07 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP yine Anayasa Mahkemesine başvurdu

CHP, her ilin en az 2 milletvekili çıkarmasını düzenleyen kanunu, ‘’eşit oy ve temsilde adalet ilkesine’’ aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine götürdü.


TSK FİŞLEME YETKİSİNİ NEREDEN ALIYORMUŞ?

Haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Genelkurmay Başkanlığı Adlî Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Türk Sil

Trafiğin ‘şahinleri’ çilingir görevi yapıyor

TRAFİĞİN ‘’şahinleri’’ olarak bilinen motorlu trafik polisleri başşehirde son bir ayda kural ihlali yapan 18 bin 665 araç sürücüsüne trafik cezası yaz


  Ziyaretçilere başka dilde görüşme imkânı

HÜKÜMLÜ ya da tutukluları ziyaretlerde, Türkçeden başka bir dilde görüşme yapılabilmesi için Türkçe bilinmediğinin beyan edilmesi yeterli olacak.


  Diyanet: 81 ülkede soydaylarımızla irtibat halindeyiz

Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bugün 81 ülkede yaşayan soydaşlarımız, vatandaşlarımız, dindaşlarımızla irtibat halindeyiz, onların taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz’’ dedi.


  Siirt’te bir askerî helikopter düştü

SİİRT'İN Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Köyü kırsal kesiminde Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığına ait olduğu bildirilen askerî bir helikopter düştü.


  Türkiye AB’ye yarar sağlar

Birleşik Krallığın eski Ankara Büyükelçisi Sir David Logan, Türkiye’nin Ortadoğu, Kafkasya gibi bölgelerdeki ülkelerle sahip olduğu ilişkilerle, Birlik için başka bir AB üyesi ülkenin sahip olmadığı bir değere sahip olduğunu dolayısıyla “Türkiye’nin geliştirdiği mevcut dış politikanın, AB’ye zarardan ziyade yarar sağlayacağını” ifade etti.


  AB ÜYELİĞİ BERLİN DUVARININ YIKILMASI KADAR ÖNEMLİ

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Enna Kore Üniversitesinde yaptığı konuşmada’’Batı ile İslâm dünyası arasındaki ilişkiler açısından Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği, Fransız-Alman yakınlaşması ya da Berlin Duvarı’nın yıkılması gibi simgesel değer taşıyacak kadar önemlidir’’ dedi.


  Genç Siviller’den Paraguay Devlet Başkanına dâvet

Genç Siviller, darbe söylentileri sebebiyle bütün kuvvet komutanlarını görevden alıp yenilerini atayan Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo’yu deneyimlerini paylaşacağı bir konferans vermek üzere Türkiye’ye davet edecek. Lugo’ya bir mektup yazan Genç Siviller, “Darbeci generalleri görevden almayı nasıl başardığınızı Türkiye’ye anlatmanızı istiyoruz. Paraguay’da demokrasi kazandı, Türkiye’de de kazansın” dediler.


  Yargı bağımsız, ama tarafsız değil

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, “Türkiye’de yargı çok bağımsız, fakat tarafsız değil” tespitinde bulunarak, yargı reformu stratejisinin bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldıracağını söyledi.


  “SON DEPREMLER YAKİNEN İNCELENİYOR”

Prof. Dr. Erdik, depremlere ait tahminlerini ihtimaller üzerinde yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ’Dünyadaki son depremleri yakinen inceliyoruz. Ne olup bittiğine bakıyoruz.


  İHTİMAL KÜÇÜK, TEHLİKE BÜYÜK

Boğazİçİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul’da bir yılda 7 büyüklüğünde depremin meydana gelme ihtimalinin 50’de 1 olduğunu belirterek, ‘’İhtimal küçük gibi gözükse de dünyadaki mega kentler acısından en büyük ihtimal.


  Eczacılar ‘risk grubu’na dahil olmak istiyor

Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, eczacıların da domuz gribi tehdidi altında olduğunu savunarak, ‘’Doktora giden her hasta mutlaka eczaneye de uğruyor.


  Krizi yeşil kartlılarla aşmaya çalışıyorlar

Nüfusun yarısından fazlası yeşil kart sahibi olan Van’da, özel hastaneler muayene ücretinde indirim yaparak, yeşil kartlılara 15 TL’ye tedavi hizmeti vermeye başladı.


