07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe'deki bu disiplinsizliğe mutlaka el konulmalı

Fenerbahçe'nin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyor. Galatasaray karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetin ardından sırasıyla oynadığı Kayserispor, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Eskişehirspor maçlarından bir tanesini bile kazanamadı ve tam 11 puan kaybetti.

Bu tablo şampiyonluk yarışında olan bir takıma hiç yakışmadığı gibi, bu başarısızlığın mimarlarından mutlaka hesap sorulmalıdır. Dört maçta ortaya çıkan fatura çok ağırdır. Fenerbahçe tarihinde üst üste 3 mağlubiyet alınan bir dönem yoktur. Daum ve ekibi 8'de 8 galibiyet alarak tarihe geçerken, üst üste aldığı bu 3 yenilgi ile de tarihin yapraklarında yerini alacaktır.

Fenerbahçe takım olarak haftalardır kötü oynuyor. Sezon başındaki coşku, mücadele ve hırstan hiçbir iz kalmadı. Futbolcuların kısa sürede bu duruma düşmelerinin sebepleri araştırılmalıdır. İsim isim saymamıza gerek yok. Fenerbahçe kalecisinden, forvetteki son adamına kadar çok kötü bir performans sergiliyor. Başarısızlıktan teknik patron Daum sorumludur. Bu tablo onun eseridir. En yakın rakibine 5 puan fark atarak liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'nin şimdi 4. sıraya düşmesi bile an meselesi. Daum, yeni bir çıkış için mutlaka yeni planlar yapmalıdır.

Hakemlerin son 4 maçta Fenerbahçe aleyhine çaldıkları düdükleri artık konuşup, tartışmak gerekiyor. Kayseri'de verilen penaltı, Beşiktaş maçında verilmeyen penaltı ve ofsaytan atılan 3. gol, yine Kasımpaşa karşısında yenilen 3. goldeki ofsyat pozisyonu ile son Eskişehirspor maçında 1. gol öncesinde Bilica'ya yapılan faulün hakemler tarafından görülmemesi Fenerbahçe'ye ağır bir darbe vurmuştur. Ancak bu maçlarda ortaya konulan kişiliksiz futbol bu mazeretlerin önüne geçmemelidir. Çünkü Fenerbahçe bu maçlarda kazanma adına sahada hiçbir varlık göstermemiştir. Ama hakemlerin bu hatalarını Fenerbahçe maçlarında yapmaları biraz düşündürücü oluyor.

Fenerbahçe takımında büyük bir disiplinsizlik var. Bunu Önder Turacı'nın son olayında yaşadık. Sakatlığı yüzünden Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmayan bu oyuncu evinde dinleneceğine, sabaha kadar gece kulübünde eğlenerek profesyonel bir futbolcunun hiç yapmaması gereken bir hatayı yaptı. Arkasından evinde sebebi henüz tam tespit edilemeyen bir banyo kazasında elini yaraladı. Yine 10 gün önce Kazım Kazım da antrenmana gelirken arabasıyla kaza yaptıve elinden ameliyat oldu. Daha sonra medyanın ortaya çıkardığı bu olayda Kazım'ın o akşam gece geç saatlere kadar eğlendiği ve uykusuz bir şekilde antrenmana gittiği sırada kaza yaptığı su yüzüne çıktı. Roberto Carlos ise yönetimin uyarısına rağmen hergün Brezilya medyasına Fenerbahçe'den ayrılacığını söyleyerek kulüp kurallarını göz göre göre çiğnemeyi sürdürdü.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübüne yakışmayan bu keyfi davranışlara mutlaka el koymalıdır. Bu başarısız tabloyu meydana getirenleri de cezasız bırakmamalıdır. Fenerbahçe için ilk yarıyı lider olarak bitirme ihtamali bitmiştir. Takımın ligin ikinci yarısına sorunsuz başlaması için sert tedbirler alınmalıdır.

EROL DOYRAN

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıldırım: Bu hakemlerle oynamayız

  F.Bahçe'ye 2 gol attı, günün adamı oldu

  GUİZA YERİNDE SAYIYOR

  F.Bahçe'deki bu disiplinsizliğe mutlaka el konulmalı

  HİDAYET'Lİ RAPTORS BULLS'U EVİNDE DEVİRDİ

  BEŞİKTAŞ-CSKA MAÇINI İSVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK

  BÜLENT KORKMAZ'A GÖRE ELANO YILDIZ DEĞİL

  TRABZONSPOR'UN BORCU 94.5 MİLYON TL

  TUNCAY'LI STOKE ARSENAL'E 2-0 YENİLDİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl