12 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Demokratik anayasa olmadan açılım olmaz

DP Genel Başkanı Cindoruk, Hükümetin ‘’demokratik açılım’’ konusundaki tasarrufunu eksik ve yanlış bulduklarını belirterek, demokratik açılımın içeriğini doldurmak için demokratik bir anayasa gerektiğini söyledi.


HÜKÜMET 2006'DA RÖTUŞLA YETİNMİŞ

Genelkurmay'ın internet andıcına dayanak gösterdiği belgenin 28 Şubat kararlarının uygulanmasını takip etmek için BÇG tarafından hazırlanan “İrtica il

10 Kasım kavgası kızıştı

Başbakan Erdoğan'la CHP lideri Baykal arasında 10 Kasım günü kızışan “açılımda Atatürk kavgası” iyice alevlendi. Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay


  Albay Çiçek ifade verdi

“İrticayla Mücadele Eylem Planı’’ başlıklı belgede ıslak imzası bulunduğu belirlenen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, ifade vermek üzere adliyeye geldi. Araçtan sivil kıyafetli olarak inen Albay Dursun Çiçek, Beşiktaş Adliyesine yanında 5 kişiyle birlikte geldi.


  Hemzemin geçitte kaza: 2 ölü, 6 yaralı

MANİSA’DA yolcu treninin hemzemin geçitte özel halk otobüsüne çarpmasıyla meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 6 kişinin yaralandı.


  Erdoğan ve AKP’den Bahçeli’ye dâvâ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP tüzel kişiliği adına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, partisinin 9. Olağan Büyük Kurultayı açılışında yaptığı konuşmada, “ağır bir biçimde suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadeler” kullandığı iddiasıyla toplam 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açıldı.


  Domuz gribinde ölü sayısı, 40 oldu

TÜRKİYE’DE pandemik A/ H1N1 virüsünün sebep olduğu ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen hastalıktan bugün 4 kişi daha vefat etti.


  Asıl tehlike faizciler

Haber Türk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Türkiye’nin önünün tamamen açılması için Finansal Ergenekon’un üzerine gidilmesi gerektiğini ifade ederek, asıl tehdidin, yılda 50-52 milyar dolar faizi cebine indiren kesimler olduğunun altını çizdi.


  2010’da 16 bin polis alınacak

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, 2010 yılında toplam 16 bin polis memurunun teşkilata kazandırılacağını bildirdi. Atalay, Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı Kuruluşların bütçesiyle ilgili sunumunu yaptı.


  İDO’dan bayram için ek sefer

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi A.Ş (İDO), Yalova ve Balıkesir bağlantılı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini, Kurban Bayramı tatili sebebiyle artırdı.


  Denizli'de hafif şiddette 3 deprem

Denİzlİ’nİn Sarayköy ilçesinde 3.1 ile 3.5 büyüklükleri arasında 3 deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, dün sabah saat 06.38’de merkez üssü Sarayköy ilçesi olan 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Topbaş, Almanya’dan Çin’e gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetim Örgütü (UCLG) Dünya Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Çin’e gitti.


  AB’nin ilk başkanı 19 Kasım’da atanacak

AB devlet ve hükümet başkanları, yeni AB anayasası Lizbon Anlaşması’nda getirilen daimi AB Konseyi Başkanlığı ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği (Dışişleri Bakanı) koltuklarına atanacak isimleri, 19 Kasımdaki olağanüstü zirvede belirleyecek.


  Arınç: Huzurun gelmesi hepimizi mutlu edecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Ülkemizde huzurun, birlik ve bütünlüğün meydana gelmesi, herkesin kucaklaşması, acının gözyaşının ve kanın ülkemizden gitmesi hepimizi mutlu edecek’’ dedi.


  Sözleşmeliler de kadro için başvurabilir

MİllÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’10 bin kadrolu öğretmen yeni atamadır. Sözleşmeliler de başvurabilir yeni atamaya’’ dedi.


  Fransa ile 3 konuda ‘’üstü kapalı’’ uzlaşma

Fransa’nIn Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche, AB üyeliğiyle ilgili sorunları ‘’yatıştırmak’’ için Paris ve Ankara’nın 3 konuda ‘’üstü kapalı’’ bir uzlaşmaya vardığını savundu.


  Adana Ülkü Ocakları binasında patlama

Adana’da, Ülkü Ocakları il temsilciliğinin bulunduğu binada patlama meydana geldi.


  Vİdeo oyunlarI tuzağI

Erzurum’da Metin2 adlı bir video oyunundaki karakterine sahip olmak için bir öğrencinin öldürüldüğü iddiası ile gündeme gelen oyun gruplarının bağlı olduğu www.gamesilk.com Müdürü Sadun Kaya (40), bu oyunların Türkiye’de 2 milyondan fazla kullanıcısının olduğunu söyledi. Kaya, “Bu oyunlardaki karakterlere sahip olmak için 25 bin TL civarında paralar ödeniyor.” dedi.


  Göktaşı, dünyayı sıyırıp geçmiş

Dünya’yI geçen cuma küçük bir göktaşının yalnızca 14 bin kilometre mesafeden sıyırıp geçtiği ve astronomların bunu yalnızca 15 saat önce fark ettikleri ortaya çıktı.


  Elektronik atıklar büyük risk

Elektronİk atıklar alanında Türkiye’de en önemli sorunu televizyon ve monitör tüplerinin oluşturduğunu belirtilerek, zehirli kurşun ve fosfor ihtiva eden televizyon tüplerinin hurdacılarda gelişi güzel parçalanmasının insan sağlığı açısından risk oluşturduğu bildirildi.


  BAKIMSIZ BACALAR ZEHİRLİYOR

DOĞALGAZ kullanıcılarını zehirlenmelere karşı uyaran uzmanlar, zehirlenmelerin doğal gazdan değil, bakımı yapılmayan bacalar dolayısıyla doğal gazın verimsiz yanması sonucu ortaya çıkan karbonmonoksit gazından meydana geldiğini ifade ediyor.


  Kastamonu, rehabilite merkezi olacak

DÜNYA Yaşlanma Konseyi Uluslararası Yaşlanma Merkezi Proje Koordinatörü İskoçyalı Yaşam Koçu John Dunlop, özellikle Kastamonu merkezli olmak kaydıyla Batı Karadeniz Bölgesinin “Yaşam ve Rehabilite Merkezi” ilân edilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.