20 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KOLBASTI GERİ DÖNDÜ

TRABZONSPOR'DA galibiyetler üst üste gelince kolbastı da geri döndü. Sezona deplasmandaki Sivasspor galibiyetiyle başlamasına rağmen daha sonra oynadığı Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor maçlarında üç puana hasret kalan bordo-mavililer, geçtiğimiz hafta yakaladığı çıkışı bu hafta da devam ettirdi. Ligin 5. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 6-1 gibi farklı bir skorla geçen Karadeniz temsilcisi, bu hafta da Antalyaspor engelini 3-1'le geçti. Trabzonspor, Antalya galibiyetiyle bu sezon sahasındaki iki maçlık galibiyet özlemine de son verdi. Ligin ilk 4 haftasında gol atmakta zorlanan bordo-mavililer, son iki maçta ise adeta gol olup yağdı. Sivasspor, Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor maçlarında sadece 4 gol atıp kalesinde 5 gol gören Trabzonspor, son iki hafta oynadığı İstanbul B.B. ve Antalyaspor maçlarında ise tam 9 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

BAŞKAN ŞENER ÇOK MUTLU

Üst üste alınan iki farklı galibiyet camiayı sevinci boğarken, geçtiğim sezona damgasını vuran kolbastılı galibiyet kutlamaları da geri döndü. Bordo-mavili futbolcular, Antalyaspor galibiyetinin ardından bu sezonun ilk kolbastısını oynadı. Galibiyetlerle moral bulan yöneticiler de Antalyaspor maçını 'kolbastı geri döndü' şeklinde özetledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, üst üste alınan iki farklı galibiyet ve atılan 9 golün sevindirici olduğunu söyledi. Takım iyi oynadığını, seyirci desteğinin de iyi olduğunu belirten Şener, "Bu takımın iyi olduğunu her zaman ifade ettik. Yaptığımız transferlerin doğruluğunu hep söyledik. Hata yaptığımız yeri de söyledik. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi. Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener de Antalyaspor maçının özetini "kolbastı geri döndü" şeklinde yaptı. Trabzonspor bu galibiyetle ligdeki çıkışını devam ettirdiğine değinen Yener, "Güzel futbolumuza devam ediyoruz. Taraftarımız bize güvensiz. Futbolcu kalitemiz iyi. Her geçen gün bu futbolun üzerine koyacağız, umarım sonuçlar da iyi olur" diye konuştu.

20.09.2009


 

KENDİMİZİ YENİLİYORUZ

TRABZONSPOR'DA ligin ilk 4 haftasında gol atma başarısı gösteremeyen forvet oyuncusu Umut Bulut, son 2 haftada 3 gol kaydetmeyi başardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında attığı 2 gol ile suskunluğunu bozan bordomavili oyuncu, Cuma akşamı da Antalyaspor maçında takımının ilk golünü atarak, galibiyette önemli rol oynadı. Umut Bulut, forvet oyuncuları olarak gol attıkça öz güvenlerinin yerine geldiğini belirterek, ''Kendimizi yeniliyoruz. Taraftarımız olumlu yönde destek verirse daha iyi olacağız'' dedi. Taraftarlar tarafından zaman zaman eleştiriler yapılmasını doğal karşıladığını ifade eden Umut Bulut, ''Sonuçta onların da haklılıkları var. Gökhan ile ben, elimizden geleni yapıyoruz. Umarım bundan sonra daha da iyi olacak'' diye konuştu. Takımın diğer golcüs Gökhan Ünal ise, üst üste aldıkları galibiyetlerle moral tazelediklerini belirterek, "Bu galibiyet serimizi sürdürmemiz halinde Trabzonspor zirve yarışına ortak olur" dedi.

