25 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

FIBA 2010'U TEFTİŞE GELDİ

ULUSLARARASI Basketbol Federasyonları Birliği'nden (FIBA) bir heyet, gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıkları kapsamında, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileriyle çalışma toplantıları yapmak üzere Türkiye'de bulunuyor.

Gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak dev organizasyona yönelik çalışmalar ve hazırlıklar son hızıyla sürerken, 3 gün sürecek çalışma toplantıları yapmak üzere FIBA Dünya'nın üst düzey yöneticileri İstanbul'a geldi. Dünya Şampiyonası Organizasyon Direktörü Predrag Bogosavlijev, FIBA Müsabakalar Direktörü Lubomir Kotleba, Kurumsal İletişim Direktörü Florian Wanninger, Ofis Direktörü Guillemette Rebouh, IT ve Bilgi İşlem Direktörü Wolfram Klug ve Pazarlama Direktörü Matthew Osmon'dan oluşan FIBA heyetinde ayrıca FIBA Dünya Genel Sekreteri Patrick Baumann ve Predrag Bogosavlijev'in asistanları Samia Odell ve Miriam Wolf da yer alıyor. FIBA heyeti ile İstanbul Hyatt Otel'de bir araya gelen TBF heyetinde ise, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, 2010 Organizasyon Direktörü Emin Balcı, TBF FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ile birlikte 2010 Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri bulundu.

Üç gün sürecek ve 2010 Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları kapsamında önemli çalışmaların yapılacağı toplantıların ilk ikisi Hyatt Otel'de iki ayrı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Aynı saatte başlayan toplantılarda salonlar ve IT konularında FIBA ve TBF heyetleri bir araya geldiler. IT ve Bilgi İşlem toplantısında bilgi işlem anlamında her iki tarafın da fikirleri ve planları masaya yatırılırken, konu hakkında ortaya konabilecek ayrıntılar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bir diğer salonda aynı saatte başlayan 2010 Dünya Şampiyonası'nın müsabakalarına ev sahipliği yapacak salonların son durumları hakkında çalışma toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıda İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'deki salonların son durumları, gelinen noktalar ve kaydedilen aşamalar masaya yatırıldı.

25.09.2009


 

20 TAKIM BELLİ OLDU

TÜRKİYE'DE düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılacak 20 takım belli olurken, ''wild card (kontenjan hakkı)'' ile şampiyonada yer alacak son 4 takım ise aralık ayında belirlenecek.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Polonya'da gerçekleştirilen ve İspanya'nın şampiyonluğuyla noktalanan 36. Avrupa Şampiyonası sonrasında, gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak 24 ülkeden 20'si belli oldu. Diğer 4 ülke ise 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kesinlik kazanacak. ''Wild card'' alarak şampiyonaya katılacak ülkeler belirlendikten ve açıklandıktan sonra 15 Aralık'ta 24 ülkenin federasyon temsilcilerinin katılacağı kura çekimi yapılacak. İstanbul'daki kura çekimi organizasyonun ardından ise 24 takımın mücadele edeceği gruplar ve şampiyonanın maç programı belli olacak.

Türkiye'de 28 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak Dünya Şampiyonası için verilecek 4 ''wild card''ın sahipleri, 12-13 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul'da, FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu'nun yapacağı toplantıda belli olacak. FIBA, 4 ''wild card''ın sahibini belirlerken, bir kıtadan en fazla 3 ülkeye bu hakkı tanıyabilecek. Alternatifleri değerlendirdikten sonra dört kıtadan birer ülkeye ''wild card'' verebileceği gibi, FIBA'nın 2 2 ya da 2 1 1 gibi dağılımlar içinde de ''wild card'' hakkını ülkelere verme olasılığı bulunuyor. Ülkelerin, FIBA'nın seçimine dahil olabilmesi ve bu hakkı elde edebilmeleri için mutlaka bu yaz organize edilen kıta şampiyonalarında mücadele etmiş olması gerekiyor. Katılma hakkını elde eden 20 ülke şöyle: Ev sahibi: Türkiye, Olimpiyat şampiyonu: ABD, Avrupa Kıtası: İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Fransa, Amerika Kıtası: Brezilya (Şampiyon), Porto Riko (2.), Arjantin (3.) ve Kanada, Asya Kıtası: İran (Şampiyon), Çin (2.) ve Ürdün (3.), Afrika Kıtası: Angola (Şampiyon), Fildişi Sahili (2.) ve Tunus (3.) Okyanusya Kıtası: Yeni Zelanda (Şampiyon) ve Avustralya.

