03 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

FATİH TEKKE'YE ASKERLİK ENGELİ

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, yollarını ayırdıkları Belçikalı teknik direktör Hugo Broos'un yaptığı açıklamalara üzüldüğünü, bu açıklamaların şık ve hoş olmadığını söyledi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sadri Şener, Hugo Broos'un ülkesinde HLN gazetesine özetle, 'Oyuncular 28 Haziran'dan bu yana maaşlarını alamıyorlar', 'Ekim ve Kasım maaşım ödenmedi' 'Yönetim bazı oyuncuları oynatmam konusunda baskı yapıyordu' biçimindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Şener, Broos'un yaptığı açıklamalara üzüldüğünü ifade ederek, ''Demek ki daha önce aynı gazeteye yaptığı açıklamalar da doğru tercüme edilmiş. Ezan sözleri hakkında da, diğerleri hakkında da yazılanlar doğruymuş. Hatta bir arkadaş tercüme ettirmiş, o röportajda yazılanların haricinde daha ağır şeyler de varmış. Örneğin Ramazan'da eşiyle yemeğe gitmiş de herkes buna kötü gözle bakmış. Bu tip şeyler de varmış orada. Onları dediyse, onun ruh halinden şüphe ederim'' dedi.

BROOS'UN AÇIKLAMALARI

Broos'un ekonomik konularda yaptığı açıklamaları da değerlendiren Şener, şöyle devam etti: ''Takımda hiçbir oyuncunun 28 Haziran'dan bu yana parasını alamadığını söylemiş. Bir futbolcu, 28 Haziran'dan bugüne kadar para almayacak ve oynayacak öyle mi?. Bu mümkün mü? Futbolcular burada, onlara da sorarsınız. Broos, ekim-kasım maaşlarını alamamış. 20 Kasım'da gitti. Kasım maaşı ayın 30'unda ödenir. Anderlecht'te futbol oynamış, orada antrenörlük yapmış bir hocadan, gittiği yerle ilgili böyle demeçler duymak şık değil, ayrıca hoş da değil. Bir takımdan gidebilirsin, anlaşamayabilirsin, muvaffak olamazsın, ayrılırsın. Giderken sarılıp öpersin diye düşünüyordum. Bu da bizim yanılgımız. Eğer kabahat varsa, bu da bizim kabahatimiz.''

TEKKE'NİN ASKERLİK SORUNU VAR

Sadri Şener, takımın başına getirdikleri teknik direktör Şenol Güneş'in Fatih Tekke'nin alınmasına sevineceği yönündeki düşüncelerini kendilerine aktardığını belirterek, ''Fatih ile ilgili şöyle bir şey var. Fatih'in uzun dönem askerlik yapmaması için sanırım yurt dışında 3 yıl durması gerekiyor. Net olarak bilmiyorum ama 1090 mı, 1060 gün mü yurt dışında çalışma mecburiyeti varmış. Genel saymanınız Mahmut Aksu'ya, bunun hesabını yapacağını söylemiş. Ocak ayı geldiğinde Fatih'in kulübü ile görüşeceğiz. Ama kulübü derse ki, 'ben mukavele yaptım, vermiyorum' oraya da savaş açacak halimiz yok'' ifadelerini kullandı.

03.12.2009


 

Zenit'le sözleşmesi Ağustos'ta bitiyor

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Rusya'nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke'nin alınmasından yana olduğunu belirtmesine Tekke'nin Rusya'daki tercümanı Akın Dal karşılık verdi. Açıklamalarda bulunan Dal, Tekke'nin her zaman Trabzonspor'a sıcak baktığını, Zenit ve Trabzonspor'un anlaşması durumunda sorun kalmayacağını söyledi. Fatih Tekke'nin Zenit takımında 2010 Ağustos sonuna kadar kontratı bulunuğunu hatırlatan Dal, "Tekke, Trabzonspor'da büyüdüğünü ve elde ettiği tüm başarılarda Trabzonspor'un katkısı olduğunu her zaman dile getirir. Şu an Zenit'in kontratlı oyuncusu. Kontratın bitmesinin ardından buna sıcak bakabilir." dedi. Fatih Tekke'nin Zenit'li taraftarlara 61 gol sözü olduğunu hatırlatan Dal, "Tekke şu an takımda çok iyi durumda. Her geçen gün başarısı artıyor. Zenit için yeni teknik direktör bekleniyor. Yeni takımla ilgili yeni teknik direktör karar verecek." değerlendirmesinde bulundu. Dal, Galatasaray'ın Fatih Tekke'yi transfer etmek için Zenit'e başvurduğu ile ilgili iddiaların da doğru olmadığını söyledi. Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Şenol Güneş, yaptığı basın toplantısında, "Fatih, bizim eski oyuncumuz, kaptanımız. Burada başarılı işler yaptı. Şimdi de başarılı oynuyor. Alınmasından yanayım." diye görüş bildirmişti. Yönetimle bu konunun görüşüleceğini anlatan Güneş, "Şartlar ne ise değerlendiririz. Elimizde oyuncular varken bu konuyu ortaya getirip onları kaybetmeyelim. Alınması için uğraşılırsa sevinirim ayrı bir konu" diye fikir bildirmişti.

03.12.2009


 

A.GÜCÜ HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş takımla birlikte Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Başkan Sadri Şener ve yöneticilerin de izlediği idmanı yaklaşık 100 kadar da taraftar takip etti. Antrenman öncesi yönetim kurulu üyeleriyle tek tek tokalaşan Güneş, saha içerisinde de futbolcularıyla kısa süreli bir görüşme yaptı Güneş, takımdan ayrı koşu yapan Yattara'nın yanında da bir süre koştu.

03.12.2009


 

Kampsız maça çıkılır mı?

Bir sporcu için olmazsa olmaz üç kural vardır: Çalışma, beslenme, dinlenme. Bunlardan birisi eksik veya yetersiz olursa başarılı olmak zordur. Bu kurala sizden daha az uyan rakip yakalarsanız onu yenersiniz. Ancak, eğer rakip sizden fazla bu kurallara uymuş, yani iyi çalışmış dinlenmiş ve beslenmişse, o zaman vay halinize. Bursa karşısında G.Saray bu haldeydi. Barcelona olma iddiasında olan takımın, G.Saray'dan çok Bursaspor olduğunu gördük. O kadar iyi pas trafiği karşısında G.Saray zaman zaman aciz duruma düştü. Tüm ikili mücadeleleri kazanan taraf Bursasporlu oyuncular oldu. Belli ki; iyi çalışıp iyi dinlenip kendilerine çok iyi bakmışlar.

G.Saray takımının iyi çalışıp, iyi beslendiği konusunda kafamızda herhangi bir soru işareti yok. Ama iyi dinlenmedikleri gün gibi aşikar. Sahaya çıkarken koridorda Ayhan arkadaşlarına "Beyler agresif_agresif" diye uyarıyordu uyarmasına da. Bu uyarıyı yerine getirecek fiziksel yeterlilik yoktu arkadaşlarında. Rijkaard israrla takımı kampa almıyor. Profesyonelliği benimsemiş, onu mesleğinin gereği olarak gören sporcu tipi için bu geçerli olabilir. Ancak bizde bu çok zor. İstedikleri kadar akşamları erken yatıyoruz deseler de, sahadaki halleri hiç öyle demiyor. Durum böyle devam ederse, G.Saray'ın sıkıntıları sürmeye devam edecektir. İlk yarı bitimine daha üç hafta var. Bu üçüncü mağlubiyet. Ve G.Saray hedeften yavaş yavaş uzaklaşıyor. Bu oyun yapısı ve mantalite değişmedikçe daha çok puan kayıpları yaşanır. G.Saray yönetimi takımın toparlanması için bir an önce gereğini yapmalı.

[email protected].

SAİD OKUR

03.12.2009


 

BASKETBOLDA AVRUPA SINAVI

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu 6. hafta maçında bugün İstanbul'da, Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas ile karşılaşacak. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Litvanya'da yapılan maçta Lietuvos Rytas, Efes Pilsen'i 77-70'lik skorla yenmişti. Efes Pilsen, grupta geride kalan 5 maç sonrası 2 galibiyet, 3 yenilgiyle averajla 4. sırada bulunurken, Litvanya temsilcisi ise 3 galibiyet, 2 yenilgiyle yine averajla 3. sırada yer alıyor. Öte yandan Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu 6. hafta maçında bugün deplasmanda, İspanyol temsilcisi Regal FC Barcelona ile karşılaşacak. Barcelona kentindeki Blaugrana Spor Salonu'ndaki karşılaşma TSİ 21.45'de başlayacak. İstanbul'da yapılan maçta Regal FC Barcelona, Fenerbahçe Ülker'i 82-59'luk skorla yenmişti. Fenerbahçe Ülker, grupta geride kalan 5 maç sonrası 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. sırada bulunurken, İspanyol temsilcisi ise 5 maçını da kazanarak, namağlup olarak liderlik koltuğunda oturuyor.

03.12.2009


 

F.BAHÇE POLONYA'DA GALİBİYET ARIYOR

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 6. hafta maçında bugün deplasmanda, Polonya temsilcisi Lotos Gdynia ile karşılaşacak. Gdynia kentindeki karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan maçta rakibini 75-67'lik skorla yenmişti. Grupta 3 galibiyet, 2 yenilgisi olan Fenerbahçe 3. sırada yer alırken, 2 galibiyet, 3 yenilgi alan Polonya temsilcisi ise 4. sırada bulunuyor.

03.12.2009


 

G.SARAY İTALYAN TARANTO KARŞISINDA

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 6. hafta maçında bugün deplasmanda, İtalyan temsilcisi Cras Basket Taranto ile karşılaşacak. Palamazzola Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. Galatasaray, İstanbul'da yapılan maçta rakibini 76-64'lük skorla yenmişti. Grupta 3'er galibiyet ve 2'şer yenilgisi bulunan iki takım averajla 3. ve 4. sıraları paylaşıyor.

03.12.2009


 

BEŞİKTAŞ EVİNDE RUS CHEVAKATA'YI AĞIRLIYOR

BEŞİKTAŞ Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (F) Grubu'ndaki 4. maçında bugünİstanbul'da, Rus temsilcisi Chevakata ile karşılaşacak. BJK Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Beşiktaş ilk maçta rakibini 80-62 yenmişti.

03.12.2009


 

Çalımbay: F.Bahçe'yi mutlaka yenmeliyiz

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 5 Aralık'ta yapılacak Fenerbahçe maçında galip gelmek için her şeyi yapacaklarını söyledi. Çalımbay, genel menajer Kerem Atılmaz ile birlikte Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, tek hedeflerinin Fenerbahçe maçını kazanmak olduğunu belirterek, maçın başından sonuna kadar gerekli mücadeleyi göstereceklerini kaydetti. Sakatlıkları devam eden Ümit Karan, Mehmet Yılmaz, Serdar Özbayraktar ile cezalı Doğa gibi önemli futbolcuların Fenerbahçe maçında oynamayacaklarını ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: ''Ümit Karan, Mehmet Yılmaz, Serdar Özbayraktar devreyi kapattı. Ancak, eksikleri mazeret kabul etmiyoruz. Elimizdeki futbolculardan en iyi şekilde yararlanacağız. Böyle maçlarda bazı arkadaşların ortaya çıkması gerekiyor. Özellikle Youla, Burak, Adem ve Bülent Kocabey gibi oyuncuların maçı almaları gerekiyor. Bu tür maçlar, onların maçları. Forvet açısından sıkıntı çekiyoruz. Takıma güveniyorum. ''

03.12.2009


 

Beşiktaş yönetiminde Levent Erdoğan şoku

BEŞİKTAŞ Kulübü'nde olağan seçimli genel kurula 2 ay kala, asbaşkan Levent Erdoğan, görevinden istifa etti. Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada, istifa dilekçesini dün sabah kulübe gönderdiğini söyledi. Erdoğan, bazı ilkeleri nedeniyle görevine devam etmesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Genel kurul dönemine girilmiş olması sebebiyle de görevimin devam etmesinin etik olarak uygun olmadığını düşünerek istifamı verdim'' dedi. Erdoğan, Ocak ayı sonunda yapılacak seçimle ilgili olarak da ''Seçim döneminde ne şekilde ve kiminle hareket edeceğimi önümüzdeki günlerde yapacağım basın toplantısıyla açıklayacağım'' diye konuştu. Levent Erdoğan, siyah-beyazlı kulübe gönderdiği istifa dilekçesinde ise ''Olağan seçimli genel kurul dönemine girilmiş bulunduğundan, yönetim kurulu üyesi olarak faaliyetime devam etmemin uygun olmayacağı düşüncesiyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum'' ifadelerini kullandı.

03.12.2009


 

G.Saray, Panathinaikos'u eli boş göndermek istiyor

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'ndaki 5. hafta maçında bugün İstanbul'da, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak maçı Hırvat hakem Ivan Bebek yönetecek. Galatasaray, Atina'da yapılan maçta Panathinaikos'u 3-1 yenmişti. (F) Grubu'nda günün diğer maçında Rumen temsilcisi Dinamo Bükreş, Avusturya ekibi Sturm Graz'ı ağırlayacak. Galatasaray, bugünkü maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 230. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 63, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 229 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 229 maçta 88 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 321 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 327 gol gördü. Galatasaray, Panathinaikos ile grupta oynadığı ilk karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmıştı.

F GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Galatasaray 4 3 1 0 11 3 10

2-Panathinaikos 4 3 0 1 4 3 9

3-Dinamo Bükreş 4 1 0 3 2 8 3

4-Sturm Graz 4 0 1 3 1 4 1

03.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl