25 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Meclis’i yoğun gündem bekliyor

1 Ekİmde başlayacak yeni yasama yılında TBMM’yi yoğun bir gündem bekliyor. TBMM’nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı açış konuşmasıyla 1 Ekim Perşembe günü başlayacak.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yasama yılının açılışı dolayısıyla akşam da bir kokteyl verecek. Yoğun olarak tartışılan konular Ekim ayı başında TBMM gündemine gelecek. Bunların başında yer alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde yürütülen ‘’demokratik açılım’’ konusu, genel görüşme şeklinde Genel Kurulda ele alınacak. İktidar ve muhalefet sözcüleri konu ile ilgili görüşlerini Genel Kurulda ortaya koyacaklar. Ekim ayı başında gündeme gelecek diğer bir önemli konuyu da ‘’Türkiye-Ermenistan Protokolü’’ oluşturacak. Parafe edilen ve önümüzdeki günlerde imzalanması beklenen protokol, her iki ülke parlamentolarında kabul edilmesi şartını da içeriyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, önceki dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme yaptığını hatarılatarak, Davutoğlu’na atfen ‘’protokolün Ekim ayının başında TBMM gündemine geleceğini’’ söylemişti. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ele alınacak protokol daha sonra Genel Kurulda görüşülecek. TBMM’nin açıldıktan hemen sonraki önemli bir gündem maddesini de Türk Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) sınır ötesi operasyon izin veren tezkere oluşturuyor. Başbakan Erdoğan, 17 Ekimde süresi dolacak tezkerenin uzatılmasının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini ve ardından TBMM’ye gönderileceğini açıklamıştı. Tezkere, 17 Ekimden önce Genel Kurulda oylanacak. CHP’nin İstanbul’da yaşanan sel felâketi ile ilgili genel görüşme talebi de TBMM’nin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Geçen yasama yılından kalan çok sayıda kanun tasarısı ve teklifi de TBMM’de görüşülme sırasını bekliyor. 190 tasarı komisyonlarda, 82 tasarı ise Genel Kurul gündeminde bulunuyor. 190 kanun tasarısının 117’si Dışişleri, 22’si Plan ve Bütçe, 15’i Adalet, 9’u Sanayi, 7’si Millî Eğitim, 6’sı Anayasa, 5’i İçişleri, 5’i Sağlık, 2’si Millî Savunma biri Tarım, biri de Bayındırlık komisyonunda bulunuyor. Kanun tekliflerinden 344’ü komisyon, 16’sı ise genel kurul gündeminde yer alıyor. Geçen yasama yılında kurulan Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazası sonucu ölümüyle ilgili oluşturulan komisyon yeni yasama yılında da çalışmalarını sürdürecek.

Şahin: Oturum açık yapılacak

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “demokratik açılım” çalışmalarının kapalı oturumda görüşülmesi talebi gelmemesi halinde TBMM Genel Kurulu’ndaki oturumun İçtüzük gereği açık yapılacağını söyledi. Şahin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi’nce Isparta’da düzenlenen 1. Uluslararası Davraz Kongresi’nde gazetecilerin, “demokratik açılım” ile ilgili oturumun açık yapılacak olmasının MHP’nin tavrıyla mı ilgili olduğunu sormaları üzerine Şahin, Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in bir Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Oturumun kapalı ya da açık olması bizim için fark etmez. Bizim milletten saklayacak bir şeyimiz yok” dediğini hatırlattı. Şahin, “Sayın Başbakan da bu görüşü orada (ABD) tekrar etmiştir, diye değerlendiriyorum. TBMM, İçtüzüğe göre yönetilir. Ben ve veya benim vekillerimden biri oturumu yönettiği takdirde İçtüzük neyi gerektiriyorsa o yapılır. Meclis’teki görüşmeler bir kapalı oturum talebi gelmediği sürece de İçtüzüğe uygun olarak açık olarak yapılacaktır” dedi.

25.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ERDOĞAN: AB ‘SİZİ ALMIYORUZ’ DİYENE KADAR DEVAM

  2005'E KADARKİ ENERJİK TAVIR DEVAM ETMELİ

  TÜSİAD’dan Erdoğan’a mektup

  Şehitlikte basın açıklaması yasaklandı

  Demokrasi, kalkınmaya büyük katkı sağlıyor

  ASKİ tarifesinin iptali için dâvâ

  Meclis’i yoğun gündem bekliyor

  Gaz boru hatları Türkiye’yi güçlendirir

  İhracatçının yüzünü komşular güldürdü

  Trafiğe kaydedilen araç sayısı, yüzde 42,4 azaldı

  Ekonomik kriz, en çok IMF’ye yaradı

  TOKİ’nin “kara liste”ye aldığı firmalar arttı

  Öğretmenlere 515 TL hazırlık ödeneği

  Bürokratlara yılda 40 milyar $ rüşvet

  Esnaf, çırak bulamıyor

  Son Osmanlı, dedesinin yanına defnedilecek

  Artvin yine sele teslim

  Dere ıslâhlarına 16 su kuruluşu bakacak

  Faciaya ramak kalmış

  TRAFİK KAZALARI, TERÖR VE DEPREMDEN BETER

  İstanbul trafiğinde ‘okul’ yoğunluğu yaşanmadı

  15 milyon öğrenci derste

  İtfaiyeciler ‘haftalarını’ buruk kutluyor

  THY, New York’a Boeing 777 ile uçacak

  8. Türkçe Günleri başlıyor

  51 yıl önce denize düşen jet görüntülendi

  Ne MSN, ne Facebook

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.