25.09.2009


 

Türkiye'de en faal federasyon basketbol

TÜRKİYE'DE faaliyet gösteren 56 spor federasyonunda lisansı bulunan 1 milyon 583 bin 737 sporcudan, 269 bin 151'i faal durumda bulunuyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre, en fazla faal sporcusu bulunan Basketbol Federasyonu, 37 bin 884 sporcuyla 56 federasyon arasında ilk sırada bulunurken, onu 31 bin 450 sporcuyla satranç, 27 bin 802 sporcuyla da tekvando takip ediyor. En az faal sporcuya sahip federasyonlar ise 1 sporcuyla hava sporları, 41 sporcuyla buz hokeyi ve 52 sporcuyla buz pateni oldu. Faal sporcu sayısı bakımından izcilik 25 bin 590 sporcuyla 4., kick boks 19 bin 260 sporcuyla 5., karate 13 bin 976 sporcuyla 6., yüzme 11 bin 674 sporcuyla 7., atletizm 11 bin 518 sporcuyla 8., halk oyunları 10 bin 810 sporcuyla 9. ve tenis 8 bin 295 sporcuyla 10. sırada yer aldı.

25.09.2009


 

Trabzon çıkışını sürdürmek istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de son iki haftayı galibiyetlerle kapayan Trabzonspor, çıkışını sürdürmek istiyor.

Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 6-1, sahasında da Antalyaspor'u 3-1 yenerek kötü günleri geride bırakan bordo-mavililer, bugün deplasmanda Gençlerbirliği'ni de yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlaycak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 50 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 29-9 üstünlüğü bulunuyor. 12 maçta da taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 96 gol atarken kalesinde 46 gol gördü. Trabzonspor, Ankara'da yaptığı maçlarda da rakibi karşısında üstünlük sağladı. Karadeniz ekibi, başkentte yaptığı 25 maçta, 12 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 7 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer, dış saha maçlarında 36 gol atarken kalesinde 25 gol gördü.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Sivasspor galibiyetinin ardından arzu etmedikleri sonuçlar aldıklarını belirterek, ''Arzu etmediğimiz bir şekilde takımda düşüşler oldu. Son 2 haftada ise üst üste galibiyetler aldık. Gençlerbirliği maçını da kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz'' dedi. Önlerinde zorlu maçların bulunduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, ''Bu maçları da kazanarak zirvede yer almak amacındayız. Kadromuza güveniyoruz'' diye konuştu. Bu arada, Gineli oyuncu İbrahima Yattara'ya herhangi bir ceza verilmesinin gündemde olmadığı bildirildi.

25.09.2009


 

Taraftarın arasında "kaşkollu polis"

İZMİR'DE, tribünlerde meşale yakan, küfürlü tezahürat yapan ve olay çıkaran taraftarların tespit edilmesi için, sivil polisler ''kaşkol'' takarak taraftarın arasına girdi.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, tribünde yaşanan olayların önüne için, Sporda Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun Kapsamında İzmir'de yeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, görevli polisler, maçını takip ettikleri kulübün kaşkolunu takıp, taraftarların içine girerek maçları izleme başladı. Taraftarlar arasında bazen tezahüratlara eşlik eden, gol sevincine ortak olan kaşkollu polisler, diğer yandan da görevleri gereği yönetmeliklere aykırı davranan taraftarları tespit etti. Sezonun ilk haftalarında, ''meşale yakan'', ''küfürlü tezahüratta bulunan'' 28 taraftar ekiplerce tespit edilerek, İl Spor Güvenlik Kurulu'na sevk edildi. Bu taraftarlardan 16'sına ceza verildiği, 12'sinin ise durumlarının görüşüleceği kaydedildi.

5 SEZONDA 471 TARAFTARA CEZA

Sporda Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun'un 2004 yılında yürürlüğe girmesinin ardından İzmir'deki müsabakalarda 2004-05 sezonunda 36, 2005-06 sezonunda 122, 2006-07 sezonunda 95, 2007-08 sezonunda 82, 2008-2009 sezonunda 120, 2009-10 sezonunun ilk 4 haftasında ise 16 taraftar olmak üzere toplam 471 kişi hakkında işlem yapıldı. 212 taraftar hakkında yalnızca para cezası uygulandı, 259 taraftar ise para cezasının yanı sıra müsabakalardan men edildi. Toplam uygulanan para cezası 173 bin 550 TL'yi buldu. Cezaların 169'unun küfürlü ve kötü tezahürattan, 44'ünün meşale yakmaktan, 170'inin yasaklı madde bulundurma ve kullanma, 62'sinin spor alanlarına zarar verme, 26'sının ise spor alanlarına girme suçlarından uygulandığı bildirildi.

25.09.2009


 

VOLEYBOLDA 2. AVRUPA SINAVI BUGÜN BAŞLIYOR

TÜRKİYE'NİN ev sahipliği yaptığı Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın ardından, Avrupa Bayanlar Şampiyonası, bugün Polonya'da başlayacak.

25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Polonya'nın Lodz, Wroclaw, Bydgoszcz ve Katowice kentlerinde yapılacak olan şampiyonada, Türkiye'nin yanı sıra 42 ülke mücadele edecek. (A) Milli Bayan Takımı, Wroclaw kentindeki (B) Grubu maçlarında İtalya, Almanya ve Fransa gibi 3 güçlü rakiple gruptan çıkmak için çaba gösterecek. Grup maçlarında ilk 3 takım arasına giren ekipler, play-off grubuna yükselecek. Türkiye gruptaki ilk maçını bugün Fransa ile yapacak. Şampiyona tarihindeki en önemli başarısını 2003 yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde elde eden (A) Milli Bayan Takımı, o yıl final maçında Polonya'ya 3-0 yenilerek gümüş madalya almıştı.

25.09.2009


 

ST. TROPEZ'DE TÜRKİYE'Yİ KOMET TEMSİL EDECEK

ST. TROPEZ'DE 27 Eylül-4 Ekim tarihlerinde yapılacak ''Les Voiles de St. Tropez'' yelken yarışlarında Türkiye'yi, Komet takımı temsil edecek.

''Shop&Miles Sailing Cup'' kapsamında düzenlenen ''Shop&Miles Bosphorus Cup'' ve ''Shop&Miles Turgutreis Cup''ın galibi Komet takımı, 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında dünyanın en önemli yelken yarışlarından biri olarak gösterilen ''Les Voiles de St. Tropez''de mücadele edecek. Dünyanın en ünlü yelkencilerinin mücadele ettiği ve yelken camiasının en prestijli yarışları arasında yer alan ''Les Voiles de St. Tropez''e, geleneksel ve modern olmak üzere yaklaşık 300 teknenin katılacağı bildirildi.

25.09.2009


 

FENERBAHÇE BAYANLARI PRAG'DA VİLNİUS ÖNÜNDE

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Folimanka Cup turnuvasında ilk maçını, Litvanya temsilcisi TEO Vilnius ile bugün yapacak.

Çek takımı ZVVZ USK Prag'ın ev sahipliğinde, başkent Prag'da 3 gün sürecek özel turnuvada sarı-lacivertli ekibin maç programı şöyle: 25 Eylül Cuma: 20.00 Fenerbahçe-TEO Vilnius (Litvanya), 26 Eylül Cumartesi: 18.30 ZVVZ USK Prag (Çek Cumhuriyeti)-Fenerbahçe. 27 Eylül Pazar: 10.30 Fenerbahçe-Cras Basket Taranto (İtalya).

25.09.2009


 

G.BİRLİĞİ ANTRENÖRÜ HAKKINDA ALMAN İDDİASI

GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Thomas Doll'un yardımcısı Serdar Dayat'ın, staj yapmadığı halde kendisini staj yapmış olarak göstererek antrenörlük lisansı almış olduğu bildirildi.

Sportbild adlı Alman spor dergisi, ''Antrenör skandalı. Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ona lisansı hediye etti'' başlığıyla verdiği haberde, Serdar Dayat'ın antrenmanlara gitmediğini, ancak sınavı başarıyla geçtiğini, staj raporunu internetteki ''wikipedia'' adlı siteden kopya yaparak yazdığını belirtti.

25.09.2009


 

BAYRAMPAŞA'NIN BAŞINA TUNAHAN AKDOĞAN GELDİ

TFF 3. Lig 1. Grup takımlarından Bayrampaşaspor'un teknik direktörlüğüne Tunahan Akdoğan getirildi

. Lige yeni yükselen yeşil-kırmızılı ekipte üst üste alınan yenilgiler sonrası Murat Şenvardar'ın yerine göreve getirilen Tunahan Akdoğan ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Tunahan Akdoğan uzun yıllar Bursaspor forması giyip, takımın kaptanlığını yaptıktan sonra Gaziantepspor, Diyarbakırspor ve Güngören Belediyespor'da oynayıp futbolu bıraktı. Bu hafta deplasmanda oynanacak OYAK Renault maçında destek bekleyen Bayrampaşaspor yönetiminin, taraftarlar için 15 otobüs kaldıracağı açıklandı. Kulüp başkanı Mustafa Sarmısak, yenilgi ve beraberliğe tahammülleri olmadığını söyledi. Bayrampaşaspor, 11 takımlı 1. Grup'ta 4 maçta 3 puanla 9. sırada yer alıyor.

25.09.2009


 

Advocaat ilk sınavını Türkiye'ye karşı verecek

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye ile 5. Grup'ta mücadele eden Belçika'da yeni teknik direktör Dick Advocaat, ilk sınavını Türkiye'ye karşı verecek.

Belçika Milli Takımı'ndaki görevine ocak ayında başlaması öngörülen, ancak sözleşmesi erkene alınarak, görevi üstlenen dünyaca ünlü Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat, ilk sınavını 10 Ekim Cumartesi günü Ay-yıldızlılarla yapacak. Hollanda, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni de çalıştıran ''Küçük General'' lakaplı Advocaat, görevini üstlenirken yaptığı açıklamada, ''Başarının garanti olduğunu söylemiyorum, fakat bunu sık sık elde ettim''dedi. Grupta, ilk ikide yer alma şansını kaybetmesi nedeniyle Belçika'nın 10 Ekim Cumartesi günü Türkiye ile yapacağı karşılaşma sembolik önem taşıyor.

25.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.