25 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ERDOĞAN: AB ‘SİZİ ALMIYORUZ’ DİYENE KADAR DEVAM

Başbakan Erdoğan, ABD’nin Princeton Üniversitesinde verdiği konferansta, Türkiye’nin AB’ye girmesiyle ilgili olarak, ‘’Ne yaparsanız yapın, biz bu yola girdik, tâ ki ‘biz sizi almıyoruz’ diyeceğiniz âna kadar devam edeceğiz, hedefimiz bu’’ dedi.


2005'E KADARKİ ENERJİK TAVIR DEVAM ETMELİ

Türkiye'nin AB süreci hakkındaki "Avrupa'da Türkiye: Kısır Döngüyü Kırmak" adlı raporu hazırlayan Bağımsız Türkiye Komisyonunun başkanı, Finlandiya'nı

TÜSİAD’dan Erdoğan’a mektup

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, G-20 Zirvesi öncesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan


  Demokrasi, kalkınmaya büyük katkı sağlıyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, demokrasinin ülkenin gelişmesine kalkınmasına büyük katkıda sağladığını belirtti.


  ASKİ tarifesinin iptali için dâvâ


  Meclis’i yoğun gündem bekliyor

1 Ekİmde başlayacak yeni yasama yılında TBMM’yi yoğun bir gündem bekliyor. TBMM’nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı açış konuşmasıyla 1 Ekim Perşembe günü başlayacak.


  Gaz boru hatları Türkiye’yi güçlendirir

Asya Kalkınma Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Nabucco ve diğer boru hattı projelerinin, Türkiye’yi hem Asya, hem de Avrupa’da güçlü bir ülke yapacağını söyledi.


  İhracatçının yüzünü komşular güldürdü

Küresel krizden olumsuz etkilenen Güneydoğulu ihracatçıların yüzünü bölgeye komşu olan Irak ve Suriye güldürdü.


  Trafiğe kaydedilen araç sayısı, yüzde 42,4 azaldı

Trafİğe kaydı yapılan motorlu araç sayısı, Temmuz ayında, geçen yıla göre yüzde 31,3, bir önceki aya göre yüzde 42,4 azaldı.


  Ekonomik kriz, en çok IMF’ye yaradı

G20 Zirvesi’yle eşzamanlı olarak Pitsburgh’da G20 Sendika Liderler Zirvesinde bir araya gelen küresel sendikal hareketin temsilcileri, daha önce Londra’da gerçekleştirilen G20 Zirvesinde alınan bir kararın IMF’nin kaynak ve rolünün arttırılması olduğuna işaret ederek, böylece ‘’IMF’nin krizden en kârlı çıkan taraf olduğu’’nu vurguladılar.


  TOKİ’nin “kara liste”ye aldığı firmalar arttı

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), iş yaptığı firmalar arasında kara listeye aldığı firmaların sayısı arttı. TOKİ, iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi.


  Öğretmenlere 515 TL hazırlık ödeneği

Öğretmenlerİn yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere gönderdiği genelgede, öğretmenlere 515 TL hazırlık ödeneği ödeneceği hükmünün kanunda yer aldığını hatırlattı.


  Bürokratlara yılda 40 milyar $ rüşvet

UluslararasI Şeffaflık Örgütünün Türkiye’de temsilciliğini yapan Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Gündüz, Uluslararası Şeffaflık Örgütünün yayımladığı Küresel Yolsuzluk Raporu’na göre sadece gelişmekte olan veya geçiş ekonomilerinde politikacılar ve bürokratların aldığı rüşvetin yılda 20-40 milyar dolar seviyelerine ulaştığını kaydetti.


  Esnaf, çırak bulamıyor

Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, birçok meslek dalında faaliyet gösteren esnafın 8 yıllık kesintisiz eğitimden dolayı çırak bulamadığı için zor durumda kaldığını belirterek, ‘’Hükümet kesintisiz eğitimi 5 3 sistemine döndürmelidir’’ dedi.


  Son Osmanlı, dedesinin yanına defnedilecek

OsmanlI Hanedanın en kıdemli üyesi Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu, yaşlılık ve böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde, 97 yaşında vefat etti.


  Artvin yine sele teslim

Artvin’in Borçka ilçesinde sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evde aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Demirli köyünde de 80 yaşındaki Nafiye Şimşek, evine giren sel sularında boğularak vefat etti.


  Dere ıslâhlarına 16 su kuruluşu bakacak

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, büyükşehir belediyelerinin yetkisinde olan dere ıslâhlarının, yapılacak yasal değişiklikle İSKİ’nin de aralarında bulunduğu 16 su kuruluşuna verileceğini bildirdi.


  Faciaya ramak kalmış

TEM otoyolunda orta refüje devrilen yolcu otobüsünde bulunan 46 kişiden 42’si yaralandı.


  TRAFİK KAZALARI, TERÖR VE DEPREMDEN BETER

Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun, Türkiye’de her yıl trafik kazalarında 5-6 bin kişinin öldüğünü belirterek, ‘’Bu, teröre verdiğimizden daha fazla can kaybı demek, her 5 yılda bir Marmara Depremi geçiriyoruz demek’’ diye konuştu.


  İstanbul trafiğinde ‘okul’ yoğunluğu yaşanmadı

İSTANBUL trafiğinde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte beklenen yoğunluk yaşanmadı. Ana güzergâhlardaki trafiğin akıcı olduğu gözlendi.


  15 milyon öğrenci derste

OKULLARDA ders zili 3 ay aradan sonra yeniden çaldı. 2009-2010 eğitim öğretim yılı birinci döneminde yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen dün ders başı yaptı.


  İtfaiyeciler ‘haftalarını’ buruk kutluyor

HER yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle kutlanan İtfaiye Haftası, bu yıl yine çözümlenmemiş sorunlar yumağı, teslim edilemeyen kazanılmış hakların beklentisi içinde geçiyor.


  THY, New York’a Boeing 777 ile uçacak

TÜRK Hava Yolları, 28 Eylül 2009 tarihinden itibaren New York seferlerini Boeing 777 uçaklarıyla gerçekleştirecek. Boeing 777 ile her gün gerçekleşecek New York uçuşlarında yolcular “First Class” seyahat etme imkânına kavuşacak.


  8. Türkçe Günleri başlıyor

İZMİR’DE Konak Belediyesi ile Dil Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 8. Türkçe Günleri, yarın başlıyor.


  51 yıl önce denize düşen jet görüntülendi

BALIKESİR’İN Ayvalık ilçesinde, Çiçek Adası (Balık Adası) açıklarındaki Gümüşlük mevkiinde 1958 yılında devriye görevi yaparken arıza dolayısıyla denize düşen 9. Ana Jet Üssü 192. Filo’ya ait 894 numaralı F-84G savaş uçağının enkazı 51 yıl aradan sonra


  Ne MSN, ne Facebook

İZMİR’İN küçük bir ilçesinde yüzyıllardır yaşatılan gelenek, gençlerin, çağın buluşları MSN, Facebook teknolojisine ihtiyaç olmadan, yüzyüze tanışmalarını sağlıyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.