22 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Alman bakan Türk sofrasında

ALMANYA Dışişleri Bakanı ve 27 Eylül’de yapılacak olan genel seçimlerde Alman Sosyal Demokrat Parti’nın (SPD) başbakan adayı Frank-Walter Steinmeier, bu akşam Berlin’de yaşayan Sağ ailesine bayram ziyaretinde bulundu.

Bakan Steinmeier, sağ ailesinin evine gelişinde Tanju Sağ (38) ve eşi Berna (30) ile Tanju Sağ’ın kardeşleri Deniz Hasan (35) ve Soner (29), ayrıca anneleri Aysel (56) ve babaları Fahrettin Sağ (65) tarafından karşılandı. Aysel Sağ’ın hazırladığı Türk yemeklerini havanın güzel olması sebebiyle evin bahçesinde Sağ ailesiyle birlikte yiyen Steinmeier, ailenin sorunlarını dinledi ve aile fertleriyle yaklaşık 2 saat boyunca sohbet etti.

Steinmeier, burada yaptığı konuşmasında, Türk toplumuyla sıkı ilişkilere sahip olduğunu belirterek, kültürel ilişkilerin gelişmesi için de yoğun şekilde çaba harcadığını söyledi. Türkiye’yle de çok iyi ilişkilere sahip olduğunu ifade eden Steinmeier, tek üzüntüsünün İstanbul’da kurulmasını kararlaştırdıkları Alman Üniversitesi’yle ilgili çalışmaların istenilen hızda ilerlememesi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Steinmeier, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla ilişkilerini geliştirme fırsatını henüz bulamadığını ifade etti.

Steinmeier, ziyaretin sonunda Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ziyaretin, Türklerin 3 kuşaktan bu yana Alman ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etmek için de iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Steinmeier, Sağ ailesine ziyarete gelirken baklava, çiçek ve Tanju ve Berna Sağ’ın kızı Tutku (5) ve Umut’a (2) oyuncak getirdi. Berlin / aa

22.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman bakan Türk sofrasında

  İsveç’te, bayram çocukları sevindirdi

  Ahmedinejad BM’de konuşacak

  Fransa’da, eski başbakan yargılanıyor

  Chicago’da Ramazan Bayramı sevinci

  Türkmenler, bayramı bir gün geç kutladı

  Müşerref: Ülkeme döneceğim

  İskeçe Müftüsü: Baskı altındayız

  Amerika, Afganistan’da zor durumda

  Rusya-ABD arasında START verildi

  Rusya: Füze planından vazgeçmedik

  Tayland’da büyük soygun

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.