09 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Hindistan’dan Türkiye atağı

HİNDİSTAN Tekstil Bakanı Thiru Dayanidhi Maran İstanbul Swissotel The Bosphorus’da Türk yatırımcılar ile buluştu. Hindistan Tekstil Bakanı Dayandhini Maran, tekstil makineleri dalı da olmak üzere tekstil ve giyim sanayinde yatırım yapan Türk şirketlerini bilgilendirdi.

Hindistan Tekstil Bakanı Thiru Dayanidhi Maran, Türk yatırımcılarını Hindistan’da yatırım yapıp daha çok para kazanmaya çağırdı. “Size her türlü destek vermeye hazırız. Hindistan’da işçilik ücretleri çok düşük. Bu durumdan istifade edin. Ayrıca yatırımlarınız için bürokratik engellere takılmazsınız. Yaklaşık 6 ayda fabrikanızı kurup üretime başlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Tekstil Bakanı, öncelikli olarak tekstil makineleri, kumaş üretimi, hazır giyim, suni elyaf ve iplik konusunda yabancı yatırımcıları Hindistan’a çekmeye çalışıyor.

Türk iş adamlarına çağrıda bulunan Hindistan Tekstil Bakanı, “Çin’e karşı işbirliği yaparak dayanabiliriz. Hindistan’da üretim yaparak iç piyasaya da satış yapabilirsiniz. İhracat yaparsanız sizi daha fazla destekleriz” şeklinde konuştu.

İşadamlarına hitap ettikten sonra gazetecilere de özel açıklama yapan Hindistan Tekstil Bakanı Maran, “Ben geçmişte ‘İletişim Bakanlığı’ yaptım. O konudaki başarımı şimdi tekstil sektöründe göstermek istiyorum. Türk iş adamlarını ülkeme dâvet ediyorum. Onlara her türlü yardıma hazırız” açıklamasında bulundu. İstanbul / Yeni Asya

09.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  MEMUR KAZANDI, İŞÇİ KAYBETTİ

  AS Merkez, Outlet oldu

  Grip, dev bir pazar oluşturdu

  Tarım sektörünün yeni buluşma noktası

  Amerikalı gençler işsiz

  Ramazan Düzme yeniden başkan

  Hindistan’dan Türkiye atağı

  İşsizlik fonu, 41,5 milyar liraya ulaşacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.