26 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KARTAL UÇMAYA BAŞLADI

TÜRKCELL Süper Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş, tırmanışını sürdürüyor. Geçen sezonu iki kupayla kapatan, ancak yeni sezona çok kötü bir başlangıç yapan ''Kara kartallar'', son maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla uçmaya başladı. Beşiktaş, sezonun ilk maçlarındaki kötü sonuçları son karşılaşmalarda aldığı başarılı sonuçlarla unutturdu. Yeni sezonda yaptığı ilk 9 maçta sadece 1 galibiyet alabilen siyah-beyazlı ekip, oynadığı son 4 karşılaşmada ise 3 galibiyet alarak grafiğini yukarıya doğru çıkardı. İlk 9 karşılaşmada Turkcell Süper Lig'de sadece Antalyaspor'u 2-0 yenerek galibiyet sevinci yaşayabilen ''Kara kartallar'', ligin yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldığı başarısız sonuçların ardından taraftarlarının tepkisine maruz kaldı.

4 MAÇTA HER ŞEY DEĞİŞTİ

Sezona TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak başlayan Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki 6 maçında 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 beraberlik alarak sadece 6 puan toplayabildi ve alt sıralarda kaldı. Kötü performansını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de sürdüren siyah-beyazlı ekip, bu süreçte grubunda oynadığı iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı ve son sırada yer aldı. Beşiktaş, sezonun ilk 9 maçındaki kötü performansını son 4 maçta ise tamamen tersine çevirdi ve adeta yeniden doğdu. Denizlispor ile kendi sahasında yaptığı karşılaşmayı 1-0 kazanarak yeniden dönüş sinyalleri veren siyah-beyazlı takım, sonraki karşılaşmalarda aldığı sonuçlarla hem Turkcell Süper Lig'de, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olduğunu ortaya koydu. Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftasında sadece 6 puan toplayabilen Beşiktaş, oynadığı son 3 mücadelede ise 3 galibiyet alarak 9 puan topladı. Ankaraspor'un küme düşürülme kararının ardından bu takımla yapması gereken karşılaşmadan da hükmen galip ilan edilen Beşiktaş, böylece 4 maçta 12 puan alıp, toplam puanını 18'e çıkardı. Ligin ilk 6 haftasında alt sıralardan kurtulamayan ''Kara kartallar'', son 4 haftada ise 12 puan alarak üst sıralara doğru tırmanmaya başladı ve zirve konusundaki iddiasını ortaya koydu.

1 MAÇ İDDİASINI GÜÇLENDİRDİ

Kötü olduğu dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de arzuladığı sonuçları alamayan siyah-beyazlı takım, grubundaki 3. maçında Almanya'nın VfL Wolfsburg takımı karşısında aldığı 1 puanla iddiasını güçlendirdi. (B) Grubu'nda yer alan ve oynadığı ilk iki maçta önce kendi sahasında İngiltere'nin Manchester United takımına 1-0 mağlup olan, ardından deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 2-1 yenilerek grupta kendini son sırada buldu. Form tutmaya başlayan Beşiktaş, umutların azalmaya başladığı dönemde VfL Wolfsburg karşısında deplasmanda altın değerinde 1 puan çıkardı ve kendisinden fazla uzaklaşamayan rakiplerine karşı iddiasını sürdürdü.

AĞUSTOS ve eylül aylarında sadece 1 kez sevinebilen siyahbeyazlı takım, ekim ayında ise hep sevindi. İki aylık süreçte sadece Antalyaspor galibiyetiyle mutluluk yaşayan Beşiktaş, ekim ayıyla birlikte kötü günleri geride bıraktı. Ekim ayına Turkcell Süper Lig'de Denizlispor'u 1-0 yenerek başlayan Beşiktaş, ligde Kasımpaşa ve Eskişehirspor'u yenerek sevincini sürdürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de VfL Wolfsburg karşısında aldığı 0-0'lık sonuçla en azından bir puan almanın mutluluğunu yaşayan siyahbeyazlı ekip, ekim ayında Ankaraspor'un düşürülmesinin kesinleşmesiyle rakibiyle oynayacağı mücadeleyi 3-0 hükmen kazanarak ekim ayındaki sevincini doruğa çıkardı.

26.10.2009


 

DOLL: CAVCAV ESKİ KULAĞI KESİKLERDEN

GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Thomas Doll, kısa sürede kulüp başkanı İlhan Cavcav'ı tanıma şansı bulduğunu belirterek, ''Başkan İlhan Cavcav, eski kulağı kesiklerden gibi geliyor bana'' dedi. İlhan Cavcav'ın bir futbol fanatiği olmasının kendisi için bir artı olduğuna dikkati çeken Doll, ''Futbol üzerine çok detaylı konuşmalarımız oldu. Dünyaya açık bir insan. Futbol dışındaki konuları konuşma özelliği de var. Gençlerbirliği takımının nerelerde olması gerektiğini kavramış durumda. Teknik ekibimle iyi işler yapacağımı biliyor ve görüyor. Bu konuda da büyük destek oluyor. Gençlerbirliği'nin dışarıda saygı gören bir takım olmasını istediği belli. Lakap olarakta kendisine Almanya'da söylenilen ''kulağı kesik'' diye bir laf vardır, onu yakıştırabilirim. '' şeklinde konuştu. Doll, şöyle konuştu:

HEDEFİMİZ HER MAÇ 3 PUAN

''Gençlerbirliği'nin geride kalan sezonlarda geçirdiği kötü günler sonrasında bu sezona başlangıç yapıldı. Takımın hangi futbolculardan kurulduğunu da biliyorsunuz. Bizim için büyük hedef, maçtan maça 3 puan almak. Bu hedef büyüklüğü de normalde yetmelidir. Gerçekçiliği unutup, gözle görülmeyen bir yeri hedef olarak belirlersek, ileride bu hedef elde edilemediğinde başarısızlık konumuna girmek bizi ve takımımızı etkileyebilir. Bizim amacımız takımı en iyi şekilde hazırlamak. Haftadan haftaya iyi bir takım ortaya çıkarmak. Bunun sonucunda o hedefe gidiliyorsa, o hedefe de gitmek. Seyirciler ve çevredekiler kendilerini UEFA Kupası'na gitme yolunda görüyorlarsa, bunu yapabilirler. İnsanlar başarıya giderken çok çok büyük hatalar yapabilirler. Futbolcuların bazıları UEFA'yı bir hedef olarak görüyorlardır. Belki bize söylemeden kafalarından geçiriyorlardır. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor.''

TÜRK İNSANI SICAKKANLI

Teknik direktör Doll, Türk insanın sıcakkanlı olduğunu ifade ederek, ''Otelden çıktıktan sonra şehre ve ülkeye alışmam daha da kolay oldu. Halkın içine girebildim. Halk gayet sıcakkanlı. Türk vatandaşı sıcakkanlı. Gördüklerim, yaşadıklarım, beklentilerimin üzerinde. Daha iyi futbol oynadığımızda, daha başarılı olduğumuzda daha fazla alışmış olacağım'' dedi.

26.10.2009


 

Galatasaray'ın büyük başarısı

GALATASARAY Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ikinci kez tarih yazdı ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Turnuvası-Kitakyushu Kupası'nda üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Japonya'da düzenlenen turnuvada dün turnuvadaki üçüncü maçını ev sahibi Miyagi Max ile oynayan sarı-kırmızılı takım, rakibini 83-58 yenerek, finale yükselme başarısı gösterdi. Bu karşılaşmada Matt Scott 32, Petr Tucek 16, Ferit Gümüş 12 ve İsmail Ar 11 sayı ile takımlarının en skorer ismi oldular. Galatasaray, final mücadelesinde ise Güney Kore'nin Mungwungwa Electronics takımı ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Türk temsilcisi, 1. periyodu 14-10 önde geçti. İkinci çeyrekte iyi oyununu sürdüren sarı-kırmızılı ekip, devreyi de 34-21 önde kapadı. 3. periyodu 56-31 üstün geçen Galatasaray, karşılaşmayı 15 sayı farkla 68-43 yenerek, üst üste ikinci kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Turnuvası-Kitakyushu Kupası'nın en büyüğü oldu. Sarı-kırmızılı takımda 26 sayıyla Petr Tucek, 20 sayıyla Ferit Gümüş ve 10 sayıyla Matt Scott en skorer isimler olarak dikkati çektiler.

26.10.2009


 

Bursa zirveye göz koydu

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''İlk 45 dakikada gerek tribünde yer alanlara, gerekse maçı televizyon başında izleyenlere futbol ziyafeti çektik'' dedi. Sağlam, ligde son haftalarda kendileri gibi iyi bir çıkış yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 6-0 gibi farklı skorlu bir galibiyet aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Sahaya, galibiyet serisini sürdürmek için mutlak 3 puan hedefiyle çıktıklarını, ancak özellikle hücum organizasyonları oldukça başarılı olan rakipleri karşısında tedbiri elden bırakmadıklarını anlatan Sağlam, oyuncularının verdiği görevi harfiyen yerine getirdiklerini bildirdi. Sağlam, ilk yarıda rakibe yalnızca 1 pozisyon verdiklerini onu da genç kaleci Yavuz'un başarıyla kurtardığını dile getirerek, ''İlk 45 dakikada gerek tribünde yer alanlara gerekse maçı televizyon başında izleyenlere futbol ziyafeti çektik. Rakibimiz ikinci yarıda psikolojik olarak etkilendi ve biraz agresif oynamaya başladı. Biz oyun disiplininden kopmadan mücadele ettik ve sonuca gittik'' diye konuştu.

Ligde üst üste 5. galibiyetlerini aldıklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, yarından itibaren Türkiye Kupası'nda Güngören Belediyespor ile yapacakları maçın hazırlıklarına başlayacaklarını ifade ederek, ''Kupa maçından sonra da Antalyaspor maçına hazırlanacağız. Biz, her maçı ayrı değerlendiriyoruz. Oyuncularım üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyorlar. Bursaspor camiası, böyle karakterli oyuncu grubuna sahip olduğu için çok şanslı. Futbolcular emeklerinin karşılığını alıyorlar, ancak daha fazlasını hakediyorlar. Bursaspor camiası bu takıma daha fazla destek olmalı'' dedi. Ivankov'un sakatlığı nedeniyle görev verilen genç kaleci Yavuz Özkan da sözlerine, kendisine güvenen teknik direktör Sağlam'a teşekkür ederek başladı. Maça mutlak 3 puan parolasıyla çıktıklarını ifade eden Yavuz, ''Galip geleceğimizi biliyorduk, ancak doğrusu bu kadar fark beklemiyorduk. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çünkü bu maçta bana fazla iş düşmedi'' diye konuştu.

26.10.2009


 

Kazandı ama umut vermiyor

Ernst, Ferrari ve Sivok’un yokluğunda, Avrupa yorgunu Beşiktaş için Eskişehir deplasmanının zor geçeceği bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu. Ancak üç İbrahim, Fink ve Ekrem Dağ, savunmada cezalı yabancıları aratmadı. Forvette eksiği bulunan rakibine, fazla gol pozisyonu vermediler. Bilhassa İbrahim Toraman’ın cansiperane mücadelesi takdire değerdi. İkinci yarıda oyuna giren Erhan da, Ekrem’in boşalttığı alanı iyi doldurdu. Zaten Beşiktaş’ın problemi defansta değil, orta saha ve forvette. Tello eski Tello değil.Bobo koşmuyor.Nihat iş yapmadığı gibi çok konuşuyor ve arkadaşlarına sitem eder tarzda bir görüntü veriyor.

Eskişehirspor karşısında Beşiktaş’ı pas yapan, oyuna hükmeden bir yapıda göremedik. Sadece bazı futbolcuların mücadeleci istekli ve arzulu oyun anlayışları ile takım ayakta durabildi. Bir ara öyle bocaladılar ki, orta sahada kazanılan serbest vuruşlar ve taç atışlarının büyük kısmı rakibe gitti. Mustafa Denizli’nin yorgun bitkin, Tello’ya tahammül edip, diri ve istekli Tabata’yı oyundan almasının ve Ekrem Dağı’ı ortada oynatmasının sebebini anlayamadık. Sol kanattan yapılan hücumlarda İbrahim Üzülmez’in etkisizliği Tello-Serdar Özkan değişikliği ile zenginleştirilebilirdi.

Ama sonuçta Beşiktaş rakibinin hatasını değerlendirerek kolay gol pozisyonu bulamadığı maçı kazanmayı başardı. Son oynadığı üç maçın hiçbirinde rakibine üstünlük kuramayan ancak tek farklı da olsa kazanan Beşiktaş için, bu galibiyetler, taraftarın öfkesinin yatışması bakımından önemli, ancak lig yarışında hâla rakiplerinin çok gerisinde ve oynanan oyun ilerisi için umut vermiyor.