  Su sıkıntısına çare atık sular mı?

Kocaelİ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kavaklı, evsel ve sanayideki atık suların arıtılıp geri dönüşümü sağlanarak sulama amacıyla tarım ve orman alanları ile şehir temizliğinde kullanılabileceğini, böylece önemli su tasarrufu sağlanacağını belirtti.


  5 bin kişi kurslarda meslek sahibi oldu

DİyarbakIr Millî Eğitim Müdürü Zülfü Toman, Diyarbakır’da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yaptıkları iş birliği çerçevesinde açtıkları kurslarla geçen yıl 5 bin kişinin meslek sahibi olduğunu bildirdi.


  UMUDA YOLCULUKTA ACI SON

MUĞLA’NIN Bodrum ilçesinde alabora olan Filistin uyruklu kaçakları taşıyan teknede 18 kaçağın bulunduğu, bunlardan 4’ünün öldüğü, 13’ünün kurtarıldığı, 1’inin ise kayıp olduğu bildirildi.


  Tuzla sahili, işgalden kurtuluyor

TUZLA’DA yaklaşık 30 yıldan bu yana villa sahipleri ve site sakinlerince işgal edilerek vatandaşların girişine izin verilmeyen kilometrelerce uzunluğundaki sahil şeridi vatandaşların kullanımına açılıyor.


  Çocuk Hastanesi’nde el hijyeni semineri

BURSA Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ndeki personele ‘el hijyeni’ konulu seminer verildi. Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Münir Ertan tarafından verilen seminerde, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü başta olmak üzere birçok hastane enfeksiyonunun önlenmesinde el hijyeninin önemi anlatıldı.


  Sahte kimlikli iki dolandırıcı tutuklandı

BİLECİK ve İzmit ile Osmaneli ilçesinde, sahte kimlik belgesi ve kopyalanmış kredi kartı kullanarak kuyumlardan alış veriş yaptıkları iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklandı.


  Okul çıkışında öğrencileri gasp edenlere suçüstü

ÖĞRENCİLERİ gasp ettikleri bildirilen 5 kişi, polis tarafından suç üstü yakalandı. Altındağ, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde son zamanlarda öğrencilere yönelik gasp olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro amirliği görevlileri özel bir çalışma başlattı.


  Zehir tacirleri teknik takibe takıldı

İZMİR’İN Aliağa ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 43 kişiden 8’i uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.


  İstinad duvarı çöktü: 1 kişi öldü

FATİH’TE, eski Darüşşafaka Lisesi’nin istinat duvarının çökmesi sonucu 1 kişi öldü. Yavuz Selim’deki eski Darüşşafaka Lisesi’nin bahçesinin istinat duvarı, buradan geçmekte olan bir kişinin üzerine yıkıldı.


  Silâhlı kavga kanlı bitti

IĞDIR’IN Aralık ilçesinde, amca çocukları arasında yaşanan silahlı kavgada, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Tır parkında yangın

KOCAELİ’DEKİ bir tır otoparkında çıkan yangında bir çekici yandı. İzmit ilçesindeki Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tır otoparkındaki 34 BID 98 plakalı tırın çekicisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.


  Uykunun değerini bilin

Alman Die Welt gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, Zulley, Almanya’da halkın yüzde 42’sinin zaman zaman uyumakta zorluk çektiğini, bu insanların yaklaşık yüzde 15’inin hiç uyuyamadığı için tedavi görmesi gerektiğini belirterek, uyku yetersizliğinin günlük hayatı olumsuz etkilemeye başlaması ve bir aydan fazla sürmesi durumunda tedavinin şart olduğunu ifade etti.


  Susam Sokağı, 40 yaşında

Türkİye’de 1980’li ve 1990’lı yıllarda yayımlanan çocuk programı Susam Sokağı, 40. yaşını dolduruyor.


  Umut, her zaman iyi değil

Cİddî hastalığı olanların umudunu kaybetmesinin, aslında onları daha mutlu yapabildiği bildirildi. Araştırmacılar, bu tür hastalara umut vermenin onları daha çok depresyona soktuğunu belirtiyor.


  Afrika için, vitaminli sakız

Gelİşmekte olan ülkelerde, özellikle Afrika'da yetersiz beslenmeyle mücadele için A vitaminli sakız üretildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.