09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Millî Takımın maçları NTV'de

FUTBOL Federasyonu tarafından düzenlenen ve A Milli Takımının ''2012 UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'' ve ''2014 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu''nda Türkiye'de oynayacağı maçların yurt içi ve bu maçların yurt dışına satışını içeren TV yayın hakları ihalesini KDV dahil 33 milyon 217 bin dolar bedeli veren NTV kazandı. TFF 1. Başkanvekili Lütfi Arıboğan, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı ve TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof.Dr. İlhan Helvacı'dan oluşan TFF İhale Komisyonu ile noter nezdinde açık arttırma usulüyle yapılan ihale, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında gerçekleştirildi. ATV ve NTV'nin katıldığı, açık arttırma usulü yapılan ihale 22 milyon dolar başlangıç bedeli ile başladı. Minimum 50 bin dolar arttırım ile gerçekleştirilen ihaleyi, 28 milyon 150 bin dolar ile en yüksek bedeli veren NTV kazanırken, NTV'nin Futbol Federasyonu'na KDV dahil 33 milyon 217 bin dolar ödeyeceği bildirildi.

ATV İKİ DEFA MOLA ALDI

OLDUKÇA çekişmeli geçen ihalede ATV, iki kez mola aldı. NTV, daha istekli olduğunu zaman zaman 50 bin doların üstünde artırımlarıyla gösterirken, ATV, NTV'nin 25 milyon 150 bin, ve 27 milyon 600 bin dolarlık tekliflerinden sonra mola isteyerek, durum değerlendirmesi yaptı. ATV yetkilileri, NTV yetkililerinin, 28 milyon 150 bin dolarlık teklifinin ardından ''Hayırlı olsun'' diyerek ihaleden çekildi.

REKLAMLARA SINIRLAMA

TFF 1. BaşkanvekiliLütfi Arıboğan, ihalenin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu dönemde televizyon başındaki izleyicilerin de düşünüleceğini söyledi. Milli maçların yayını sırasında göze hoş gelmeyen yoğunluktaki reklam yayınının kontrolünü sağlayacaklarını belirten Arıboğan, ayrıca Futbol Federasyonu'nun sponsorlarının ekranda görünürlülüğünün sağlanması yolunda çalışmaların da yapılacağını duyurdu.

09.02.2010


 

‘Cezakolik’ Fenerbahçe

TÜRKCELL Süper Lig'deki zorlu mücadelede hırçın bir görüntü ortaya koyan Fenerbahçeli futbolculardan 11'i, 20 haftada cezalı duruma düştü.

Son olarak ligde Diyarbakırspor mücadelesinde 4. sarı kartını gören Güiza ve kırmızı kart gören Mehmet Topuz'un cezalı olduğu sarı-lacivertli ekipte, ligin ikinci yarısında 3 hafta geride kalırken, sezon başından bu yana cezalı olan futbolcu sayısı 11'e yükseldi. Fenerbahçe'de ligde 20 maçın 13'ünde cezalı futbolcusu bulunurken, sadece 7 maçta cezalı futbolcu nedeniyle eksik olmadı. Sarı-lacivertli takımda 21. hafta öncesi, sezon başından buyana cezalı olup takımını yalnız bırakan futbolcular, Emre, Bilica, Cristian, Güiza, Andre Santos, Lugano, Alex, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve şu an takımda bulunmayan Kazım ile Roberto Carlos oldu.

09.02.2010


 

DENİZLİ: BOMBA GİBİYİM

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sağlık durumunun gayet iyi olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta başında anjiyo ameliyatı olduğu için bir haftadır takımdan ayrı kalan tecrübeli teknik adam, dün sabah yapılan antrenmanda takımın başında yer aldı. Tecrübeli teknik adam, hastaneye prostat kanseri nedeniyle gittiğini belirterek, "Babam ve abim prostat nedeniyle vefat etmişlerdi. Bende bunun için kontrol amacıyla hastaneye gittim. Daha önce anjiyo olmuştum. Ancak yapılan kontrollerde damardaki genişlik büyüyünce tekrar opreasyon yaptılar. Bir haftalık dinlenmenin ardından şu anda gayet iyi durumdayım. Bomba gibiyim" dedi. Sabah yapılan antrenman sırasında basın mensuplarının yanına gelerek sohbet eden tecrübeli çalıştırıcı, lig yarışında rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Liderlik heyacanımız yok. Biz böyle iyiyiz. Arkadan takip etmek her zaman iyidir" diye konuştu. Denizli, Takımın başında olmadığı ancak Beşiktaş'ın 4-1 Gençlerbirliği'ni mağlup ettiği karşılaşmada yedikleri gole üzüldüklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Attığımız 4 golde çalışılmış pozisyonlardı. bu açıdan sevindirici. Oyuncularım antrenmanlarda uyguladığımız çalışmaları sahaya yansıttılar" dedi. Son zamanların eleştirilen futbolcusu Tabata'nın Gençlerbirliği ile oynanan maçta ortaya koyduğu iyi futbola övgüler yağdıran Mustafa Denizli, "Tabata 25 gündür bireysel çalışmalar yapıyor. Her zaman bizim istediklerimizi yapmaya çalışıyor. O maçta iyi oynadı ve golde attı. Bundan sonra daha iyi olacak" dedi. Denizli, Ferrari'nin Gaziantepspor maçında maskeyle oynamak istediğini kendisine ilettiğini kaydetti. Tecrübeli teknik adam. sakatlığı nedeniyle söazleşmesi dondurulan Delgado ile bugün veya yarın tekrar konuşacağını ifade etti. EURO 2012 Grubu'nda A Milli Takım'ın rakiplerinin sorulması üzerine Denizli, " Gruptaki rakiplerimizin hiçbir yabancı değil hepsini gayet iyi tanıyoruz." diye cevap verdi.

09.02.2010


 

Galatasaray'da durumlar pek iç açıcı değil

Kupa maçında yeni forvet Jo sakatlanınca, G.Saray cephesinde büyük panik yaşandı. Öyle ya G.Saray'ın elinde olan tek santrofor Jo'ydu.

Peki Avrupa Liginde Jo oynayacak mıydı? Hayır. Ama Reijkaard transfer süresi bitiminde, bu kadronun yeterli olduğunu söylememiş miydi? Evet. O zaman takımdaki tek santrafor Jo'nun sakatlanması o kadar önemli olmamalı. Çünkü Kayseri ile oynanacak maçta Jo takımda olsa iyiydi. Ama olmasa da önemli olmamalıydı. Çünkü Atletic maçında Jo zaten olmayacak. Peki Atletico Madrid'le mücadele edebilecek olan kadronun Jo'suz, Kayserispor'la veya Türkiye liginde de kupasındında da başedebilmesi lazımdı. Yönetim ve teknik direktörün söylem ve eylemi bu yöndeydi.

Kayserispor karşısında, yönetim ve teknik direktörün kadro yeterliliği konusundaki fikirlerinin ne kadar sakat olduğunu gördük. G.Saray resmen santroforsuz oynadı. Anlayamadığım şuydu. Arda, Do Santos gibi kısa boylu forvetlere maç boyu kenar orta yapılmasıydı. G.Saray takımının bu kadro yapısıyla sadece, serbest vuruşlarda gerideki uzun oyuncuların çıkmasıyla bu taktiği uygulayabilirdi. Yapılması gereken yerden ve içeriden hücum denemeleri olmalıydı ki; maçın sonuda iki tane net pozisyon bu organizasyonlardan geldi.

Reijkaard'ın oyun felsefesi oyunu elinde tutmak üzerine kurulu. Ancak G.Saray'ın kadro yapısında öyle oyuncular var ki, Reijkaard'ın kafasındaki düşünceyi sahaya yansıtmaktan çok uzaklar. Topu kullanma becerileri düşük olmalarının yanı sıra oyunu ileri taşıma yerine sürekli yana ve geriye oynamaları, G.Saray'ın "mahkum" oynaması sonucunu doğuruyor. Eğer Reijkaard, "Ben bu sistemi yerleştirme adına hiç bir şeyden taviz vermem" derse G.Saray'ın bu sezon sonunda, şu görüntüsüyle çok başarılı olabileceğini söylemek mümkün değil. Ama Reijkaard sezonu kurtarma adına, kadro yapısına uyan en doğru planlamayı yaparsa o zaman iş değişebilir. Hülâsa, G.Saray'da durumlar pek iç açıcı değil. Transfer zamanının popüler takımı, yapılamayacak büyük bir hatanın sıkıntılarını ziyadesiyle yaşıyor.

SAİD OKUR [email protected].

09.02.2010


 

Galatasaray'da sakata gelen 44 milyon avro!

SEZON başından bu yana sakatlıklardan muzdarip Galatasaray, bu konudaki kötü talihini bir türlü yenemiyor.

Futbolcuların toplam değeri 130 milyon avroyu bulan Galatasaray'da, yeni transfer Jo'nun sakatlanmasıyla birlikte, sakat futbolcuların toplam bedeli 44 milyon avroya ulaştı. Derlenen bilgilere, sarı-kırmızıların, ara transfer döneminin ardından, futbolcularının toplam değeri yaklaşık 130 milyon avroya yükseldi. Buna karşılık sezon başından bu yana sakatlıkların önüne bir türlü geçemeyen Galatasaray'da, ara transfer döneminde takıma dahil olan Jo'nun sakatlanmasıyla birlikte, sakatlık nedeniyle faydalanılamayan futbolcuların toplam bedeli 44 milyon avroya ulaştı.

Galatsaray'da Ufuk, Sabri, Gökhan Zan, Hakan Balta, Baros, Kewell'dan oluşan sakatlar kervanına, hafta içi Antalyaspor ile yapılan kupa maçında yeni transfer Jo Alves'te eklenmişti. Böylece 1 milyon avro bedelli Ufuk Ceylan, 5 milyon avro bedelli Gökhan Zan ve Sabri Sarıoğlu, 6 milyon avro bedelli Hakan Balta, 8 milyon 500 bin avro bedelli Milan Baros, 9 milyon avro bedelli Harry Kewell'a, 9 milyon 500 bin avro bedelli yeni transfer Jo Alves'in de dahil olmasıyla, sarı kırmızılıların sakat oyuncularının değeri, 13 Turkcell Süper Lig takımının her birinin futbolcularının toplam bedelini geride bıraktı.

09.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG FIFA Com'un anketinde

TÜRKCELL Süper Lig, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesindeki ''Bu sezon Avrupa'daki hangi lig, en zorlu mücadeleye sahne olacak?'' konulu anketin seçeneklerinden biri oldu.

FIFA'nın internet sitesinde, bu sezon şampiyonluk için en çok çekişen takımların, hangi Avrupa liginden çıkacağına ilişkin bir anket düzenlendi. İngiltere Premier Lig'in, Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga), Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) ve Portekiz Birinci Futbol Ligi'nin (Liga Sagres) yanı sıra seçenekler arasında Turkcell Süper Lig de yer aldı. Ankette, dün saat 14.00 itibarıyla en fazla oyu, yüzde 60,59 ile İngiltere Premier Lig aldı. Bundesliga'nın yüzde 18,22 ile ikinci sırada bulunduğu oylamada, Turkcell Süper Lig yüzde 12,45 ile üçüncü sırada yer aldı. Ligue 1 ise yüzde 4,73 ile dördüncü, Liga Sagres de yüzde 4,01 ile son sırada bulunuyor. Ankete, www.fifa.com adresinden ulaşılabiliyor.

09.02.2010


 

Hidayet galibiyetle döndü

NBA'DE Toronto Raptors'un evinde Sacramento Kings'i 115-104 yendiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 16 sayı üretti. Air Canada Centre'da oynanan maça ilk 5'te başlayan ve 37 dakika oyunda kalan Türkoğlu, 16 sayı atıp, 5 asist yaptı ve 3 ribaunt aldı. 5 kez üç sayılık atış deneyen Hidayet, bunların 2'sinde başarılı oldu. Toronto'yu galibiyete götüren isim, 36 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle oynan Chris Bosh oldu.

09.02.2010


 

Haftanın kârlıları Beşiktaş ve Trabzon

Turkcell Süper Lig'de 20. hafta maçları nda Fenerbahçe 44 puanla liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, sahasındaki karşılaşmada Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kalarak, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada rakibiyle puan farkını açmayı başaramadı. Fenerbahçe'nin golünü 90 dakikada Andre Santos atarken, Diyarbakırspor'un golü ise 83. dakikada Ayman'dan geldi. Kayseri deplasmanına golcülerinden yoksun çıkan Galatasaray, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar puanını 43'e yükseltirken, ikinci sıradaki yerini de korudu. Diğer sarı-kırmızılı evsahibi ekip Kayserispor ise bu skorla puanını 39'e çıkartarak, 4. basamakta kaldı. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, zor anlar yaşadığı mücadelenin son 10 dakikasına sığdırdığı gollerle Gençlerbirliği'ni 4-1 yenmeyi başardı. Beşiktaş'ın gollerini Sivok, Bobo, Holosko ve Tabata kaydederken, Gençlerbirliği'nin tek golü ise Hurşut'tan geldi. Teknik direktör Mustafa Denizli'den yoksun sahaya çıkan siyah-beyazlılar, ameliyat olan teknik patronlarına da bu sonuçla moral vermiş oldu. Beşiktaş, 38 puan ve bir maç eksiğiyle 5. sırada yer aldı. Trabzonspor ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zeminin bozulması nedeniyle İstanbul'da oynadığı maçta Manisaspor'u 3-0 yendi. Bordo-mavililerin gollerinden ikisinde Umut Bulut'un imzası yer alırken, diğer golü ise Ceyhun Gülselam kaydetti. Ligde bir maç eksiği, 39 puan ve averajla 3. sırada yer alan Bursaspor ise başkentte alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Ankaraspor-Gaziantepspor dışında maçlarda fileler toplam 22 kez havalandı.

09.02.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Gaziantepspor : 0 - 3 (Hükmen)

Beşiktaş - Gençlerbirliği : 4 - 1

Eskişehir - İstanbul Büyükşehir Belediye : 2 - 1

Kayserispor - Galatasaray : 0 - 0

Kasımpaşa - Antalyaspor : 2 - 2

Sivasspor - Denizlispor : 2 - 0

Ankaragücü - Bursaspor : 0 - 0

Trabzonspor - Manisaspor : 3 - 0

Fenerbahçe - Diyarbakırspor : 1 - 1

09.02.2010


 

GOL KRALLIĞI

Lİgdekİ gol krallığında ise Kayserisporlu Makukula 15 golle liderliğini sürdürdü. Bu futbolcuyu, 9'ar golle Galatasaray'dan Kewell ve Gaziantepspor'dan Souza izledi.

09.02.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Gökhan (Diyarbakır), Abdullah (Kayseri), El Saka (Eskişehir), Sivok (Beşiktaş), Ceyhun (Trabzon), Ayman (Diyarbakır), Erman (Sivas), Tabata (Beşiktaş), Ümit Karan (Eskişehir), Umut Bulut (Trabzon), Necati (Antalya).

09.02.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Umut Bulut (Trabzon)

09.02.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Cüneyt Çakır

(TRABZONSPOR - MANİSASPOR)

09.02.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Beşiktaş

09.02.2010


 

21. HAFTANIN PROGRAMI

13 Şubat Cumartesi: Diyarbakırspor - Sivasspor , Gaziantepspor - Beşiktaş. 14 Şubat Pazar: Gençlerbirliği - Kasımpaşa, Antalyaspor - Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Ankaragücü, Denizlispor - Kayserispor, Manisaspor - Fenerbahçe. 15 Şubat Pazartesi: Bursaspor - Trabzonspor.

09.02.2010


 

Eskişehirspor yönetimi Rudd Gullit'i düşünüyor

SÜPER Lig'de geride kalan 20 haftada topladığı 31 puanla 7. sırada bulunan Eskişehirspor'da hedef büyüten yönetimin Rıza Çalımbay'ın yerine Ruud Gullit'i göreve getirmek için harekete geçtiği iddia edildi. Kırmızı siyahlı yönetimin daha büyük hedeflere ulaşmak için Hollandalı teknik adamı takımın başına getireceği iddia edilen Turkiyemax'ın haberine göre Eskişehrispor'da Rıza Çalımbay'ın eskidiği Ruud Gullit'in gündemde olduğu belirtildi. Eskişehirspor yönetiminin bir süredir düşündüğü teknik heyette kan değişikliği operasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası tekrar gündeme geldi. Taraftarın istifaya davet ettiği Rıza Çalımbay'la yollarını ayırmayı düşünen yönetim başta Hollandalı efsane isim Ruud Gullit olmak üzere bir çok teknik adamı gündeme aldı.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl