14 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Obama gibi konuştu

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, demokratik açılımdan söz ederken, Obama'nın “İran'a mesaj” şeklinde algılanan cümlesini kullanarak, “Sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz” dedi. Erdoğan, “Randevu talebimize olumlu cevap verdiği için Baykal’a teşekkür ediyorum” dedi ve bu cevabı olumlu bir adım olarak niteledi

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, randevu talebine olumlu cevap veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a teşekkür ederek, ‘’Bana göre bu olumlu bir adımdır. Konuyu değerlendirdikten sonra gerekli olan cevabı (kendisine) aktaracağız’’ dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Baykal’ın, önceki gün, mektubuna cevap verdiğini hatırlattı. Baykal’ın önümüzdeki hafta içinde ikisi için de uygun bir zamanda görüşebileceklerini kendilerine bildirdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Mektubun içeriğini asla şu anda değerlendirecek değilim. Onu bir araya geldiğimizde kendileriyle değerlendireceğiz. Ancak daha önce de ifade ettim: ‘Gönderdiği mektupla ilgili medya üzerinden konuşmak istemem’ dedim. Temenni ederdim ki Sayın Baykal da gönderdikleri mektupla birlikte medya üzerinden bana mesaj göndermeseydi, yani bu görüşmenin Dolmabahçe gibi olmaması için... İşte oradaki bazı ifadelerin kullanılmasına dair... Bana göre bu çok yanlış bir söz. Dolmabahçe’de bizim Sayın Büyükanıt ile yaptığımız görüşme başka bir görüşmedir, ki ona benzer görüşmeleri bu mevkilerde olan liderler bugüne kadar hep yapmışlardır, tarih boyunca. Bugün de yaparlar, yarın da yaparlar. Bu ise farklı bir şeydir. Ben şu anda bir şey konuşmuyorum. Ama kendileriyle görüştükten sonra bazı şeyleri açıklayacaklardır. O zaman ben de gerekli olan açıklamaları yapacağım. Randevu talebimize olumlu yanıt verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bana göre bu olumlu bir adımdır.

Konuyu değerlendirdikten sonra gerekli cevabı aktaracağız. Ayrıca TBMM’de de açık oturum şeklinde gerçekleşecek görüşmede, açılım süreciyle ilgili gelişmeleri milletvekillerimizle ve milletimizle paylaşmış olacağız. Her adımı milletimizin bilgisi dahilinde kamuoyunun gözleri dahilinde yürüteceğiz. Gizli kapaklı bir süreç işletmiyoruz, işletmeyeceğiz. Çünkü bu olay, bu konu gizli kapaklı olacak bir konu değil...’’

MİLLETİMİZE HAYAL KIRIKLIĞI

YAŞATMAYACAĞIZ

Erdoğan, siyaset sahnesinde var oldukları sürece eylemlerine, söylemlerine, ideallerine, hedeflerine sahip çıkmaya devam edeceklerini bildirerek, ‘’Milletimize, ülkemize asla hayal kırıklığı yaşatmayacağız’’ dedi. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:

Milletten aldığımız emanete gölge düşürmeyiz ancak şunu söyleyeyim; vesayet altına da sokturmayız, hafife de almayız.

Rotamıza da hedefimize de milletimizin belirlediği istikamette yön veririz.

Bu partinin istikametini millet vermiştir, millet verir, bu iktidarın rotasını da millet belirler.

Biz Dışişleri Bakanımızın imzaladığı protokolleri, önümüzdeki hafta TBMM’ye sevk edeceğiz. Ama parlamentomuz bunları onaylamak için AzerbaycanErmenistan sorunundaki gelişmeleri nazara alacaktır.

Ben çözümün önündeki engellerin kaldırılmasının mümkün olduğuna inanıyorum. Yeter ki ön kabuller olmasın.

Takvime bağlanan ne sayın Bahçeli? Ya takvimin tanımından bihabersiniz veyahut da metinden habersizsiniz.

Bakın burada bir ifade var; onayın müteakiben 2 aydan bahsediyor. Bu parlamentonun onayıdır. Bu olmadan, 2 aylık süreç işlemez.

Bunları iyi okuyun, anlayın. Kılavuzlarınızı iyi seçin, eğer yanlış seçerseniz başınız her zaman derde girer.

Bizim hesabımız adil, kapsamlı, kalıcı çözüme yöneliktir. Bize bu iftiralarda,bühtanlarda bulunanların, merhum liderlerinin ermeni temsilcileriyle değişik ülkelerde, değişik otellerde yaptığı görüşmeleri incelesinler, ondan sonra kalkıp bize bühtanda bulunsunlar.

Türkiye olarak, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı, Ermenistan milli takımı ve diğer misafirlerimizi, Türk misafirperverliğine yakışır şekilde karşılayacak, ağırlayacak ve uğurlayacağız. Uğurlamalıyız.

Süreci tahrik etmek, istismar etmek, bu süreçten kendilerine siyasi veya farklı bir çıkar devşirmek isteyenler çıkabilir.

Bursalı kardeşlerimin, vatandaşlarımın buna prim vermeyeceklerine, tahriklere boyun eğmeyeceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

Ne terör örgütünün tahrikleri ne bazı siyasilerin sorumsuz beyanları, bizi, bu demokratik yürüyüşümüzden alıkoyamayacak ve bizi tüm etnik unsurlar içerisinde, kürt kökenli vatandaşlarımızla aramızı asla açamayacaktır.

AK Parti ve Hükümet olarak, biz de bu sorunu görmezden gelebilirdik, hiç bir risk almadan yolumuza devam edebilirdik. Ama o zaman tarihe de milletimize de gelecek nesillere de verebilecek bir hesabımız olamazdı.

Anayasada sorun alanları ile ilgili yapılabilecek değişiklikler nelerse, onları ortak bir akılla, dayanışma içerisinde yapalım istiyoruz.

Bizden önceki hükümetler bu sorunu, bu kadar kronik hale getirmek, çözüm için hiç bir çaba harcamamak yoluyla tarihe ve millete karşı ağır bir eziklik içindedirler. Biz bu hataya düşmeyeceğiz. Ankara / aa

14.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YASAL DÜZENLEMELERLE KISITLANIYOR

  Baykal, Bahçeli’yi kızdırdı

  Obama gibi konuştu

  İsrail’e ‘soykırım’ tepkisi

  10 HASTADAN 1’İ ORGAN BULABİLİYOR

  E- KİTAPTA KIYASIYA REKABET BAŞLADI

  ENFEKSİYONLARA EN İYİ İLÂÇ, ANNE SÜTÜ

  SP İl Başkanından ziyaret

  Yalçıntaş: Sarkozy, Türk halkını üzüyor

  AB, Türkiye'nin diyetisyeni

  Tezkere Resmî Gazete’de

  Çelebi: Alacak değil, suikast kurşunu

  Sebze değil, kozalak kazandırdı

  Gümüşhane’de elma hasadı başladı

  Kiraz ağaçları çiçek açtı

  Ereğli’de belediye, denetimlerini arttırdı

  Nalbant kalmadı, atlara lastik takıyorlar

  Buzdolabından kuluçka makinası yaptılar

  19 yıldır bisikletiyle Türkiye’yi geziyor

  Sinop'ta yine hava aracı düştü

  Adana’da mühimmat bulundu

  Başbuğ Pakistan'da

  ‘’Bilge Köyü katliâmı” dâvâsına devam edilecek

  Halit Refiğ son yolculuğuna uğurlandı

  Bayrak yasağı mahkemelik

  Yıkım ekiplerine ‘arı’lı direniş

  İşsiz gençlere MEB’den meslek kursu

  Domuz gribine karşı el yıkama eğitimi

  Şefkat Evleri’ne büyük ilgi var

  Engelli çocuklar okulla buluşuyor

  Madenlere göçük önleme tahkimatı

  Sağlıkta stoklar yakın takibe alındı

  Kanser anne karnında bulaşıyor

  İnternetin kesilmesi huzuru bozuyor

  ‘Avrupa’da hayat ihtimali yüksek

  Hayat kalitesinde Fransa önde, İngiltere sonda

  Örümcek, vejetaryenliği seçti

  Uyuşturucu bağımlılığına aşı tedavisi, çare olabilir

  Bir “ilkel gezegen” keşfedildi

  İnternet seline dikkat

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.