15 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İtalya’da İslâm Komitesi

İtalya hükümeti, Başbakan Berlusconi’nin talimatıyla nüfusu 1 milyon 300 bini aşan Müslümanları temsil edecek bir yapı kurmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, İslâmi dernek ve imamlar için resmî bir muhatap olmasını amaçlayan 19 kişilik bir komite kurdu.


400 bİn Fİlİstİnlİ özgürlüğe hasret

Bİrleşmİş Milletler (BM) verilerine göre, Lübnan’daki 12 resmi ve 19 gayrıresmî mülteci kampında 400 bini aşkın Filistinli yaşam mücadelesi veriyor.

NATO operasyonu Obama’ya bildiriliyor

ABD Bakanı Barack Obama’nın Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetinde başlatılan geniş çaplı NATO operasyonunu hakkında sürekli bilgilendirildiği


  Erbil’e Türk başkonsolosluğu

Türkİye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu’nun hizmete girmesi için bütün resmî işlemlerin bittiği bildirildi.


  “LÜBNAN’DA BİR HUKUKLARININ OLMASINI” İSTİYORLAR

Lübnan içinde ‘’sosyal bir hareket’’ olduklarını düşünen mülteciler, ülkede ‘’bir hukuklarının olmasını, Lübnan devletinin Filistinli mültecilere haklar tanımasını’’ istiyor.


  Obama, İKT’ye Hüseyin’i atadı

ABD Başkanı Barack Obama, avukat Raşid Hüseyin’i İslâm Konferansı Teşkilâtına (İKT) temsilcisi olarak atadı.


  Hindistan’da bombalı saldırı: 9 ölü

Hİndİstan’In batısında bir pastaneye düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişinin öldüğü, 57 kişinin de yaralandığı kaydedildi.


  Fransa, Cezayir’de şeffaf olmalı

Cezayİrlİ araştırmacı Amman Mansuri, Fransa’nın artık 1960 ile 1966 arasında Sahra bölgesinde yaptığı nükleer denemeler konusunda şeffaf olması gerektiğini söyledi.


  Timoşenko’nun itirazı dikkate alınmıyor

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, Başbakan Yulya Timoşenko’nun devlet başkanlığı seçimiyle ilgili şikâyetlerini ele almayacağını bildirdi.


  Kosova’da nüfus sayımına hazırlık

Kosova’da gelecek yıl yapılacak nüfus sayımıyla ilgili hazırlıklar başladı.


  ABD Genelkurmay Başkanı Mübarek ile İran’ı görüştü

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen’in, Orta Doğu gezisinin ilk durağı olarak geldiği Kahire’de, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüştüğü bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl