21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail ve Filistinli liderler bir araya gelecek

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Salı günü bir araya getirecek. Obama, iki liderle önce ayrı ayrı birer görüşme yapacak, ardından üçlü toplantı gerçekleştirilecek.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı salı günü bir araya getirecek. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Obama, iki liderle önce ayrı ayrı birer görüşme yapacak, ardından üçlü toplantı gerçekleştirilecek. Açıklamada, görüşmelerin, barış müzakerelerinin yeniden başlaması için zemin hazırlayacağı ifade edildi.

Ürdün Kralı Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD’nin Orta Doğu özel temsilcisi George Mitchell’in temaslarının başarısızlığından İsraillileri sorumlu tutarken, İsrail de Filistinlileri suçluyor. Mısır’daki temaslarının ardından Ürdün’e geçen Abbas, Kral Abdullah ile yaptığı görüşmeden sonra uluslararası toplumu, ‘’İsrail’in barış sürecine işlerlik kazandırmaya yönelik çabaları bozmasını engelleyerek’’ üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı. İki lider, İsrail’in işgal edilmiş topraklarda Yahudi yerleşim birimleri kurmaya devam etmesinin bütün barış çabalarının karşısındaki başlıca engel olduğunu kaydetti. Kral Abdullah da Abbas’a uluslararası toplumun yanı sıra Arap ülkelerinin azami desteği vermesi gerektiğini kaydetti.

İsrail Başbakanlığı, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Salı günü New York’ta buluşacaklarını doğruladı. Açıklamada, ‘’Başbakan Binyamin Netanyahu, Obama’nın davetine ve Filistin Yönetimi Başkanı ile buluşmaya olumlu yanıt vermiştir’’ denildi. Amman-Washington/aa

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAYRAM NAMAZI MEYDANDA KILINDI

  Obama’dan ‘mübarek’ kutlama

  İsrail ve Filistinli liderler bir araya gelecek

  Müslümanlardan çok şey öğrendik

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.