07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kıbrıs’ta anlaşma için son şans

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Dr. Derviş Eroğlu, devam eden müzakere süreciyle ilgili olarak, “Keşke bir anlaşma olabilse. Anlaşmayı herkes istiyor. Ama şekli nasıl olacak? Rum da istiyorsa hissettirsin. Çünkü bu son şans ise, anlaşma olursa olur; olmazsa herkes yoluna gider’’ dedi.


ISLAK İMZAYA “KİLİDİ ÇÖZECEK” DEMİŞTİ

Daha önce Albay Çiçek'in ıslak imzası için “kilidi çözecek anahtar” ifadesini kullanan ve Genelkurmay'a “Zanlıları yargıya teslim edin” çağrısı yapan

Türkiye, AB için saygıdeğer üye olacak

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Türkiye’nin AB için etkili, saygıdeğer bir üye olacağını ve AB’nin gelecekteki gelişimine katkıda bulunacağını be


  Bütçe maratonu 14 Aralıkta başlıyor

TBMM Genel Kurulunda, 2010 yılı bütçe görüşmeler, 14 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 26 Aralık Cumartesi günü sona erecek.


  Katsayı iptali, geleceğe dinamit

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Danıştay’ın mesleki eğitimde katsayıyı iptal etmesini’’ nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine; Türkiye’nin mesleki eğitimi ikinci sıraya koyarak “kendi geleceğinin dibine dinamit suyu döktüğünü’’ söyledi.


  Elitaş’tan, 2 metrekarede “empati yapın” tavsiyesi

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 30 bin kişinin katili, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 11 metrekarede yattığı hücrede ‘empati’ yapılmasını isteyenlere 2 metrekarelik yerde 2 saat kalmalarını ve empati yapmalarını tavsiye etti.


  Terör örgütünde çözülme arttı

GÜVENLİK güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirdiği yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar sonucu örgütteki çözülmenin arttığı bildirildi.


  Millet, Afganistan’a askere izin vermez

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Aziz milletimiz, Mehmetçiğin Afganistan’a savaşa gitmesine asla izin vermeyecektir’’ dedi.


  Bağış: Sevigen’in iddiası hayal mahsulü

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fırat-Dicle havzasının yönetiminin Avrupa’ya devredileceği yönündeki iddiaların “hayal mahsülü” olduğunu belirtti.


  Kılıç: Açılım, daha fazla özgürlük demek

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ‘’Demokratik açılım süreci, daha fazla özgürlüktür, daha fazla demokrasidir, daha fazla hukuktur ve devleti daha fazla hissedebilmektir’’ dedi.


  Bülent Arınç: Baykal bile kabul etti

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski kuvvet komutanlarının “Ergenekon” soruşturması kapsamında ifade vermelerine ilişkin “Sayın Baykal dahi bunun çok doğru, çok olağan bir şey olduğunu ifade etti.


  Tarlada arta kalan fıstığa hücum

ADANA'DA hasadı yapılmış fıstık tarlasından arta kalanlara vatandaş hücum etti.


  Katsayı takip süreci platformu

İmam-Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Danıştay'ın, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının, toplumun birçok kesiminden tepki aldığını belirterek, ‘’Katsayı Takip Süreci Platformu’’ oluşturduklarını bildirdi.


  Öğrencilere, 26.5 bin dizüstü bilgisayar dağıtılacak

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, “Birebir Öğrenme Projesi” kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak.


  Kimse din görevlilerimize hakaret edemez

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu’nu bir televizyon programında müezzinlere yönelik yapmış olduğu sözleri kınadıklarını belirterek, “Hakaret dolu sözlerden dolayı kınıyor, imam ve müezzinlerimizden özür dilemeye dâvet ediyoruz” dedi.


  Danıştay, YÖK’ün alanına müdahale etti

KÜTAHYA'DA İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyelerinden oluşan grup, Danıştay’ın, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti.


  Meslek lisesi öğrencileri ayakta

ELAZIĞ ve Gaziantep’te bazı sivil toplum örgütleri ve meslek lisesi öğrencileri, Danıştayın, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti.


  Danıştay, kendi kararıyla çelişti

GAZİANTEP İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (GAİMDER) üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan grup, Kırkayak Parkı önünde toplandı.


  DSÖ’den Türkiye’ye övgü

TÜRKİYE, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) ‘’Küresel Tütün Salgını Raporunda’’, 179 ülke içinde kapsamlı ulusal tütün kontrolü uygulayan 7 ülke arasında yer aldı.


  47 bin ton ambalaj atığı geri kazandırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürütülen “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi” çevreye ve tabiata duyarlı vatandaşlar sayesinde halka halka büyüyor.


  Kadir Has Parkı açıldı

MERHUM hayırsever işadamı Kadir Has’ın ismi Bahçelievler’de yeni yapılan parka verildi. Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan Kadir Has Parkı törenle halkın hizmetine açıldı.


  Mistik Bursa anlatılacak

EĞİTİM programlarını Marmara bölgesinin dört bir tarafında sürdüren Marmara Belediyeler Birliği tarafından Bursa’da tasavvuf kültürü konusunun işleneceği “Mistik Bursa” konferansı gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Mustafa Kara’nın vereceği konferans, 11 Aralık 2009 Cuma günü 16:00’da yapılacak.


  Engellilere, serada rehabilitasyon

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik seracılık projesiyle hem engellilerin rehabilitasyonuna, hem de istihdamlarına katkı sağlıyor.


  Boğazlarda gemiler arızalandı

TÜRK bandıralı ‘’Efe Murat’’ adlı kuru yük gemisi, Çanakkale Boğazı’nda arızalandı. Alınan bilgiye göre, Yunanistan’dan İzmit’e boş olarak giden 96 metre uzunluğunda, 2 bin 920 grostonluk yük gemisinin makineleri, Çanakkale Boğazı’ndan geçerken arıza yaptı.


  Trabzon’da domuz gribinden ilk ölüm

TRABZON’DA domuz gribine sebep olan Pandemik A (H1N1) virüsü taşıdığı belirlenen lösemi hastası çocuk öldü.


  Acil serviste yemek molasına tepki

AYDIN Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan enjeksiyon bölümünde zaman zaman verilen yemek arası vatandaşları şaşırtıyor.


  GİZLİ KANSERE DİKKAT

YILDA 135 paket sigara içen bir insanın kansere yakalanma riskinin yüzde 35 arttığını kaydeden Manavoğlu, çevre ve beslenme faktörünün de kansere yakalanmayı tetiklediğini bildirdi.


  GİZLİ KANSERE DİKKAT

YILDA 135 paket sigara içen bir insanın kansere yakalanma riskinin yüzde 35 arttığını kaydeden Manavoğlu, çevre ve beslenme faktörünün de kansere yakalanmayı tetiklediğini bildirdi.


  Üç ülke, tünelle bağlanıyor

JAPONYA, Güney Kore ve Çin’i birbirine bağlayacak olan ve 3 ülkenin ortak yürüteceği yüzyılın projesi olacağı düşünülen denizaltı tünelinin ekonomik ve teknik fizibilite çalışmalarına başlandı.


  Türkiye’de, bu köpekler yasaklı

TÜRKİYE’DE saldırgan tavırlarıyla bilinen pitbull terrier, japanese tosaya dogo argentino, fila brasileiro ile bu ırkların melezlerinin beslenmesi ve ülkeye girişinin yasak olduğu bildirildi.


  ‘Fetva hattı,’ intihardan vazgeçirtiyor

KAYSERİ İl Müftüsü Şaban İşlek, İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan ‘Alo Fetva Hattı’na vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildiğini söyledi.


  Marmara’da, yarım tonluk ‘Jaws’ yakalandı

MARMARA Denizi’nde avlanan balıkçılar, yarım tonluk cam göz ‘Jaws’ yakaladı.


  Görme engelliler, karşıdan karşıya rahat geçecek

ISPARTA Belediyesi, görme engelliler için yaya geçitlerindeki trafik ışıklarına ek olarak sesli uyarı sistemi kurdu. Görme engelliler için hazırlanan sistemde yeşil ışık yanarken, “Yeşil ışık yandı geçebilirsiniz” sesli uyarısı ile görme engelli vatandaşlar uyarılıyor.


  TEMA’dan, ‘gönüllü olun” çağrısı

TÜRKİYE’NİN çöl olmaması için herkesi TEMA gönüllüsü olmaya dâvet eden TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, 17 yılda 370 bin gönüllüye ulaştıklarını söyledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl