11 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şahin: YÖK gençleri rahatlatsın

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Mehmet Ali Şahin, Danıştayın üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurmasından sonra, YÖK’ün, çok kısa sürede, sınava hazırlanan gençleri rahatlatacak çözüm bulmasını beklediğini söyledi.


EĞİTİME VURULAN YENİ DARBELER

YÖK'ün meslek liselerine ÖSS girişinde uygulanan 28 Şubat ürünü katsayı uygulamasını önce kaldırıp sonra azaltan iki kararının Danıştay'a takılması eğ

MHP’den eşit kat- sayı için kanun teklifi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, üniversiteye girişte uygulanan katsayının bütün ortaoğretimde eşit uygulanması için kanun teklifi hazırladıklarını


  Vesayetlere hayır

Türkİye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Necati Ceylan da Türkiye’de darbelere, askeri vesayete, yargı vesayetine ve bürokratik vesayete “hayır” dediklerini belirterek, yargının yasamanın önüne geçtiğini, Danıştay’ın katsayıyla ilgili son kararının da bunu gösterdiğini söyledi.


  YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA ŞART

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan ise konfederasyonun Türkiye’ye yakışmayan vesayetçi anlayışın bir an önce sona ermesi için yapılacak her türlü faaliyete destek olmayı görev bildiğini vurguladı.


  Adaletsiz katsayı uygulaması adeta yargı korumasına alındı

Eğİtİm Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, adaletsiz katsayı uygulamasının adeta yargı korumasına alındığını ifade ederek, Meclis’i ve hükümeti harekete geçmeye çağırdı. Karakoç, “Meclis’in, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaları sona erdirmesini bekliyoruz” dedi.


  4-C üzerinde yeni bir çalışma yok

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’4-c konusunda yeni bir çalışma yapmadıklarını’’ belirtti. Dinçer, İŞ-KUR hizmetlerine belediyeler aracılığıyla ulaşılmasına yönelik protokol imza töreninde basın mensuplarının TEKEL işçileriyle ilgili sorularını cevapladı.


  Artık siviller askerî mahkemede yargılanmayacak

Askerî Yargıtay Daireler Kurulu, “sivillerin asker kişilerle müştereken veya tek başlarına işledikleri suç, Askerî Ceza Kanununda yer alsa dahi yargılama görevinin sivil mahkemelere ait olacağına” karar verdi. Kararın yazılıp mahkemelere gönderilmesinin ardından sivillerin askerî mahkemelerde yargılandığı dâvâların sivil mahkemelere gönderilmesi bekleniyor.


  Polise taş atan çocuk, 5 yıl hapis yatacak

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için yapılan izinsiz gösteride polise taş attığı iddiasıyla yargılanan C.E. (14), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


  BİMER’e başvuruda yüzde 80 artış oldu

Başbakanlik İletişim Merkezi (BİMER)’ne 2009 yılında 384 bin 852 kişinin müracaat ettiği, başvurularla ilgili 583 bin işlem yapıldığı açıklandı.


  Seçim ve siyasî partiler kanunu değiştirilsin

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ‘’Türkiye’de, demokratikleşmeyi sağlamak için, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda değişikliklerin yapılması gerekir’’ dedi.


  Abdullah Gül: Bugüne uygun anayasa yazılmalı

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, ‘’Anayasa değişikliğiyle ilgili sözlerinin farklı anlamlara çekilmesini çirkin bulduğunu’’ ifade ederek, ‘’Bu Meclis sivil anayasayı yapabilirdi.


  TBMM onur ödülü için başvurular sürüyor

TBMM Başkanvekili ve TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil, TBMM 2010 Yılı Onur Ödülü ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ‘’Değerlendirme süreci başlamadan herhangi bir isim üzerinde uzlaşılması söz konusu değildir’’ dedi.


  Diyanet yapısal olarak değişmeli

Diyanet-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Hacıbey Özkan, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığının özerk yapıya kavuşturulmasını, başkanın seçimle iş başına getirilmesini’’ istedi.


  Geleneksel çocuk oyunları bilgisayara uyarlanacak

Erzurum’da derlenen ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının yeniden ilgi görmesi için bilgisayara uyarlanması planlanıyor.


  Minare ile Çan Kulesi yan yana

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Türk Milletinin barışı seven bir millet olduğunu söyledi.


  130 kişi içtiği sudan zehirlendi

Kütahya merkeze bağlı Karsak Köyünde, içtikleri sudan zehirlendikleri tesbit edilen 130 kişi Kütahya Devlet Hastanesi ile Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


  Öğrencilerin motivasyonu bozuldu

DanIştay 8. Dairesi’nin almış olduğu katsayı kararına yönelik Mardin’den tepkiler devam ediyor. Danıştay 8. Dairesi’nin almış olduğu katsayı kararınını değerlendiren Mardin Memur Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, “Üniversite sınavlarına iki ay kala verilen bu karar bütün öğrencilerin motivasyonlarını bozdu” dedi.


  SGK suistimalleri teknolojiyle önlüyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar, vatandaşa daha sağlıklı hizmet sunumunun yanı sıra suiistimalleri de önlemek amacıyla teknolojinin son yeniliklerini kullandıklarını belirterek, ‘’9 ayda birkaç doğum, ölüye de reçete gibi trajikomik suistimaller artık anında tesbit ediliyor’’ dedi.


  Motosiklet ambulanslar İzmirlilerin hizmetinde

SağlIk Bakanlığı’nın geçen yıl hizmete soktuğu 30 motosiklet ambulans ile 262 vakaya müdahale edildi. En fazla müdahale yapılan illerin başında İzmir, Adana ve Mersin geliyor.


  Bitlis’te kaldırımlar kar motorları ile temizleniyor

Bİtlİs Belediyesi, yoğun kar yağışı sebebiyle yürünmez hale gelen kaldırımları kar motorları ile temizliyor. Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “Vatandaşların zor durumda kalmaması için gayret sarf ediyoruz.


  Doğu’nun umudu demokratik açılım

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) 2009 yılı nüfus artış oranlarını açıkladı. Verilere göre çoğunluğu Doğu Anadolu’da bulunan 14 ilin nüfusu azaldı. Terör sorunları, işsizlik ve yatırım azlığı nedeniyle bölge halkının batı illerine göç ettiği belirtilirken, sivil toplum kuruluşları sorunun çözümünde demokratik açılımı umut olarak gördüklerini kaydetti.


  ‘Baz istasyonları kanser vak'alarını arttırdı’ iddiası

KIRIKKALE'NİN Etiler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda ilköğretim okuluna ve bir yurda yaklaşık 50 metre mesafede peş peşe kurulan 4 baz istasyonunun, kanser ve erken doğum vak'alarını tetiklediği iddia ediliyor.


  Su taşkınları ekili alanlara zarar verdi

EDİRNE Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, şehirdeki aşırı yağışlar ve Tunca Nehri’nin taşması sonucu ekili alanların büyük zarar gördüğünü belirtti. Şehirdeki aşırı yağışlar ve karların erimesi dolayısıyla özellikle buğday tarlalarının büyük zarar gördüğünü anlatan Yorulmaz, şunları söyledi: ‘’Yağışlar hâlâ devam ediyor.


  Diyarbakır'da sağlıkla ilgili şikâyetler azaldı

DİYARBAKIR'DA sağlık alanında yapılan yatırım ve çalışmalar şikâyetleri önemli oranda azalttı. Türkiye’nin diğer bölgelerine göre anne-bebek ölümlerinin fazla olduğu, bulaşıcı hastalıkların yaygın görüldüğü ve sağlık alanında çeşitli sorunlar yaşayan Diyarbakır, yapılan yatırımlar ve çalışmalarla sağlık alanındaki sorunlarından kurtuluyor.


  Yeni doğan çocukları kara gömüyorlar

MERSİN'İN Silifke ilçesine bağlı Kırobası Köyü'nde son 30 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiği bildirildi. 2 gündür süren yoğun kar yağışı sebebiyle köye giden ana yollar ve köy içerisindeki ara yolların kapanmaması için Silifke Özel İdare Müdürlüğü ve Karayolları’na ait iş makineleri tarafından sürekli müdahalelerde bulunuluyor.


  Bursa'ya 'İstiklâl Caddesi' modeli

BURSA'DA hayata geçirilecek proje kapsamında şehrin en işlek yollarından olan Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatılarak, İstiklâl Caddesindeki gibi nostaljik tramvaylarla ulaşım sağlanacak.


  İğneyle resim yapma san’atı

Kütahya’da memur emeklisi baba ile üniversite mezunu kızının seramikte iğne ve sivri uçlu metal kalemlerle yaptığı siyah beyaz resimler, san'atseverlerin ilgisini çekiyor.


  Isparta gülü, Topkapı Sarayında

TopkapI Sarayı’nda mukaddesl emanetlerin bulunduğu büyük bahçeye Isparta gülü dikilecek.


   Şok anında insan 4 yaşına iniyor

Kayserİ İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, meydana gelen kazalarda şoka giren bir insanın 4 yaşındaki bir çocuğun beyni ile eşit olduğunu söyledi.


  Üç gün buzun içinde yaşayacak

LetonyalI illüzyonist Gennadi Palçevski, üç gün Moskova’da buzdan yapılmış kütlenin içinde yaşayacak.


  Çiçeklerin kokusu değişti!

AmerİkalI bilim adamları, bitkilerin genleriyle oynanarak, bundan böyle bir çiçeğe sahip olmadığı bir aromayı vermenin veya kokusunu daha hafif kılmanın mümkün olduğunu açıkladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl