15 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Meclis arşivi 2 yıl sonra dijital ortamda

Meclİs-İ Mebusan’dan ve Meclis-i Ayan’dan bu yana, Meclis’te yer alan 12 milyon sayfalık belge, yaklaşık 1,5-2 yıl sonra dijital ortamda görülebilecek.


AKP İKTİDARININ KAMUOYUNA AÇIKLAMA BORCU VAR

22 Temmuz 2007 seçimiyle oluşan ve önce Cumhurbaşkanını seçen Meclisin, ikinci adım olarak AB kriterlerine uygun sivil ve demokratik bir anayasayı gün

Kayıp çocuklar Meclis gündeminde

Meclİs, bu hafta kayıp çocuklar sorununu gündeme alıyor. TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak ve Türkiye’de son zamanlarda önemli bir günde


  KCK operasyonunda 15 tutuklama

HAKKÂRİ'DE KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınıp Van’da adliyeye çıkarılan 28 kişiden 15’i tutuklandı.


  Gül: Türkiye Afrika’ya el uzattı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, yurt dışı ziyaretlerinde yapılan iş görüşmelerinin artık takibinin çok iyi yapıldığına işaret ederek, bunların sonuçlarının alınacağına inandığını söyledi.


  Millî Eğitim bakanları sözlerini tutmadı

Eğitim-Bir-Sen, önceki Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve şimdiki Bakan Nimet Çubukçu’nun, ‘sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirecekleri’ şeklindeki açıklamalarına rağmen kadroya geçirilmeyen sözleşmeli öğretmenler için, “70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe” kampanyası başlattı. Sendika, bu çerçevede, 70 bin öğretmene ulaştırmak üzere şubelerine 70 bin dilekçe gönderdi.


  İşsizlikte, 20 ilde tehlike çanları çalıyor

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) “Türkiye’nin Sıkışan Kentleri” başlıklı ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile güncellediği verilerden yararlanarak yaptığı hesaplamaya göre, işsizlik sadece yoksulluğun ete kemiğe büründüğü Doğu ve Güneydoğu’da değil, kuzeyden güneye hatta batıya kadar uzandı.


  YAĞIŞLAR TUNA VE MERİÇ’İ BİRLEŞTİRDİ

Edirne’de su seviyesi artan nehirler şehir merkezine yakın bölümde birleşti. Önce kar, sonra da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bölgedeki nehir ve derelerin su seviyesi tahminlerin üzerinde arttı. Bir hafta önce Tunca nehri taşmaya başladı. Ardından da Meriç nehrinde su seviyesi yükseldi. Etrafı toprak seddelerle çevrili bulunan Tunca nehrinin yatağına yakın alanlar sular altında kaldı.


  İnternet şifreniz kâbusunuz olmasın

İZMİR Ekonomi ve Ege Üniversiteleri araştırmacılarının ‘’Türk Kullanıcılarının Parola Seçimindeki Eğilimleri’’ başlığı altında 2 bin 564 internet şifresi üzerinde yaptığı çalışmada, şifrelerin yüzde 30’unun kolaylıkla kırılabildiği belirlendi.


  Ankara ve Urfa'da kaza

ŞANLIURFA'DA minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Alınan il bilgilere göre, Şanlıurfa-Mardin kara yolunun 32. kilometresinde minibüsle otomobil çarpıştı.


  TV dizileri, Türkçe’yi anlaşılmaz hâle getirdi

GÜZEL konuşma uzmanı Tülin Erduran, Türkiye’de yabancı sözcüklerin her alanda kullanılmasının ve televizyon dizilerinin, Türkçeyi anlaşılmaz hale getirdiğini bildirdi.


  Sultan II. Abdulhamid anıldı

SULTAN II. Abdulhamid vefatının 92’nci yıl dönümünde Bağcılar’da düzenlenen bir konferansla anıldı.


  Görülmeye değer sergi


  Cep telefonuna bağımlı mıyız?

Herkese Sağlık dergisi ve FikriMühim Ajansı işbirliğiyle düzenlenen bir anket, cep telefonlarına ne denli bağımlı olunduğuna dair bulgular ortaya koydu.


  Suriye tanıtım günleri Bayrampaşa’da

Surİye ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirme adına Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Hüseyin Bürge’nin çabalarıyla Forum İstanbul’da ‘’Ortak Kültür, Ortak Tarih’’ mesajıyla 3 gün sürecek ‘’SURİYE TANITIM GÜNLERİ’’ gerçekleştirilecek.


  “Gezelim Görelim” Erzin’deydi

Hatay’In Erzin ilçesinde TRT’nin sevilen programı ‘Gezelim Görelim’in çekimleri yapıldı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)’nun 24 yıldır beğeni ile izlenen ‘Gezelim Görelim’ programında ilçenin tabiî güzellikleri yanı sıra eklem ve romatizma hastaları için doktorların reçete ile tavsiye ettiği ve binlerce insanın derdine deva olan Erzin içmeleri tanıtıldı.


  Akyaka, ‘Sakin Kent’ olmaya hazırlanıyor

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca beldenin tabiata saygılı, mimari yapısını koruyan, sürdürülebilir ve ekolojik turizme odaklı, insanların birlik ve beraberlik içinde ortak hareket edebildiği bir şehir hedefiyle ‘’Cittaslow (yavaş/sakin kent)’’ olma yolunda olduğunu söyledi.


  Uzaya Kur’ân götürdüm

Kazakistan Millî Uzay Ajansı Kazkosmos Başkanı Talgat Musabayev, “Uzay, önemli bir manevî ders mekânı; astronotlar arasında ateist bulunamaz. Uzaya uçtuğum her seferde yanımda Kur’ânı Kerim götürdüm” dedi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl