26 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Güneş: Yapacak çok iş var

TÜRKCELL Süper Lig'de sıkıntılı bir ilk devre geçiren Trabzonspor'un, 'üç büyükler'e karşı yüzü gülmüyor. Ligin ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı maçlarda sahadan mağlup ayrılan bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Galasatayaray ile oynadığı müsabakadan da sahadan boynu bükük ayrıldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı ligdeki son galibiyetini 10 Mayıs 2008'de Avni Aker'de 2-0'lık skorla Fenerbahçe karşısında elde eden Trabzonspor, o tarihten sonra söz konusu takımlarla oynadığı 9 lig ve 1 kupa maçından 6 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Ligin ilk yarısında deplasmanda Galatasaray'a 4 - 3, kendi sahasında da Beşiktaş'a 2 - 0 ve Fenerbahçe'ye 1 - 0 mağlup olan Karadeniz temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 2-1 yenildi.

OYUN TEMPOSUNDAN MEMNUN DEĞİLİM

Teknik direktör Şenol Güneş, ligdeki Fenerbahçe ve kupadaki Galatasaray maçlarının ardından gördüğü tablonun daha yapacak çok işleri olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Güneş, "Oyun temposu, pozisyon anlayışı ve hâkimiyet olarak memnun değilim. Fenerbahçe ve Galatasaray maçı gösterdi ki, daha yapacak çok iş var" dedi. Oyuncularının daha iyi oynayabileceğini düşüncesinde olduğunu kaydeden Güneş, "Yukarı çıkmak isteyen, başarı arayan bir ekibiz ve artık olumsuzlukları geride bırakıp çok çalışmalıyız. Çünkü sahada duruş, pozisyon arayışı ve tempo anlayışımız yeterli değil" ifadelerini kullandı. Güneş, takımdaki eksiklerin giderilmesi adına devre arasının önemli bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

ARA TRANSFERDE 4 TAKVİYE İSTİYOR

Süper Fenerbahçe’ye, sonra da kupada Galatasaray’a yenilen Trabzonspor revizyona gidiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, ara transfer dönemi için yönetime sunacağı raporda en az 4 takviye isteyecek. Bu transferlerden 2’si ise forvete olacak. Takımdan gönderilecek isimler de yapılacak transferlere göre şekillenecek. Öte yandan G.Saray yenilgisi sonrası futbolcularına 5 gün izin veren Güneş, tüm takıma sert uyarılarda bulundu.

FATİH TEKKE KAZAN'LA ANLAŞTI MI?

Trabzonspor'un transferde uzun süredir 1 numaralı hedefi olan Fatih Tekke elden kaçıyor. Yöneticilerin aylardır takıma geri döndürmek için zemin aradığı Zenit’in golcüsü, Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze’nin de formasını giydiği Rus şampiyonu Rubin Kazan ile anlaştı. Bordo mavili takımda başkan Sadri Şener’in ara transferde takıma katmayı istediği milli oyuncu, kendisine Türkiye’den şu ana kadar çok ciddi bir teklifin gelmediğini söyledi. Fatih Tekke, gelecek yıl yüzde 99 ihtimalle Kazan formasını giyeceğini ifade etti.

DUMANSIZ SPOR PROJESİ

''ALLEN Carr Türkiye'' şirketinin sosyal sorumluluk projesi olan ''Dumansız Spor'' projesi basına tanıtıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, derneğin Levent'teki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ''Dumansız Spor'' projesiyle sigara dumanını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma yapıldığını belirterek, ''Bu proje, sigara dumanının spora yaptığı olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak için yapılan bir çalışma. Sporcu sağlığını da son derece yakından ilgilendiren bu konuda hepimiz el ele verip güçbirliği yaparak spor alanlarını dumansız bir hale getirmeliyiz'' dedi.

26.12.2009


 

G.Saray'ın golleri 60. dakikadan sonra geliyor

TÜRKCELL Süper Lig'de ilk yarıyı lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde tamamlayan Galatasaray'ın, ilk devre boyunca attığı ve yediği gollerin zaman dilimleri dikkati çekti. Ligin ilk yarısında rakip filelere toplam 35 gol atan sarı-kırmızılı takım, özellikle 61 ile 75. dakikalar arasında bulduğu gollerle rakiplerine üstünlük sağlamayı bildi. Galatasaray'ın en fazla gol attığı zaman periyotlarının, kaydedilen 10 golle 61 ve 75. dakikalar, 7 golle 31 ve 45. dakikalar, 6 golle de 76 ve 90. dakikalar arası olduğu görüldü.

Sarı-kırmızılı ekibin ligin ilk yarısında yediği gollerin değerlendirmesinde ise normal sürenin son 15 dakikalık bölümü sıkıntılı olarak gözüktü. Rakiplerinden ilk 17 haftada 21 gol yiyen ''Cim Bom'', en fazla golü, 6 golle 76 ve 90. dakikalar arasındaki bölümde filelerinde gördü. Galatasaray'ın, 10 golle en fazla skor ürettiği 61 ve 75. dakikalar arasında, kendi kalesinde hiç gol görmemesi de dikkat çekti. Uzatma dakikalarında ise rakip fileleri 1 kez havalandıran Galatasaray takımı, kendi ağlarında 2 golü engelleyemedi.

26.12.2009


 

Denizli'nin farklı kadro sevdası

TÜRKCELL Süper Lig'in ilk yarısını 32 puanla 5. sırada tamamlayan Beşiktaş, bu sezon ligdeki tüm maçlarına farklı kadrolarla çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligin ilk yarısındaki tüm karşılaşmalarda farklı 11'ler sahaya sürdü. Medyayı, maç önceleri yapılan muhtemel 11'lerde hep yanıltan Denizli, ligin ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından itibaren hep farklı kadroları sahaya çıkarıp, takımını aynı kadroyla üst üste 2 maça çıkarmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra sırasıyla Antalyaspor maçında 3, Gençlerbirliği maçında 2, Gaziantepspor karşılaşmasında 3, Galatasaray, Kayserispor, Denizlispor ve Kasımpaşa maçlarında 4'er, Eskişehirspor ve Ankaragücü karşılaşmalarında 5'er, Trabzonspor maçında 4, Fenerbahçe derbisinde 5, Sivasspor maçında 3, Diyarbakırspor maçında 4, Manisaspor maçında da ilk 11'lerde 3 değişiklik yapan Mustafa Denizli, en az değişikliği 1 kişi ile son Bursaspor karşılaşmasında yaptı.

21 FUTBOLCU İLK 11'DE OYNADI

Siyah-beyazlılarda sezonun ilk yarısında 16 maçta toplam 21 futbolcu ilk 11'de oynama şansı buldu. Kadrosunda 26 futbolcu bulunan siyah-beyazlılarda, Mustafa Denizli kadronun yüzde 80'ini ilk 11'de kullandı. Beşiktaş'ta Batuhan Karadeniz, Rıdvan Şimşek, Erkan Zengin, Necip Uysal ve Korcan Çelikay ligde henüz ilk 11'de forma giymediler. Mustafa Denizli, ligin ilk yarısında Tomas Sivok, Fabian Ernst ve Matteo Ferrari'yi maçların başında hiç yedek kulübesinde oturmadı ve hep ilk 11'de sahaya çıkardı. Üç futbolcu da cezalı oldukları Eskişehirspor maçı dışındaki 15 karşılaşmada da ilk 11'de forma giydi. Sivok, bu 15 maçta da 90'ar dakika sahada kalırken, Ernst, Gaziantepspor karşılaşmasında 82. dakikada, Kasımpaşa maçında da 83. dakikada oyundan alındığı için 13 maçta 90'ar dakika, Ferrari ise Kasımpaşa maçının 87. dakikasında kırmızı kart gördüğü için ve Bursaspor maçının 76. dakikasında da sakatlandığı için oyundan çıkıp yine 13 maçta 90'ar dakika sahada kaldı. Bu futbolcuları ilk 11'de 13 kez sahaya çıkan Fink, 11 kez oynayan Nihat ve 10'ar kezle Ekrem, Tello ve Rüştü izledi.

26.12.2009


 

Ligin ilk yarısında 9 oyuncu kendi kalesine 10 gol attı!

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk yarısında kendi kalesine atılan gol sayısı 10 oldu. Ligin ilk yarısı boyunca 140 maçta filelere gönderilen toplam 359 golden 10'u, takımların kendi oyuncularının istem dışı vuruşları sonucunda gerçekleşti. Sezonun ilk yarısı boyunca 7 takımdan 9 futbolcu, toplam 10 kez kendi kalecisini avladı. Kasımpaşa, kendi kalesine 3 gol göndererek, bu istatistikte en şanssız takım olarak ön plana çıktı. Lacivert-beyazlı takımda Petr Pavlik, Barış Başdaş ve Ergün Teber meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. Bu arada, Kayserispor'un Portekizli golcüsü Aziza Makukula, ilginç bir istatistiğin sahibi oldu. İlk yarı boyunca 13 kez rakip fileleri havalandırarak, ''Gol Krallığı'' yarışmasında önde bulunan Portekizli futbolcu, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında da kendi kalesine birer gol atarak, bu kez kendi kalecisini avladı.

26.12.2009


 

G.Saray'ı Arda ateşliyor

G.Saray'ı Arda ateşliyor

Galatasaray'ıh, Trabzonspor önünde sahada Elano, Kewell, Baros, Keita ve kaleci Le Franco gibi yabancı yıldızları olmamasına rağmen takım oyununu iyi oynadı. Oyuncuların sürekli pres yaparak rakibin oyun formatını bozmaları sonucu iyi bir takım savunması ortaya çıktı. Galatasaray ileride doğru koşuları, doğru paslarla ödüllendirip daha çok pozisyon buldu. Kanat bindirmelerini iyi hücum organizasyonları ile birleştirip galibiyeti buldu. Ancak yan toplardaki adam paylaşımındaki sıkıntısı hâlâ bitmiş değil.

Genç Caner ilk defa kendi mevkisi olan sol açıkta oynadı ve oldukça başarılı oldu. Rijkaard'ın artık Caner'i bu bölgede düşünmesi lâzım. Kewell'ın yokluğunda iyi altarnatif olabilir. Yıllardır yedek bekleyen kaleci Aykut yaptığı kritik kurtarışlarla yetenekli bir kaleci olduğunu tekrar ispatladı. Forvet Aydın ise bu sezon bekleneni veremedi. İkili mücadelelerde bırakın kazanmayı, ayakta duracak hali bile yok. Aydın gibi bir oyuncunun hiç bir fiziksel aşama kaydedememesine anlam veremiyorum.

Galatasaray'ın Keita'dan sonra en iyi oyuncusu Arda Turan. Yeter ki, onu nerede ve nasıl kullanıcağını bilmek gerekir. Bir orkestra şefi gibi görevini iyi yapıyor. Dikkat edin, Arda iyi olduğu zaman takım da iyi oynuyor ve kaybetmiyor. Bu sezon en iyi futbolunu Trabzonspor'a karşı oynadı. Büyük takımların yabancıları Türkiye Kupasında oynamasına karşılık, Galatasaray'ın yabancıları sahada yoktu. Belki tatilden erken dönmeleri için bu karar alındı. Çünkü Galatasaray'ı ikinci yarıda ligde ve Avrupa'da zorlu maçlar bekliyor. Bu nedenle oyuncuların erken kamp yapması takımın yararına olacak.

[email protected]

GÜVEN ARDAHAN

26.12.2009


 

HİDAYET: 2010'DA İYİ BİR GRUPTA YER ALDIK

MİLLİ basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda iyi bir grupta yer aldıklarını söyledi. Hidayet, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesi ''www.tbf.org.tr''ye yaptığı açıklamada, Rusya, Yunanistan, Porto Riko, Çin ve Fildişi Sahili'nin yer aldığı grubun kendileri için avantaj olduğunu dile getirdi. NBA'de Toronto Raptors forması giyen başarılı oyuncu, 2010 Dünya Şampiyonası'nda iyi bir grupta yer aldıklarını belirterek, ''Grubumuzun bizim için avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu gruptan ilk 2'de çıkmak da işimizi oldukça kolaylaştırır. Grubumuzda güçlü rakipler var. Rusya ve Yunanistan basketbolda ekol takımlar. Aslında şampiyonadaki bütün takımlar iyi. Porto Riko, Çin, Fildişi Sahili'nin iyi oyuncuları var. Ama genel olarak iyi bir gruptayız'' dedi. Grupta ilk 2'de yer almanın çapraz eşleşmede önlerini açacağını vurgulayan milli oyuncu, ''Milli takım olarak yakaladığımız bir hava var. Bu havayı sürdüreceğimize inanıyorum. Buna bir de seyircimizle bütünleştiğimizi eklediğimizde çok daha güçlü bir takım olacağız. Bizim için 2010'da hayırlı bir ağustos-eylül ayları olmasını diliyorum'' diye konuştu.

26.12.2009


 

ANKARA ARENA'NIN ÇATISI KAPATILIYOR

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin de bulunduğu (C) Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak Ankara Arena'da çatının kapatılması işlemlerinde sona yaklaşıldı. 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Ankara'daki grup maçlarının oynanacağı Ankara Arena'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği, çatının kapatılma işlemlerinde de sona yaklaşıldığı bildirildi. Toplam 16 bin metrekarelik çatının konstrüksiyon montajının şu an itibariyle yüzde 70'inin tamamlandığı, çatının üzerine monte edilecek olan altı ana aksın dördünün de yerleştirildiği, Arena'nın içindeki seramik döşeme işlerinin devam ettiği kaydedildi. Seramik döşemenin yüzde 80'i tamamlanırken, yine salon içerisinde kullanılacak mermerlerin de döşenme işlemlerine en kısa sürede başlanacağı ifade edildi. Salonun dış cephesinde kullanılacak camların montajına ise gelecek hafta başlanacak. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan Ankara Arena'da, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili mücadele edecek.

26.12.2009


 

Gökhan Ünal'ın büyük düşüşü

TRABZONSPOR'UN forvet oyuncusu Gökhan Ünal, bordo-mavili takımda, başarısız bir ilk yarı geçirdi. Bordo-mavili takıma 2 sezon önce Kayserispor'dan 6 milyon 250 bin avro bonservis bedeli ile transfer edilen Gökhan Ünal, bu sezonun ilk yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 1'er gol olmak üzere 2 gol attı. Gökhan Ünal, geçen sezonun ilk yarısında 7 kez rakip fileleri havalandırarak daha başarılı bir performans ortaya koymuştu. 2005-2006 sezonunda Kayserispor formasıyla 25 gol atarak ligde gol krallığı da yaşayan bordo-mavili futbolcu, geçen sezon Trabzonspor formasıyla ligde 15 gol kaydetmişti. Gökhan, 15 golle takımının en golcü oyuncusu olmuştu. Tecrübeli oyuncu, ligin ilk yarısında 13 maçın 8'inde ilk 11'de sahaya çıkarak 810 dakika görev yaptı.

26.12.2009


 

Beşiktaş'ta altyapı seçmeleri

BEŞİKTAŞ Kulübü Futbol Özkaynak Düzeni, hafta sonu kaleci seçmeleri yapacak. BJK Fulya Tesisleri'ndeki seçmeler cumartesi ve pazar günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Kaleci seçmelerine 1999-2000-2001 doğumlular katılabilecek. Kayıtlar, BJK Fulya Tesisleri'nde seçmelerden önce alınacak.

26.12.2009


 

Bank Asya'da zirveye Karabük ve Konya oturdu

Bank Asya Birinci Lig'de 17. hafta maçları sonunda Kardemir Karabükspor 37 puan toplayarak ilk yarıyı lider kapatma başarısını gösterdi. Uzun bir süre zirvede oturan Konyaspor aynı puanla ikinci, Altay ise 34 puanla üçüncü sırada kaldı. Büyük çekişmeye sahne olan ilk yarının son haftasındaki maçlarda Hacettepe 14, Kayseri Erciyes 13 ve Kocaelispor 12 puanla puan cetvelinde son üçlüde yer aldı.

Bu arada AA'nın derlemesine göre, Bank Asya 1. Lig'de 17 haftada oynanan 153 müsabakada 732 sarı ve 55 kırmızı kart gösterildi. Hafta başına 3.24 ortalamayla toplam 55 kırmızı ve maç başına 4.78, hafta başına 43.06 ortalamayla 732 sarı kartın gösterildiği ligde 52 ile Giresunspor, en fazla sarı kart gören ekip oldu. Adanaspor ile Ordusporlu futbolcular ise 7'şer ile en fazla kırmızı kartı gördü. Ligde futbolcuları kırmızı kart görmeyen Boluspor ve Dardanelspor ligin en centilmen takımları oldu.

Ayrıca Bank Asya 1. Lig'de 2009-2010 sezonun ilk yarısında 18 takımdan 10'u teknik direktör değişikliğine gitti. Giresunspor, Adanaspor, Bucaspor, Orduspor, Samsunspor, Boluspor,Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde teknik direktör değiştirmeyi tercih etti. Altay, Dardanelspor, Kartalspor, Hacettepe, Kardemir Karabükspor, Kocaelispor, Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu ise sezona başladıkları teknik adamlarla yollarına devam etti.

Ligde 17 hafta sonunda Kartalspor'dan Shaibu Yakubu attığı 10 golle gol krallığı yarışmasında önde bulunurken, onu Çaykur Rizespor'dan Elionar Ribeiro ve Kardemir Karabükspor'dan Yasin Avcı 8'er golle takip etti.

[email protected]

EROL DOYRAN

26.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl