14 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BURSA'DA TARîHİ MAÇ

(A) MİLLİ Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. ve son maçında bugün Bursa'da Ermenistan ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson. İspanya'nın lider olarak finallere katılma, Bosna-Hersek'in de ikinci olarak play-off baraj maçları oynamayı garantilediği grupta günün diğer maçlarında Bosna Hersek-İspanya ve Estonya-Belçika karşı karşıya gelecek.

İLK DEFA TÜRKİYE'DE OYNAYACAKLAR

Türkiye ile Ermenistan (A) milli futbol takımları, Bursa'da yapılacak sınavda tarihte ilk kez Türkiye sınırları içinde sahaya çıkacaklar. İki ülke (A) milli takımları, yine tarihlerinde ilk kez 6 Eylül 2008'de Erivan'da karşılaşmış ve Türk Milli Takımı, Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk'ün golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı Bursa'da 7. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, Bursa Atatürk Stadı'nda şimdiye dek yaptığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 4'ü resmi, 2'si özel bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Bursa Atatürk Stadı'nda son maçını 6 Haziran 2001 tarihinde Makedonya ile (3-3) yapan Türkiye, bu statta Hollanda ve Almanya gibi Avrupa'nın futbol devlerini yenmeyi başardı.

ERMENİSTAN KARŞISINDA 468. SINAVA

ÇIKIYORUZ

(A) Milli Futbol Takımı, bugün Bursa'da Ermenistan ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. ve son maçla birlikte, 468. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 246'sı resmi, 221'i özel olmak üzere geride kalan toplam 467 maçta 164 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 191 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 602 gol atarken, kalesinde ise 712 gol gördü.

14.10.2009


 

FATİH TERİM'İN VEDA GÜNÜ

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde bugün Bursa'da Ermenistan ile yapacağı 5. Grup'taki 10. ve son maçta, son kez ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkacak. Fatih Terim, elemelerde cumartesi günü Belçika ile yapılan maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Bursa'daki karşılaşmanın milli takıma veda maçı olacağını açıklamıştı.Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. maçında, 92. ve son milli sınavına çıkacak. (A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyordu. Ay-yıldızlı ekip, (A) Milli Takım'ın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 91 maçta, 42 galibiyet, 26 beraberlik, 23 yenilgi alırken, 134 gol atıp, kalesinde 101 gol gördü. Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 31'i resmi, 26'sı da özel toplam 57 maçtan 25'ini kazandı, 18'inde berabere kaldı, 14'ünü ise yitirdi.

14.10.2009


 

Terim'e çok üzüldüm

ERMENİSTAN Milli Takımı Teknik Direktörü Vardan Minasyan, ''Siyasetle uğraşmıyorum, ama bir Ermenistan vatandaşı olarak bizim seçmiş olduğumuz devlet başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz ve onun çizdiği bu yolda devam etmek istiyoruz'' dedi. Minasyan, takımın kamp yaptığı otelde düzenlediği basın toplantısında, bu akşamki karşılaşmanın kendileri için özel bir anlam taşımadığını, Türkiye maçına Belçika ve İspanya maçlarına olduğu gibi hazırlandıklarını söyledi. Minasyan, Fatih Terim'in bugünkü maçın ardından görevinden ayrılacağının dile getirilmesi üzerine, ''Benim için sürpriz oldu. Kendisi Türk futboluna büyük katkıları olmuş bir kişi. Bu duruma gerçekten üzüldüm. Ben onun çok iyi bir hoca olduğuna inanıyorum. Ancak teknik direktörlerin hayatı böyledir'' diye konuştu. ''Gruptaki sıralamayı nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizce sürpriz var mı?'' sorusunu ise Minasyan, ''Evet, büyük sürpriz var. Ben 2010 Dünya Kupası'na Türkiye'nin katılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin katılamaması benim için büyük sürpriz oldu'' diye cevapladı.

14.10.2009


 

2010'a gidememenin bilânçosu 400 milyon dolar!

Mill takım teknik patronu Fatih Terim görevinden istifayla son derece isabetli bir karar verdi. Bu karar milli takımın Dünya Kupasına katılamama başarısızlığından sonra, gelebilecek sert eleştirileri yumuşatma adına olumlu. Bir anlamda eleştirileri biraz daha geniş zamana yaymış oldu Fatih Terim. Yoksa geçmişte, "Ben ders almam ders veririm" çıkışı benzeri, "hesap vermem, izahat olabilir" çıkışının pek geçerli olacağını sanmıyorum. Sayın Terim ne kadar hesap vermeye yanaşmayacak gibi gözüküyorsa da, başarısızlık mutlaka sorgulanacaktır. Sorgulama sadece Terim'le sınırlı kalmayıp, Futbol Federasyonu da bundan nasibini alacaktır. Ülke ekonomisinin Dünya Kupasına katılmamadaki kaybı yaklaşık 400 milyon dolar. Sadece ülke tanıtımı kaybı 50 milyon dolar. Böyle büyük bir kaybın sorumluları "hesap vermeyeceğiz" deseler de, illa da başarısızlığın gürültüsü olacaktır.

Maddi kaybın faturasının yanı sıra, futbol dünyasındaki yerimiz de sorgulanacaktır. Açıkça söylemek gerekirse Dünya 3.'lüğü kazanmış ve Avrupa Şampiyonasında yarı final oynama başarısı göstermiş bir ülke olarak, Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası organizasyonlarına katılamama gibi bir lüksümüz yok artık. Türk futbolu, 30 yıl öncesinin çok ilerisinde bugün. Özellikle kazanılmış UEFA Kupası, takımlarımızda çıta hedefini yükseltti. Şampiyonlar Liginde kupa kaldırmak henüz zor gözükse de, Avrupa liginde bu hedef hayal değil. Milli takımımız için de uluslar arası turnuvalarda kupa kaldırmak hayal değil. Ancak milli takımı oluşturan oyuncuların kalitelerini buldukları yer kulüpleri. Kulüpler kalitelerini yükseltebilsin ki; bu durum oyunculara yansısın. Bir de isabetli oyuncu seçimi söz konusu tabi ki. Fatih Terim bu konuda çokça eleştiriliyor. Olmasa da eksiklikleri hissedilmeyecek, son demlerini yaşayan oyuncuları kadroya çağırması bazı yorumcular tarafından hissi olarak yorumlandı.

Fatih Terim eleştirilirken federasyon da eleştirilecektir elbette. Özerk olması gereken federasyonun tam olarak bu hüviyette olmaması başarı yolunu tıkayan en önemli sıkıntı. 1992 yılında özerk olan futbol federasyonunun, üzerindeki siyasi etkinin varlığı bir gerçek. Havuz sistemi gibi konularda siyasetin getirileri oldu belki. Ancak yönetim müdahaleleri, bu tip sağlıksız sonuçlar doğurabiliyor. Kendini yöneten idari yapıyı tam olarak oluşturamamak, kulüplerle yönetenlerini sık sık karşı karşıya getiriyor. Yarı özerk bu yapının nihai olumsuzluğunu, milli takım düzeyinde yaşamaksa millet olarak hepimizi üzüyor.

[email protected].

SAİD OKUR

14.10.2009


 

Daum'dan Özer'e alkış

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Can Bartu Tesisleri'nde 1,5 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler ikili mücadele çalıştı. Isınma ve pas çalışmalarının ardından takım iki gruba bölünürken, futbolcular önce 1'e 1, sonra da 2'ye 1 çalışmalar yaptı. Semih-Cristian, Özer-Selçuk, Mehmet Topuz-Vederson arasındaki mücadeleler oldukça çekişmeli geçti. Antrenman çift kale maçla tamamlanırken, İstanbul Lisesi'nde söyleşiye katılacak teknik direktör Christoph Daum, 10 dakika erken sahadan ayrıldı.

ÖZER'E ''BRAVO'' VE ALKIŞ

Özer'in antrenmanda ortaya koyduğu performans teknik direktör Daum'u sevindirdi. Futbolcularına sık sık uyarılarda bulunan Daum'un sesi antrenman sahasında yankılanırken, Alman teknik adam iki pozisyonda gösterdiği mücadele ve attığı goller nedeniyle Özer'i alkışlayıp, ''Bravo'' dedi. Sakatlığı bulunan Alex ve Güiza'nın tedavisine tesislerde devam edildi. Sakatlandığı için İspanya Milli Takımı'ndan dönen Güiza'nın sağ arka adalesinde yırtık bulunduğu ifade edilirken, bu futbolcunun ligin 10. haftasında Galatasaray ile yapılacak derbi mücadelesine yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.Sağ arka alt adalesinde ağrı olan Alex ise Gaizantepspor mücadelesine hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

14.10.2009


 

F.Bahçe'ye İskoç, G.Saray'a İsveçli hakem

FENERBAHÇE ile Romanya'nın Steaua Bükreş takımları arasında 22 Ekim Perşembe günü Bükreş'te oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçını İskoç hakem Douglas McDonald yönetecek. Steaua Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta Douglas McDonald'ın yardımcılıklarını William Conquer ve Graham Chambers yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Steven Mclean olacak.

Galatasaray ile Romanya'nın Dinamo Bükreş takımları arasında 22 Ekim Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçını İsveçli hakem Martin Ingvarsson yönetecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 22.05'de başlayacak maçta Ingvarsson'un yardımcılıklarını Magnus Sjöblom ve Peter Martinsson yapacak. Maçta 4. hakem olarak da Magnus Ahlsen görev alacak.

14.10.2009


 

Beşiktaş taraftarları Kartalcell'e alo diyecek

BEŞİKTAŞ Kulubü ile Avea'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Kartalcell dün düzenlenen basın toplantısıyla kamuouyana tanıtıldı. Swissotel'de gerçekleştirilecek tanıtım toplantısına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra, Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany ve Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir ile Siyah - beyazlı kulübün yöneticileri ve futbolcular katıldı. Beşiktaş Kulubü Asbaşkanı Ertuğrul Soğancıoğlu, Beşiktaş Kulubü'ne büyük gelir sağlayacak bir projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Soğancıoğlu, "Taraftarlarımız yaptığımız bu anlaşma sayesinde daha avantajlı bir şekilde iletişim sağlayacak. Beşiktaş taraftarı gücünü gösterecektir. Bu proje ile birlikte 200 bin hedefe ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

2 MİLYON DOLAR GELİR GELECEK

KartalCell projesinde Beşiktaş'ın 2 milyon dolar civarında bir gelir elde etmesi bekleniyor. Avea yetkilileri, Türk futboluna her zaman destek verdiklerini açıkladı. Yetkililer, sanal operatörlük kapsamında Fenercell'in 60 bin, GSMobile'nin 35 bin, Trabzoncell'in de 15 bin aboneye ulaştıkları ifade ettiler. Yetkililer, KartalCell'in piyasaya geç girmesinin ise bir dezavantaj değil avantaj olacağını ifade ettiler. Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir tarafından KARTALCELL'in ilk sim kartı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e verildi ve ardından sözleşme imzalandı. İmza töreni sırasında futbolcular, teknik heyet, yöneticiler, şubelerin kaptan ve yöneticileri de sahneye çıkarak masanın arkasında durdu.

REKLAM FİLMİ GÖSTERİLDİ

Sunuculuğunu dizi ve tiyatro oyuncusu İlker Ayrık'ın yaptığı toplantıda, KARTALCELL için hazırlanan mevcut futbolculardan İbrahim Üzülmez, Nihat Kahveci, İbrahim Toraman, Fabian Ernst, Filip Holosko'nun yanı sıra, Beşiktaş'ın efsane futbolcuları Metin Tekin, Sergen Yalçın, İlhan Mansız, Pascal Nouma ve Les Ferdinand'ın rol aldıkları reklam filminin tanıtımı da gerçekleştirildi. İlhan Mansız'ın Almanya'dan, Pascal Nouma'nın Fransa'dan gelerek rol aldıkları, Ferdinand'ın Londra'da çekiminin yapıldığı reklam filmi, dün geceden itibaren televizyonlarda ekrana gelmeye başladı. Basın toplantısında, Birol Can tarafından söz ve müziği yapılan KARTALCELL marşı dinlenirken, KARTALCELL maskotu da konuklarla yakından ilgilendi.

14.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.