Başkan Sümer, 3 projeyi gündeme aldıklarını kaydederek, şöyle konuştu: ''Bunlardan birincisi Diyarbakırspor'un lisanslı ürünlerinin satıldığı Diyarbakırspor Store mağazasını açmaktır. Bunun için bir iş merkezinde dükkan belirledik. Bayramdan sonra mağazayı açacağız. İkinci proje Diyarbakırspor Okulu, üçüncüsü ise Diyarbakırspor A.Ş'ye geçmektir.

16.09.2009


 

FEDERER ABD AÇIK'TA YIKILDI

TENİSTE sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan 129. ABD Açık Turnuvası'nda tek erkeklerin şampiyonu, İsviçreli Roger Federer'i 3-2 yenen Arjantinli Juan Martin Del Potro oldu.

New York kentindeki USTA Tenis Merkezi Kortları'nda yapılan toplam 24.2 milyon dolar (36.44 milyon lira) ödüllü turnuvada, Pazartesi gecesi tek erkeklerin final karşılaşması yapıldı. 6 numaralı seribaşı Arjantinli Del Potro, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 6 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 1 numaralı seribaşı Federer'i, oldukça çekişmeli geçen bir maçta 3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4) ve 6-2'lik setlerle 3-2 yenerek, kariyerinin ilk ''Grand Slam'' zaferine ulaştı. Del Potro, 1 milyon 600 bin dolar (2 milyon 421 bin TL) para ödülünün de sahibi oldu.

Federer'in, Flushing Meadow'daki son 5 yıllık üstünlüğüne ve üst üste 40 maçlık galibiyetine son veren Del Potro, rakibinin, Bill Tilden'in 1920 ve 1925 yılları arasında kazandığı 6 ABD Açık şampiyonluğu ile 1969 yılında Rod Laver'in elde ettiği, ''bir sezondaki 3 grand slam turnuvasının da şampiyonu olmak'' unvanını egale etme hayalini de suya düşürdü. 28 yaşındaki Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, her şeyi denediğini, ancak işe yaramadığını söylerken, sayıya dönüştürebileceği fırsatları kaçırdığını da kabul etti. İlk iki sette, 20 yaşındaki Del Potro'yu kontrolü altına alabildiğini belirten Federer, ''İkinci seti kazanmış olsaydım, diğer setlerin üstesinden rahat gelirdim. Maalesef olmadı ve sonuç böyle oldu. Del Potro çok iyi oynadı'' dedi. Kupanın sahibi Del Potro ise törende yaptığı konuşmada, ''Bu hafta iki hayalim vardı. Biri, ABD Açık'ı kazanmak, diğeri de Roger gibi olmak'' derken, Federer'e dönerek, ''Birini gerçekleştirdim. Ancak senin gibi olmak için kendimi geliştirmem lazım. Son puana kadar savaştın. Büyük bir şampiyonsun'' ifadelerini kullandı. Kupayı almaktan duyduğu sevinci dile getiren Arjantinli şampiyon, ''Burada, bu kortta, sizlerle olmaktan ötürü çok mutluyum. Bu dakikalar ömrüm boyunca aklımdan çıkmayacak'' diye konuştu.

16.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.