16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kriz Türkiye’yi böyle vurdu

EKONOMİK krizin Türkiye ekonomisine etkileri, önemli göstergelerde ciddi ölçüde bozulmalara sebep oldu. Krizin etkilerinin yoğunlaştığı 2008 Eylül’ünden önce Türkiye ekonomisinde olumsuz sinyallerin geldiği önemli göstergelerden biri, sanayi üretimi oldu. Sanayi üretiminde 2008 Ağustos ayından itibaren düşüş başladı. Sanayi üretimindeki düşüş Ağustos’ta yüzde 4.1, Eylül’de yüzde 5.2, Ekim’de yüzde 8.5, Kasım’da yüzde 13.9, Aralık’ta yüzde 17.8 olarak gerçekleşti. 2008, son beş ayındaki düşüşle sanayi üretiminin yıllık bazda 2001’den sonraki dönemde gerilediği ilk yıl oldu. Sanayi üretiminin 2008 yılı gerilemesi, yüzde sıfır virgül 9 oldu. Büyümenin öncü göstergesi niteliğinde olan ve büyüme rakamına etkisi yüzde 35’lere varan sanayi üretiminde tablo 2009’da da değişmedi. Yılın ilk iki ayında art arda tüm zamanların en yüksek düşüşü gerçekleşti. Şubat ayında yüzde 23.8’e kadar yükselen sanayi üretimi gerilemesi, Haziran (yüzde 9.7) ve Temmuz (yüzde 9.2) aylarında tek haneye indi. Son dört aydır da bir önceki aya göre yükseliş eğilimi var.


4.5 MİLYAR LİRA BÜTÇE FAZLASI 31 MİLYAR LİRA AÇIĞA DÖNÜŞTÜ

Maliye Bakanlığının açıklamasına göre, Merkezî Yönetim Bütçesi Temmuz'da 6 milyar 607 milyon lira, Ağustos'ta 1 milyar 525 milyon lira, Ocak-Ağustos d

3.2 milyon işsiz

Türkiye’de, Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 13 olarak belirlendi. Haziran sonuçlarına göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemi


  Aynı işe farklı maaş

AYNI işi yapan, aynı unvandaki bazı kamu görevlileri arasındaki maaş farkı 102-499 lira arasında değişiyor.


  Bütün kamu ihaleleri kanun kapsamına giriyor

KAMU İhale Yasası, ‘’kamu alımları yasası’’ adı altında ihaleli, ihalesiz bütün kamu alımlarını kapsayacak şekilde düzenleniyor.


  MENDERES’İ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atilla Palangalı, 16-17 Eylül tarihinin Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun darbeciler tarafından idam edilerek şehit edildiği tarih olduğunu belirterek, “Yüzyıllar geçse de Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes ve arkadaşları unutulmayacaktır” dedi.


  Terörün altyapısını demokrasi çözer

Ulusal Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, demokratikleşmenin en önemli rolünün terör örgütünün ideolojik altyapısını çökertmesi olduğunu vurguladı. Laçiner, zayıf demokrasinin bir yandan istismar edilecek sahaları arttırdığını, diğer taraftan hedef kitle ile devlet arasındaki güven ve iletişimi zayıflattığına dikkat çekti.


  Erzincan’da feci kaza: 6 ölü, 14 yaralı

Erzİncan- Erzurum Kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 6 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.


  Sulama göletinde mühimmat bulundu

Bİlecİk’te bir sulama barajı göletinde birer adet lav silahı, havan mühimmatı ve ses bombası bulundu.


  THY, Anadolu'dan Avrupa’ya uçacak

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) arasında yapılan iş birliği çerçevesinde, 9 Kasımdan itibaren Avrupa’nın 7 noktasına tarifeli uçuşlar başlatacak.


  Büyükelçi atamaları Resmî Gazete’de

DIşİşlerİ Bakanlığında uzun zamandır beklenen büyükelçi atamaları dünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Erdoğan, MGK üyesi bakanlarla görüştü

BAŞBAKAN Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK üyesi bakanları ile ‘’güvenlik toplantısı’’nda bir araya geldi.


  Gül’e hakarete 11 ay hapis

ADANA’DA, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “basın yoluyla hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan gazete çalışanı 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.


  Taksiye zam

İstanbul’da taksi ücretleri yeniden düzenlendi. Düzenleme kapsamında gece tarifesi kaldırıldı. Taksimetre açılış ücreti 2 TL’den 2,5 TL’ye, kilometre başına ücret de 1,3 TL’den 1,4 TL’ye çıkarıldı.


  Duâlarla anılıyor

Süleyman Hilmi Tunahan, vefatının 50. yılında talebeleri ve sevenleri tarafından duâlarla anılıyor.


  Şanlıurfa’da mevlid coşkusu

ŞanlIurfa, Pazartesi akşamı müstesna bir gece yaşadı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler olmak üzere vefatının 49. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Pazartesi akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.


  Batı Trakyalılar Kadir Gecesi için Edirne’de

Yunanİstan’In Batı Trakya bölgesindeki İskeçe şehrinden çok sayıda Müslüman, Kadir Gecesi’nde ibadet etmek ve teravih namazını kılmak için Edirne’ye geldi.


  Hıristiyan Rus, anneannesine Kur’ân okuyacak

Tatİl için Antalya’nın Manavgat ilçesine gelen Rus turist, Müslüman olarak vefat eden annennesine duâ okumak için Rusça Kur’ân-ı Kerim aldı.


  Ramazan yenilenme ayı

Almanya Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi sosyolog Dr. Andrea Kronenthaler (Hatice Özdemir), Müslümanlar için Ramazan ayının yenilenme ve kendilerine karşı çeki düzen verme ayı olduğunu söyledi.


  FBI’a günde 45 cinayet az geldi

FBI, geçen yıla oranla suç oranlarında azalma görüldüğünü ve ülkede günde 45 cinayet işlendiğini açıkladı.


  Camilerdeki vaazlar nette yayınlanıyor

İzmİr’İn Buca ilçesinde merkezi sisteme bağlı camilerdeki vaazlar, evinde dinlemek isteyenler için internette de yayınlanıyor.


  Gazeteleri internette okumak için yeni yöntem

İnternetİn arama devi Google, New York Times, Washington Post veya BBC gibi basın kuruluşlarının makalelerini hızlı bir şekilde görmeyi ve okumayı sağlayan yeni bir uygulama başlattı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.