09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hiçbir mazerete sığınmayacağız

Ankara’da yapımı tamamlanan 127 okulun toplu açılış töreninde öğrencilere konuşan Başbakan Erdoğan, geri kalmışlığı aşma yolunda hiçbir engel tanımayacaklarını ve hiçbir mazerete sığınmayacaklarını belirterek, “O eski kaos günleri, hukukun, demokrasinin, insan haklarının çiğnendiği o karanlık günler, Türkiye’de tekrar yeşerme imkânı bulamaz” dedi.


İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini de oybirliğiyle durdur

Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

Üç yıl önce uğradığı silâhlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Hrant için Adalet Platformunun Beşiktaş Meydanınd


  Habur’daki faili meçhul kazısı yeniden başladı

ŞIrnak’In Silopi ilçesinden Irak’a açılan Habur’daki faili meçhul kazısı bu sabah yeniden başladı. Yağmur sebebiyle ara verilen kazı, Silopi Cumhuriyet Savcısı Nazir Kuş’un denetiminde yapılıyor.


  Elçi: Türkiye’de ordu demokratikleşmeye mani

İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen konferansta Türkiye’deki “demokratik açılım” süreci konuşuldu.


  CHP’li Önder Sav’ın fezlekesi Meclis’te

Cumhurİyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav, Milletvekili dokunulmazlıklarından bahsederken milletvekillerinin çeşitli suçlardan fezlekelerinin bulunduğunu, kendisi hakkında da “Dini duyguları alenen aşağılama” suçundan fezleke geldiğini söyledi.


  Atanmam AB reformu

Devlet Bakanı Egemen Bağış, AB başmüzakerecisi olmasının bir yılını geride bırakırken, AB sürecinde bir yıl içinde yapılan reformlardan bazılarını şöyle sıraladı: Kendisinin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanması, Nazım Hikmet’e Türk vatandaşlığı, Alkolsüz ve Alkollü İçeceklerin ÖTV Oranları ile Asgarî Maktu Vergi Tutarlarına İlişkin Bakanlar Kurulu kararı, TRT 6 Kürtçe yayınları, Kürtçe ve Ermenice TRT Radyo yayınları.


  Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni bir anayasa için de büyük bir mutabakat olduğunu ifade ederek, ‘’Bu Meclise yeni bir anayasa yapmak yakışırdı, ama çeşitli sebeplerden dolayı bu fırsat kaçırıldı’’ dedi.


  Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya da bu mesele bizi çözer

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, demokratik açılım sürecini kararlılıkla devam ettireceklerini belirterek, ‘’Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya bu mesele bizi çözer’’ dedi.


  ‘Ahmet Türk’ü vurursan af çıkar’

11 SUÇTAN kaydı bulunan sabıkalı Mesut Aslandaş, “MİT’çi” dediği iki kişinin kendisinden kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e suikast girişiminde bulunmasını teklif ettiğini iddia etti. Sabah gazetesinin haberine göre Tekirdağ’a bağlı Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, firari Mesut Aslandaş’ı Yılmaz Koca ismiyle sahte sürücü belgesi ve ruhsatsız bir tabancayla yakaladı.


  Hukuk dışı oluşumları sağır sultan bile biliyor

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, ‘’Türkiye’de hukuk dışı oluşumların olduğunu artık sağır sultan bile biliyor’’ dedi.


  11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı

Tüketİcİyİ Destekleme Derneği Eskişehir Çözüm Merkezi Başkanı Osman Çağatay, Odunpazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin 11 yıllık kredi kartı aidatının kendisine iade edilmesi yönünde verdiği kararı bildirdiği ilgili bankanın, geçmiş dönemlerde hesabından kesilen tüm aidatları iade ettiğini bildirdi.


  KAZALARDA İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

Trafİk kazalarında ilk sırayı her yıl olduğu gibi yine İstanbul aldı.


  Trafİk terörü

Emnİyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2009 yılında 264 bin 163’ü polis, 35 bin 406’sı jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 299 bin 569 trafik kazası meydana geldi.


  YÖS’e başvuru şartları değişti

Bu yıl son kez yapılacak Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (YÖS), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, lise öğreniminin tamamını yabancı bir ülkede tamamlayanlar da katılabilecek.


  Öğrenciler için Urduca sözlük

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Urdu Dili ve Edebiyatı bölümünde uzman olarak ders veren Dr. Furkan Hamit, öğrencilerinin yeterli sözlük bulmakta zorlandığını görünce, kapsamlı bir ‘’Türkçe-Urduca, Urduca-Türkçe’’ sözlük hazırladı.


  Okullar karlı açıldı

İlköğretİm ve ortaöğretim okullarında 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı dün başladı. İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 650 bine yakın öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı.


  Yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü

Türkİye’nİn tahıl ambarı olarak bilinen Konya ve çevresinde bu yılın Ocak ayında metrekareye düşen yağış, uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Çiftçilerin yüzünü güldüren yağışların tarımda verimi artırması bekleniyor.


  Üleknin batısı see teslim


  Ziraî meteoroloji çiftçinin can simidi

DEVLET Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü’nün, internet sitesinden ücretsiz olarak duyurduğu zirai hava tahmini, don uyarısı, nem tahmin haritaları, sıcaklık analizleri ve sulama bilgi sistemi gibi hizmetler, Türk çiftçisinin ürünü için adeta kurtarıcı oldu.


  Bu mahallede elektrikli cihazı kullanan yanıyor!

ADANA'NIN Sarıçam ilçesinde bir mahallede elektrik enerjisindeki ani yükselmeler vatandaşları tedirgin ediyor.


  Otoyola ulaşmak için halatlı köprü yaptılar

Ordu’nun Fatsa ilçesinde otoyol sebebiyle kara yoluna ulaşım sağlayamayan Demirbaş ailesi, çözümü tahtalı halat köprü yapmakta buldu.


  Herkese ‘gülkart’

ISPARTA Belediyesi, halk otobüsleri taşımasında 1 Mart’tan itibaren ‘kentkart sistemine’ geçiyor.


  Sigaraya yılda 100 bin kurban

Yeşİlay Genel Başkanı Necati Özfatura, Türkiye’de tütün ve sigara kullanımı sebebiyle yılda 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ‘’Bu kişilerden 17 bini sigara dumanını pasif olarak solumuş vatandaşlarımızdır.


  İngiliz çocuklar, Nasrettin Hoca ile büyüyecek

Türkİye’ye yerleşen İngiliz Hayley Barnett’in Aydın’ın Didim ilçesinde açtığı, İngiliz çocuklarının da eğitim gördüğü kreşte, çocuklara ‘’Nasrettin Hoca ve Keloğlan’’ gibi masal kahramanları anlatılıyor.


  Müstehcen yayına Çin seddi!

MÜSTEHCEN yayın yapan internet sitelerine karşı mücadele veren Çin, bir işletmeciyi 13 yıl hapisle cezalandırdı.


  Kur’ân-ı Kerim öğrenmenin yaşı yok


  Meşrubat pankreasa zararlı


  Kuş dili gelecek nesillere aktarılacak

Gİresun’un Çanakçı İlçesine bağlı Kuşköy’de, Kuşdili Yaşatma, Kültür ve Turizm Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu, yörede halk arasında haberleşmede kullanılan kuş diliyle (Islıkla) gerçekleştirildi.


  Muhtar, domuz diye köylüsünü vurdu

Karabük’ün Eflani ilçesinde köy muhtarı Mahir K., çalılıklar arasından gelen hışırtıyı domuz sanarak av tüfeğiyle ateş açtı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl