28 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

6 yeni stat yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için ilk kez düzenlediği 'UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu' başladı. UEFA tarafından teknik direktör eğitimlerine getirdiği standartlar kapsamında verilecek eğitim, 10 gün devam edecek. Seminerde teknik direktörlere, ileri düzeyde teknik ve taktik çalışmalar anlatılacak. Bundan sonra Türkiye'de yapılacak tüm antrenör eğitimleri UEFA'nın denetimi ve standartlarında olacak. Kursu bitiren teknik adamlar alacakları sertifikalar sayesinde uluslararası maçlarda antrenör olarak görev alabilecek. Temmuz 2009'da Fatih Terim ve 20'ye yakın antrenör bu kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazanmıştı. Antalya'da devam eden kursa katılan teknik adamlar arasında Ünal Karaman, Raşit Çetiner, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, Levent Eriş, Tolunay Kafkas, Güvenç Kurtar, Coşkun Demirbakan, Rıdvan Dilmen, Ziya Doğan, Erdoğan Arıca, Abdullah Avcı, Hikmet Karaman, Nurullah Sağlam, Osman Özdemir, Giray Bulak, Mustafa Uğur, Mesut Bakkal ve Yücel İldiz isimler bulunuyor.

Kursta bilgi ve birikimlerini genç antrenörlere anlatan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener ile geçen hafta içinde görüştük. Güvener, Merkez Hakem Komitesi'nin eski başkanlarından. Bu bakımdan hakemler konusunda çok tecrübeli. Geçen yıla göre hakemlerin bu sene daha iyi maç yönettiklerini ifade etti. Ancak, üç büyük kulübün hakemlerden memnun olmadıklarını söylememiz üzerine, "Daha önce 3 büyük kulübün maçlarında görülen hatalar gündemden düşmüyordu. Şimdi Anadolu takımlarının maçlarındaki hatalar da kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Biz bu durumdan memnunuz. Önemli olan hakemlere bütün bunlara rağmen doğru eğitimi verip, düdük ve bayrakları doğru kullanmalarını sağlamak" diye cevap verdi.

Güvener, Türkiye'nin EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, Türkiye'nin Fransa ve İtalya'yı geçerek EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkeye getireceklerini kaydetti. Güvener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet adına 2016'ya destek vereceğini açıklamasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu desteği alırsak 2016 için Türkiye'nin eli daha güçlü olur. Çünkü karşımızda Platini faktörü var. UEFA Başkanı olduğu için Fransa adına herkese etki edebilir. Rakiplerimizin stadyumları henüz yapılmadı. Biz 3 stadımızı yeniden düzenliyor, 6 tane de yeni stadyum yapıyoruz. 3 adet 30-33 bin, 3 adet de 45-50 bin kişilik yeni statlar inşa etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Yeni stat yapılacak iller arasında Bursa, Eskişehir, İzmir, Konya, Antalya ve Ankara'yı not düşelim.

Ahmet Güvener, FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır'ın büyük bir başarı göstererek, UEFA tarafından 1.kategoriye yükseltilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu haberin spor medyasında geniş bir şekilde yer alması gerektiğini ancak federasyon olarak bu konuda medyayı bilgilendirmedikleri için hatalı olduklarını ifade etti. Güvener, Çakır'ın muhtemelen 2011'in başından itibaren Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetmeye başlayabileceği müjdesini de verdi. Elit hakem kategorisinden sonra en üst kategori olan 1. kategoride yer alan en iyi 28 hakem arasına girme başarısı gösteren Cüneyt Çakır, 2. kategoriden bir üste yükselme başarısı gösteren 4 Avrupalı hakemden biri olmuştu. UEFA ayrıca FIFA kokartlı genç ve başarılı hakemimiz Bülent Yıldırım'ın kategorisini de bir üst seviyeye çıkardı. Buna göre Temmuz 2009'dan bu yana 3. kategoride olan Bülent Yıldırım, 1 Ocak itibariyle 2. kategoride yer alacak.

Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım'ın Avrupa'daki başarısıyla sevindik ama Şampiyonlar Ligi'nde görev almasını beklediğimiz Selçuk Dereli'nin şok bir kararla hakemliği bıraktığını açıklamasına bir o kadar da üzüldük. Samimi söylemek gerekirse, 1. kategoriye Selçuk Dereli'nin yükselmesini bekliyorduk. Yaşı 40'a geldiği için bir daha eline böyle bir fırsat geçmeyeceğini düşünmüş olacak ki, bir daha düdük çalmayacağını açıkladı. Selçuk Dereli, liglerimizde 20 yıldır faal hakemlik yapıyor. Avrupa'da da çok başarılı maçlar çıkardı. Türkiye'de birçok defa yılın hakemi seçilme başarısını gösterdi. Kendiine yeni hayatında başarılar diliyorum.

[email protected]

EROL DOYRAN

28.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  6 yeni stat yapılacak

  NİHAT'I GÖREN VAR MI?

  Arjantin'in millî oyuncusu kazada ağır yaralandı

  Gökhan Ünal: Trabzonspor'un alacağı her karara saygılıyım

  Tuncay'ın 60 dakika oynadığı maçta Stoke City 2-0 yenildi

  ALANYA'YA 15 BİN KİŞİLİK STAT

  VETTEL: MASSA UCUZ KURTULDU

  JOVANOVİÇ YALANLAMASI

  FUTBOL ENGEL TANIMIYOR

  Okur'dan 76'ers potasına 16 sayı

  Ersan İlyasova yine mağlup

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl   oktay usta yemek tarifleri