16 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

‘Süper’ ligimiz gol fakiri

Turkcell Süper Lig, şu ana kadar atılan gol sayısı bakımından Avrupa’nın önde gelen ligleri arasında son sıralarda yer almasıyla dikkati çekiyor. İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya birinci futbol liglerinde yer alan takımların bu sezon şu ana kadar attıkları toplam gol sayıları değerlendirildiğinde, Turkcell Süper Lig, 173 golle 5. sırada yer alıyor.

Sıralamaya göre birinciliği 229 golle İngiltere Premier Ligi alırken, 2. sırayı 205 golle Fransa Ligue 1 elde etti. Almanya 1. Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 199 golle 3. olduğu değerlendirmede, dördüncülüğü 176 golle İspanya La Liga aldı. Değerlendirmeye göre, İtalya Serie A ise 164 golle Turkcell Süper Lig’in ardından son sırada yer aldı. Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında toplam 19 gol kaydedilirken, takımlar ikinci haftada 28 gole imza attı. Gol bakımından oldukça kısır geçen 3. haftada ise sadece 16 gol atıldı. Ekipler, 4. haftada 23, 5. haftada 26, 6. haftada 22 ve 7. haftada da 20 gole imza attılar. Son haftada ise 19 gol kaydedildi.

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda toplam 173 gol atılırken, 2. hafta en çok gol atılan hafta oldu. Takımlar, bu haftada 28 gole imza atarken, en gollü karşılaşmalar 5’er golle Eskişehir-spor-Bursaspor ile Galatarasay-Denizlispor maçları oldu. 2. haftada Sivasspor ve Antalya- spor dışında bütün takımlar gol atmayı başardı.

Ligde şu ana kadar en az golün atıldığı hafta ise 3. hafta oldu. Bu haftada oynanan 9 karşılaşmada takımlar toplamda sadece 16 gol sevinci yaşadı. Ligde yer alan 18 takımdan 7’si 3. haftada fileleri havalandırmayı başaramazken, bu haftada, Gençlerbirliği-Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor maçları golsüz beraberlikle tamamlandı. 3. haftada oynanan maçlarda 7 takım golle buluşamazken, sahasında Kayserispor’a 4 gol atan Galatasaray, haftanın en golcü takımı oldu.

16.10.2009


 

Hidayet, ilk kez Toronto formasıyla

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) Toronto Raptors’a transfer olan Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, ilk kez bir karşılaşmada takımının formasıyla mücadele etti. Kasım ayında başlayacak normal sezon öncesi Connecticut eyaletinin Hartford şehrindeki XL Arena’da yapılan hazırlık maçında Doğu Konferansı’nın güçlü ekiplerinden Boston Celtics’e karşı mücadele veren Türkoğlu, sahada 21 dakika 33 saniye kalırken, 6 sayı 5 asist ve 1 ribaunt ile mücadele etti. Kanada ekibi mücadeleden 106-90 mağlûp ayrıldı. Hidayet, Avrupa Basketbol Şampiyonası dolayısıyla takımı Raptors ile antrenmanlara geçen hafta sonunda başladığını ve takımının ilk dört hazırlık maçında yer alamadığını kaydetti. Türkoğlu, ‘’Chris Bosh ve diğerleriyle ilk kez birarada oynadım. Henüz takımı tanımaya çalışıyorum. Gün geçtikçe daha iyi olacağım ve normal sezonun ilk maçında eski ekibim Orlando Magic’e karşı galibiyetle başlayacağız’’ dedi.

16.10.2009


 

Aslan 104 yaşında

GALATASARAY Kulübü’nün 104. kuruluş yıldönümü, yarın ve 17 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek bir dizi faaliyetle kutlanacak. Faaliyetler çerçevesinde bugünn, kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Bu akşam ayrıca, kulüp başkanı Adnan Polat’ın katılımıyla, WOW İstanbul Otel’de, kulüp personelinin de yer alacağı kutlama yapılacak. Yarın ise Galatasaray Lisesi’nde etkinlikler yapılacak. Saat 11.00’de başlayacak lisedeki faaliyetlerde en kıdemli üye yaş kütüğüne 104. yıl plâketini çakacak. 50 yıllık divan kurulu üyelerine berat ve madalyaları verilecek. Yıl içinde kulübün bütün branşlarında kazanılan kupa ve madalyalar tanıtılarak, müzeye teslim edilecek. Buradaki faaliyetler geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesiyle sona erecek.

16.10.2009


 

Terim: Konuşmanın anlamı yok

MİLLÎ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 biten Ermenistan maçına ilişkin olarak, ‘’Bugünkü maçla ilgili konuşmanın anlamı yok. Ceyhun atılmasa, önemli farka gidebilirdik’’ dedi. Terim, maçın ardından basın toplantısını bütün teknik ekibiyle birlikte yaptı. Terim, ‘’Oyuncularıma veda gecesindeki özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi müthiş bir jest yaptılar’’ diye konuştu.

Terim, Dünya Kupası finallerine gidememelerinin üzücü olduğunu belirterek, ‘’Bu ne benim, ne ekibimin, ne futbolcularımın, ne de ülkemizin beklediği bir sonuç. Bizim istediğimizin çok gerisindeyiz. Ancak zaman zaman böyle şeyler oluyor" dedi.

PAZARTESİYİ BEKLEYİN

Bir Anadolu takımının başına geçmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soru üzerine Terim, antrenörlük yaşamına Anadolu takımında başladığını, Ankaragücü ve Göztepe takımlarında çalıştığını hatırlatarak, ‘’İki camiada da çok sevildim. Ben de onları çok seviyorum. Açıkçası dışarı gitmek istiyorum. Bir takım şeyleri gözden geçireceğim. Pazartesi her şeyi anlatacağım’’ dedi.

16.10.2009


 

Avrupa kıt'asının takımları aşağı yukarı belli oldu

GÜNEY Afrika’nın ev sahipliğini yapacağı 19. Dünya Kupası finallerine Avrupa’dan katılacak 13 takımdan, 9’u belli oldu. 2010 Dünya Kupası finallerine Avrupa’dan, 1. gruptan Danimarka, 2. gruptan İsviçre, 3. gruptan Slovakya, 4. gruptan Almanya, Türkiye’nin de yer aldığı 5. gruptan İspanya, 6. gruptan İngiltere, 7. gruptan Sırbistan, 8. gruptan İtalya ve 9. gruptan da Hollanda doğrudan katılma hakkını elde etti. 1. grupta Portekiz, 2. grupta Yunanistan, 3. grupta Slovenya, 4. grupta Rusya, 5. grupta Bosna Hersek, 6. grupta Ukrayna, 7. grupta Fransa ve 8. grupta İrlanda Cumhuriyeti, gruplarında 2. sırada yer alarak, play-off oynama hakkını kazandı. 14-18 Kasım tarihlerinde play-off müsabakaları yapılacak ve finallere katılacak 4 takım daha belli olacak.

16.10.2009


 

F.Bahçe’de 2. Alex Özer Hurmacı mı?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, transfer döneminde sessiz sedasız bir transfere imza attı. Ankaraspor'un Almanya kökenli 1986 doğumlu forvete dönük orta saha oyuncusu Özer Hurmacı'yı takıma kazındırırken, bazı çevreler dudak büktü. Onun Fenerbahçe'de yedek kulübesine mahkum olacağını ileri sürdü. Nitekim, Özer Hurmacı Fenerbahçe'de imza attığı gün ameliyat masasına yattı. Geçen sezon ortasında kırılan ayağında hasar kalan bir problem için takımdan geri kalmayı bile göze alarak bıçak altına yatmaya razı oldu. Bu operasyon genç Özer'i 2 ay sahalardan uzak bıraktı. Daha sonra koltuk değneklerini atarak yavaş yavaş kuvvetlenme çalışmaları yaptı. Antrenmanlarda kaptan Alex'in kanatları altına girerek, hünerlerini göstermeye başladı. Teknik Direktör Daum ondaki cevheri yakından gördü. Onu kazanmak için zorlu çalışmalardan ayrı tuttu. Yardımcı antrenörlerin onunla tek tek yakından ilgilenmesini sağladı. Birkaç maçta 3-5 dakika oyuna sokularak sakatlık korkusunu üzerinden atması sağlandı. Antrenman maçlarında oyunu okuması, attığı akıl dolu paslar ve kıvrak çalımları Alman hocanın büyük hayranlığını kazandı. Genç oyuncu Süper Ligdeki milli maç arasını çok çalışarak iyi değerlendirdi ve ilk 11'de oynayacak duruma geldi. Kaptan Alex bile Özer'in futbolunu beğendi. "Fenerbahçe'de benim yerime aday Özer Hurmacı" dır diyecek kadar övgüler yağdırdı. Gençlerbirliği maçında Daum onu son 7 dakikada oyuna aldı. İnanın, 7 dakika içinde yaptığı hareketler ile klas ve kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Özer Hurmacı bu sezon oynayacağı futbol ve atacağı gollerle Fenerbahçe'de adından çok söz ettirecek.

16.10.2009


 

Bobo’nun son yılı

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, Kasımpaşa maçı öncesi dalya heyecanı yaşıyor. Şu ana dek Türkiye'de 99 lig maçına çıkan siyah-beyazlı takımın futbolcusu, bu haftaki Kasımpaşa maçında da forma giydiği takdirde Turkcell Süper Lig'de 100. maçını oynayacak. Bobo, şans bulduğu 99 lig maçında toplam 37 gol attı. 2005-2006 sezonun devre arasında Beşiktaş'a kiralık olarak transfer edilen Bobo, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu geçen sezon attığı gollerle takımının bu başarısına büyük katkı sağladı. Aynı Bobo, bu sezon ise aynı başarıyı henüz gösteremedi.Süper Lig'de bu sezon 5 kez forma giyen Brezilyalı futbolcu, gol sevinci ise yaşayamadı. Bobo'nun Beşiktaş Kulübü ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2010 tarihinde sona erecek.

16.10.2009


 

Gazeteci dövmek

Bursa'da Ermenistan millî maçı hazırlıkları sırasında görev yapmakta olan Habertürk gazetisinden Erhan Telli arkadaşımızın saldırıya uğramasını şiddetle kınıyoruz. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın beğenmediği bir haber dolayısıyla Erhan Telli'ye fiilî saldırıda bulunması bir kulüp başkanına yakışmayacak bir davranıştır. Sayın Başkan, Erhan Telli'nin kendisiyle ilgili haberinin doğru olmadığını düşünüyorsa bununla ilgili hak arama yolları açıktır. Gerekli yasal yollara başvurup, varsa mağduriyetinin gidirelmesini isteyebilir, hakkını arayabilir. Böyle yapmak yerine, kamu görevi yapan bir spor gazetecisine korumalarıyla birlikte saldırmak yasalara göre açık bir suçtur. Olayın üzücü bir boyutu da güvenlik güçlerinin tutumu oluşturmuştur. Olay yerine çok yakın oldukları halde gelişmeyi sadece izlemekle yetinen güvenlik güçlerinin daha duyarlı davranmalarını beklerdik. Arkadaşımız Erhan Telli'ye bu müessif olay yüzünden geçmiş olsun diyoruz.

[email protected]

EROL DOYURAN

16.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.