20.09.2009


 

Moralsiz F.Bahçe Belediye önünde galibiyet arıyor

FENERBAHÇE ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Turkcell Süper Lig'de bugün 5. kez karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek. İki takım arasında geride kalan 4 maçtan 2'sini İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 1'ini Fenerbahçe kazanırken, 1 maç da berabere sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 6, Fenerbahçe ise 4 gol attı. 2007-2008 sezonunda yapılan maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kazanmış, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki randevu 2-2 bitmişti. Geçen sezon yapılan maçlarda ise Kadıköy'de Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor aynı skorla 2-0 galip geldi. Fenerbahçe'de bugünkü maçta sakatlıkları süren Gökhan Gönüll ve Önder Turacı forma giyemeyecek. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmadan en az bir puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Ligde geçen hafta Trabzonspor ile yaptığı maçı 6-1 kaybederek, tarihi bir yenilgi alan lacivert-turunculu ekip, Fenerbahçe karşısında alacağı sonuçla bu mağlubiyeti unutturmak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sakatlıkları bulunan futbolcular Hasagiç, Barbosa, Nsumbu, Efe ve Taner, Fenerbahçe ile yapılacak mücadelede forma giyemeyecek.

20.09.2009


 

17 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

AVRUPA Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Şaziye Okur, en büyük hayalinin babasına bir ev almak olduğunu söyledi. İsrail'de geçtiğimiz hafta düzenlenen Halter Şampiyonası'nda yarışan Okur, 4 Dünya, 5 Avrupa rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı. Ankara'da 1992 yılında doğan ve 10 yaşında haltere başlayan Şaziye Okur, elde ettiği başarıyla ailesinin de gurur kaynağı oldu. Kızının başarısıyla övünç duyan inşaat işçisi baba İsmet Okur ve annesi Hatun Okur, imkansızlıklar içinde büyük başarı kazanan kızları Şaziye Okur'la gurur duyuyor.

Antrenör Ömer Öztürk tarafından 10 yaşında yeteneği fark edilen Okur, konuyu annesi ve babasına izin vermezler diye korka korka söylemiş. Ailesinden beklemediği bir hoşgörüyle karşılaşan Şaziye, ailesinin de desteğiyle başarılar ardı ardına gelmeye başlamış. Sporda büyük hedeflerinin olduğunu belirten Şaziye Okur, "Daha yaşım genç. İnşallah ciddi bir sakatlık geçirmeden büyüklerde Dünya, olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. En büyük hedefim; 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Spordan kazandıklarımla da babama bir ev satın alarak onu kiradan kurtarmak istiyorum. En büyük hayalim bu" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin kendisi için olmazsa olmaz bir sevda olduğunu dile getiren Şaziye Okur, "Fenerbahçe adına yarışmak için neler vermezdim ki" diyerek sarı-lacivert forma aşkının kendisi için çok büyük bir anlam taşıdığını da dile getirdi.

20.09.2009


 

Broos: Barış Memiş fırsatı kaçırdı

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Hugo Broos, Antalyaspor karşısında ilk yarı sonunda attıkları golün kendilerini rahatlattığını söyledi. Hugo Broos, 3-1 galibiyetleriyle sona eren maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, maça iyi başladıklarını belirterek, ''Birkaç pozisyon da bulduk, ancak geçen hafta İstanbul'da olan şans bu kez yanımızda değildi. Orada bütün pozisyonları gole çevirmiştik, ancak bu kez zorlandık'' dedi. Broos, genç oyuncu Barış Memiş'in 18 kişilik maç kadrosunda yer almamasına ilişkin olaraksa, ''Genç oyuncu şans yakaladı mı bunu değerlendirmek zorunda. Bazen forma giymeye başladıkları zaman herşeyin bittiğini düşünüyorlar. Halbuki yolun başındalar. Bunu anlamaları gerekiyor. Sadece Barış için değil diğer genç oyuncular için de bu böyle. Biz bu zihniyetlerini değiştirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

20.09.2009


 

ROONEY'İN İNÖNÜ'DEKİ TAVRINA GARİP İDDİA

MANCHESTER United'ın başarılı forvet oyuncusu Wayne Rooney, İnönü Standı'nda Beşiktaş ile yapılan Şampiyonlar Ligi maçında oyundan alındığı sırada kramponlarını yere fırlatması dikkat çekmişti. İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre, Rooney kendisini oyundan alan teknik direktör Sir Alex Ferguson'a değil, kendisine tüküren Türk taraftarlara kızdığı için sinirlendiği öne sürüldü. Rooney'in bir arkadaşıyla konuşmasına atıfta bulunan Daily Star, Rooney'in kızgınlığının tamamen alnına gelen tükürükten kaynaklandığını yazdı. Ancak ünlü futbolcunun bu hareketinin herkeste teknik direktöre kızdığı izlenimini bıraktığını yazan gazete, taraftarların tükürme olayıyla ilgili ise şu ana kadar UEFA'ya herhangi bir şikayetin yapılmadığına dikkat çekti.

20.09.2009


 

PREMİER LİGDE MANCHESTER DERBİSİ

İNGİLTERE Premier Lig'in iki ezeli rakibi Manchester United ile Manchester City, derbi maçında bugün 154. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan toplam 153 maçta Manchester United, 61 galibiyet ile rakibine üstünlük sağlarken, Manchester City'nin 41 galibiyeti bulunuyor. 153 maçın 49'unda ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

20.09.2009


 

Gol var, huzur var

Belediye'ye deplasmanda 6 gol atan Trabzonspor, kendi sahasında ligin düşme adayı takımı karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Maça bu sezonun klasik Trabzon'u gibi başladılar. Orta alanı sıkıntılı, defans-orta alan-forvet arasında uçurumlar olan bir görüntü.

Taa ki golü bulana kadar. Antalyaspor'un defanstaki güvenliği Yalçın sakatlanınca, Umut daha boş kaldı ve kariyerinin en rahat golünü attı. İlginç olan defans hattı bu kadar zayıf olan rakibi karşısında üretken olamamak. Trabzonspor, işte bunu düşünmeli.

Verimli olamamasının nedenleri; birincisi, geriden oyun kuramamak, orta sahasında Colman'ın üzerinde bir futbolcunun gerekliliği ve forvet hattında topu Trabzonspor'da tutacak forvet boşluğu. Bunlar yerine gelmeden Trabzonspor sıkıntılı oynar, kazanır, kaybeder ama yoluna bir şekilde devam eder.

İlk yarı sahada gezip duran Trabzonspor ikinci biraz kendine geldi. Geçen haftaki 6 golü hatırladı. Bu özgüvendir işte. Trabzonspor kazandıkça, kendine daha çok güvenecek, güvendikçe kötü oynasa da kazanacak. Büyük takımlar kötü oynasa da kazanmak zorunda. Ama eğer kötü oynarken karşınızda dişli rakipler bulursanız maç kazanmanız hayal olur. Antalya, dünkü haliyle düşme adayı bir ekip konumunda. Trabzonspor orta sahası öyle kritik toplar kaybetti ki, bunların bir tanesinin bile Trabzonspor kalesinde tehlikeye neden olmaması, tamamen Antalyalı oyuncuların beceriksizliği.

Trabzonspor'da geçen haftaya göre takım oyununa katılan oyuncu sayısı azaldı. Geçen hafta İstanbul maçına göre Colman da, Serkan da, Tayfun da beklenen seviyede değildi. Selçuk yine defansa yardım ederek maçı tamamladı. Antalya orta sahası dünyanın en iyi orta sahası değil. Trabzonspor bu orta sahaya karşı maçın kontrolünü her anlamda eline geçirmeliydi.

Yan top zafiyetleri devam ediyor. Sylva, bu sezon bir iyi iki kötü. Trabzonspor'da Gabriç, Giray, Ferhat sahanın en iyileri olarak göze battı. İkinci yarıda Colman daha hareketliydi o kadar. Gabriç attığı paslarla belki solda değil de orta sahanın ortasında bile değerlendirilebilir izlenimi verdi.

Bu sezon sahasında ilk galibiyeti 6.hafta yakalayabilen Trabzonspor, çok düşünmeli, bir daha düşünmeli. Düşünecek isim Bross. Belçikalı'nın işi çok zor. Kazanınca güzel ama her zaman böyle kazanamazsın. Antalya maçında ilk pozisyonu ancak 45.dakikada bulup, soyunma odasına gidersen, bir sonraki maç daha zor geçecek demektir. Trabzonspor bayrama huzurlu girecek. Bu huzur iyi oyundan değil, iki haftada atılan 9 golden. Bayramdan sonra iyi futbolun gelmesi umuduyla tüm okurlarımın bayramını tebrik ediyorum..!

KADİR BIYIKLI

20.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.