07 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İslâm ülkelerini de kriz vurdu

25. İSEDAK toplantısı çerçevesinde İslam Konferansı Teşkilatının 2009 yıllık ekonomik raporu yayımlandı.



Avrupa, elektrikli otomobile yöneliyor

OTOMOBİL tasarımcısı Murat Günak, 2015’de Avrupa’da otomobillerin yüzde 20’sinin elektrikli olacağını, 2020 yılında ise Avrupa’daki otomobillerin yarıdan fazlasının elektrikle çalışan otomobilden oluşacağını söyledi.



Yoksulluk sınırı, 2 bin 864 TL oldu

TÜRKİYE Kamu-Sen’in araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı geçen ay için 2 bin 864 TL 25 Kr olarak belirlendi.



Grevlerde, son sözü mahkemeler söyleyecek

SENDİKAL haklarda yapılması planlanan değişikliklerle Bakanlar Kurulu’nun grev ve lokavtı idari bir kararla erteleme hakkının ortadan kaldırılması planlanıyor.



Demir-Çelik sektörü krizi aşamadı

TÜRKİYE'NİN demir çelik üretiminin yarısına yakınının karşılandığı İskenderun Körfezi’ndeki firmaların, küresel finansal krizin olumsuz etkisini atlatamadığı, sektörde faaliyet gösteren firmaların üretimlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azaldığı bildirildi.



GDO tartışması seracıyı kızdırdı

GENETİK değişikliğe uğramış ürünlerle ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığının çıkardığı yönetmelik sonrası kamuoyunda başlayan tartışmaların domates ve biberde satışları 1 haftada yüzde 40 düşürdüğü iddia edildi.



GDO yasaklanmadı, ticareti düzenlendi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan ve yürürlüğe giren ‘’Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmelik’’in, bakanlığın savunduğu gibi GDO’nun ticaretini yasaklayan bir düzenleme olmadığını ileri sürerek, ‘’Sadece GDO’lu ürünlerin ticareti düzenlenmiştir.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.