[email protected]

NADİ AKSOY

26.10.2009


 

10. TED-FIRATPEN TENİS TURNUVASI BAŞLIYOR

10. TED-Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası, bugün İstanbul'da başlayacak. TED Tarabya Tesisleri'nde gerçekleştirilecek 25 bin dolar ödüllü bayanlar tenis turnuvasına 30 ülkeden 115 sporcu katılacak. Organizasyonda dünya sıralamasında 127. sırada yer alan Alman Kathrin Woerle 1. numaralı seribaşı olarak mücadele edecek. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı dünya sıralamasında 137. sırada bulunan Rus Ksenia Pervak, 3 numaralı seribaşı ise 150. sırada yer alan Çek Petra Cetkovska olacak. Turnuvada Türkiye adına ise Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, Seda Arantekin, Dilara Yurtkuran, Eylül Benli, Sena Doğru yer alacak.

26.10.2009


 

TÜRKİYE KUPASI SPONSOR ANLAŞMASI TÖRENİ YARIN

FUTBOLDA Türkiye Kupası isim sponsorluk anlaşma töreni, 27 Ekim Salı günü yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 2 sezonun Türkiye Kupası yayın ve isim hakkını alan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), kupanın isim hakkının satılmasıyla ilgili ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında Türkiye Kupası isim sponsorluğu ile ilgili detaylı açıklamanın yapılacağı basın toplantısı, İstanbul Swissotel'de saat 10.30'da başlayacak. Fuji salonundaki basın toplantısına, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar katılacak.

26.10.2009


 

OLİMPİK SPORCU YETİŞTİRME PROJESİ

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi kapsamında olimpiyatlarda yarışmak üzere Edirne'de sporcu yetiştirilecek. Proje kapsamında 2012 ve 2016 Olimpiyatlarına sporcu gönderebilmek için sporcu yetiştirilmesi hedefleniyor. Atletizm ve cimnastik dallarında 20 sporcunun seçilerek yetiştirileceği seçmeler Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda yapıldı. Yaklaşık 100 sporcu olimpiyatlara hazırlanmak için birbiriyle kıyasıya yarıştı. Atletizm Edirne İl Temsilcisi Osman Akman, yaptığı açıklamada, atletizm ve cimnastikte yapılan yarışlar sonucunda 20'şer sporcunun 2012 olimpiyatlarına hazırlanacaklarını söyledi. Akman, seçmelerin bugün akşam saatlerinde tamamlanacağını kaydetti.

26.10.2009


 

ANKARA RALLİSİ'Nİ POLİS DURDURDU

TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Başkent Otomobil Off Road Kulübü'nün düzenlediği 2009 Başkent Rallisi, polis tarafından durdurularak iptal edildi. Ankara'da bir alışveriş merkezinin önünde başlayan 1. Başkent Rallisi, 11 aracın katılımıyla sabah saat 10.00'da start aldı. Alışveriş merkezinin açık otoparkında ''zamana karşı seyirci özel etabı'' sırasında 3. aracın pisti terk etmesinden sonra polis ekipleri yarışı 10.22'de durdurdu. Yarışın izin kağıdını görmek isteyen polis ekipleri, yarış araçlarını tek tek kontrol etmek istedi. Yarışı düzenleyen yetkililer ve polis ekipleri arasında uzun süren tartışmalar yaşandı. Polis ekiplerinin, alınan iznin kapsamının dışına çıkıldığı ve bazı araçlarda ruhsat bulundurulmaması nedenleriyle yarışın koşulmasına izin vermediği öğrenildi. Polislerin yarışı iptal etmesi kararına, pilotlar ve federasyon yetkilileri tepki gösterdi.

26.10.2009


 

FEDERASYON TERİM'İ YEMEKLE UĞURLAYACAK

nFUTBOL Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, görevinden ayrılan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcılarını, kendileri için vereceği yemekle uğurlayacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, Fatih Terim ve ekibinde bulunan antrenörlerine, yarın akşam, İstinye Park'taki Borsa Lokantası'nda bir yemek vereceği bildirildi. Saat 20.30'da başlayacak yemeğin ilk 5 dakikalık bölümünde, basın mensuplarına, görüntü alabilmeleri için izin verileceği kaydedildi.

26.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.