26 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başörtüsünde de açılım bekliyoruz

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, başörtüsü yasağını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Türkiye, yeni bir açılımı hak etmektedir: başörtüsü açılımı. Bu çok tabiî bir beklentidir. Anlamsız başörtüsü yasağından dolayı, pek çok Müslüman genç kız ve buna bağlı olarak, onların aileleri acı çekmektedir. Bu acı sona ermelidir” denildi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri 111 haftadır yaptıkları gibi başörtüsü zulmüne karşı Kayalıpark’da 111. basın açıklamalasını yaptı. Platform adına Bayram Vanlı’nın yaptığı açıklamada gündeme dair önemli noktalara da değinildi. Platformun basın açıklamasını okuyan Vanlı, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, demokratik açılımın getirdiği sancılı bir süreci yaşıyor. Açılım, içinde taşıdığı sancılı konuları ülke gündemine yeniden soktu. Bu tabiî bir durum. Her yeni süreç, sancılı olur. Çünkü ezberleri bozmaktadır. Ancak Türkiye, yeni bir açılımı haketmektedir. ‘’Başörtüsü açılımı.’’ Evet. Bu çok tabiî bir beklentidir. Anlamsız başörtüsü yasağından dolayı, pek çok genç kız ve buna bağlı olarak, onların aileleri acı çekmektedir. Başörtülü kadının varlığı, Müslüman Anadolu toplumu içinde, hatırı sayılır bir yekûn tutmaktadır. Başörtülü Müslüman kadın, bu topraklara rengini veren, İslâm dininin müntesiplerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Onların acısı, Müslüman toplumun acısıdır. Öyleyse Müslüman toplumun acısına son verilmeli ve kızlarımızın gözyaşının dinmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.”

Geçtiğimiz günlerde bir lise öğrencisinin başörtülü olduğu gerekçesiyle Çanakkale’ye düzenlenen gezi için hareket halinde olan gezi otobüsünden indirilmesi olayına da değinen Vanlı, “Bahsettiğimiz zulüm, kamu kurumlarıyla sınırlı kalmamaktadır. Azgın laikçi zihniyet sosyal hayatın içinde de başörtüsüne ve dinî değerlerin varlığına tahammül edememektedir. Bunun son örneği anaları ve eşleri çarşaflı olan, Çanakkale yiğitlerinin medfun olduğu şehitliğe yapılan ziyaret esnasında başörtülü bir kızın varlığı hazmedilemeyip otobüsten indirilmesi ile yaşanmıştır. Bu olay, ıztırabımızı en açık şekliyle ifade etmektedir” dedi.

Açıklamasının sonunda direnmeye devam çağrısında bulunan Vanlı, “Bu yasağın sonlandırılması için Müslüman toplumun üzerine düşen görev direniştir. Nasıl ki başörtüsü Müslüman kadının bir yükümlülüğüyse, direniş de Müslüman toplumun bir yükümlülüğüdür. Zulmün olmadığı, Allah’ın emirlerinin bir bir uygulandığı, kızlarımızın inançları ve iffetleriyle rahatça yaşadığı bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 112. Haftada, kutlu direnişimizin kalbi Kayalıpark Meydanı’nda, saat 12:30’da buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz.” şeklinde konuştu.

Meydanda bir araya gelen platform üyeleri açıklamadan sonra sloganlar atıp, pankart açtılar. Bazı Platform üyelerinin, Gazetemizin birinci sayfa karikatüristi İbrahim Özdabak’ın karikatürlerinden bazılarını pankart haline getirip, eyleme katıldıkları gözlendi. İstanbul / Yeni Asya

26.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SİYASETİ DARBELER TAHRİP ETTİ

  Jandarmaya Ceylan soruşturması

  Afganistan’da ‘lojistik’ komuta

  ANKARA’DA EĞİTİME DOMUZ GRİBİ TATİLİ

  Başörtüsünde de açılım bekliyoruz

  101 yeni mahkeme kuruluyor

  Meclis, bu hafta bir gün çalışacak

  Süper silâhlara 300 milyonluk yatırım

  AB ,Türkiye ile ağırlık kazanır

  İktidar frene bastı

  Ergil: Kürtler azınlık olarak görülmüyor

  TBMM-AB Karma Komisyonu toplanıyor

  Hedef demokrasimizin standardını yükseltmek

  Termallerimizi değerlendirmeliyiz

  Anne sırtında eğitim

  Bodrum’da imece usûlü gazete

  Polis, uyuşturucuya karşı eğitiyor

  Şanlıurfalı çoban 3. kitabını yazdı

  Arıtma tesislerinde enerji üretilecek

  Türkiye pizzayı sevdi

  NASA’nın yeni kapsülü hazır

  Alkol, bebeğinize zarar veriyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.