07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bu dâvânın bir karıncası olmak bize yeter

İSLÂM Hukuku alanında otorite kabul edilen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın akademik hayatının 50. yılı onuruna İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda öğrencileri ve mesai arkadaşları Karaman ile ilgili hatıralarını anlattı. Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisinin ardından gazeteci Ahmet Taşgetiren ‘Medya ve Hayrettin Hoca’ konulu bir sunum yaptı. Taşgetiren, Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın Türkiye’de din toplum konusunda en doğru bilgileri cesaretli bir şekilde veren güvenilir bir otorite olduğunu söyledi.

Taşgetiren şöyle konuştu: “Cumhuriyet tarihinden günümüze medya bu alandaki tartışmalara muhatap oldu. Medyada var olmak kaçınılmazdı. Birilerinin İslâm’ın bu konuda tavrı şudur diyebilmesi gerekiyordu. Bir sözcüye ihtiyaç vardı. Ben o noktada Hayrettin Hoca’nın vakur duruşunun her zaman önde olduğuna şahit oldum.”

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara da konuşmasında, hocanın huzurunda kendisini değerlendirmenin kolay olmadığını söyledi.

Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uzun da kendisinin Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın ilk öğrencilerinden biri olduğunu söyledi. Hayrettin Karaman’ı araştırdıkça onun renkli kişiliği hakkında yeni bilgilere ulaştığını belirten Prof. Uzun, “Hayrettin Hocanın şiir, edebiyat ve tasavvufla arası çok iyiydi. Bir çok şiiri şarkı olarak bestelendi. Yani Karaman’ın şiirleri bestecilere ilham oldu” dedi.

Mustafa Uzun konuşmasını Hayrettin Karaman’ın Peygamber sevgisini anlatan bir şiirini okuyarak noktaladı. Prof. Dr. Mehmet Erdoğan da, hayatı boyunca Hayrettin Karaman’ın fikirlerinden istifade ettiğini söyledi. Hoca’nın öğrencilik yıllarında espirili dersler anlattığına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Erdoğan, “Hayretin Hoca’nın fakültedeki varisiyim” demesi üzerine diğer öğrencilerinin; “varislerinden birisin demesi” salonda gülüşmelere sebep oldu. Kalabalık bir dâvetli topluluğunun hazır bulunduğu toplantıda Hayrettin Karaman da bir konuşma yaptı. Yeni Şafak’ta yazılarına devam eden Prof. Hayrettin Karaman, kendisi adına böyle bir toplantının düzenlenmesinin omuzlarına ağır bir yük yüklediğini söyledi. Kendisi ile ilgili söylenmesi gerekenlerin ziyadesi ile söylendiğini belirten Karaman, duygularını şöyle aktardı: “Omuzlarıma ağır bir yük yüklendiğini hissediyorum; mahcubum ve mesrurum. Bu dâvânın bir karıncası olmak bize yeter.” Toplantı sonunda İstanbul İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selman Dursun ve Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Nevzat Bayhan Prof. Hayrettin Karaman’a plâket takdim etti.

ÖMER ŞENÖZ / İSMAİL TEZER

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu dâvânın bir karıncası olmak bize yeter

  736. kez vuslat yaşanacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl