15 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

2010 yılı, yeni Doblo’nun yılı olacak

FİAT Doblo 2010 Basın Lansmanı 12-13 Şubat tarihleri arasında Antalya Adam & Eve Otelde gerçekleşen basın toplantısı ve test sürüşleriyle basına tanıtıldı. Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasından üretilen ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen hafif ticarî araç segmentinin ödüllü temsilcisi Fiat Doblo’nun yeni nesli, hem Combi hem Cargo ve ayrıca binek otomobil ruhsatlı Panaroma karoser seçenekleriyle Türkiye’de de satışa sunuldu. Yeni Fiat Doblo’nun Cargo versiyonları 22.900 TL’den, Combi versiyonları ise 26.400 TL’den başlayan peşin indirimli anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerdeki yerini aldı. Özel parakende müşterilerine yönelik teslim satışta şimdiden 500 adetten fazla yeni Fiat Doblo sattıklarını dile getiren Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Fiat Doblo, sınıfında şimdiye kadar hiçbir rakibin sunamadığı konforu, teknolojik yenilikleri ve zengin ürün yelpazesini sunacak biçimde yollara çıkıyor. 2010 yılının konforlu Doblo’nun olacağına inanıyoruz” dedi. Geniş ailelerin Doblo’su olarak da lanse edilen yeni Fiat Doblo,hem ekonomik ve ekolojik hem de daha performanslı 1.4 litre 95HP benzinli ve 1.3 litre 90HP, 1.6 litre 105HP ve 2.0 litre 135HP’lik Multijet turbo dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Altın müşteri adı verilen sadakat programı çerçevesinde uzun dönemdir Fiat Doblo kullanan müşretilerine yönelik ön satış aktivitesine kısa bir süre önce başladıklarını buna rağmen şimdiden 500 adet yeni Fiat Doblo satışı gerçekleştirdiklerini de dile getiren Okan Baş, resmî satışların ayın 19’unda başlayacağını ve şubat ayı sonuna kadar da 1000 adeti aşan bir satış elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. “Sınıfının en iyisi“ hedefiyle yollara çıkacak olan yeni Fiat Doblo, üstünde yüksekliği yeni platformunun avantajlarını kullanıcılarına yansıtacak. 4390mm’lik uzunluğa, 1845 mm’lik yüksekliğe ve 1832 mm’lik genişliğe sahip yeni Fiat Doblo, 2755 mm’lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu ünvanına sahip. 790 litrelik bagaj hacmi sunan aracın ikinci koltuk sırası katlandığında ise yükleme alanı 3200 litreye kadar genişletilebiliyor. Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo’da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı hava üfleyebilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsuruna da yer veriliyor. Yeni Fait Doblo, bu özellikleriyle hem aileler hem hobi sahipleri hem de sık seyehat eden kişiler için ideal çözüm anlamına geliyor. 1 tona varan yükleme kapasitesine sahip yeni Fiat Doblo Cargo ise kübik biçimli ve etkin kullanım ve yükleme özellikleri sağlayan iç mekân ve araç içine geçisi kolaylaştıran sürgülü yan kapılarıyla dikkat çekiyor. 2.2 metrelik iç mekan uzunluğuna, 3400 ile 4200 litre arasıda değişen bagaj hacmine sahip yeni Fiat Doblo Cargo, kısa ve uzun aks mesafeli van versiyonlarının yanı sıra yüksek ve normal tavanlı olmak üzere farklı karoser tipleriyle de üretilecek.

Yeni Süspansiyon sistemi

FİAT Doblo’nun yeni nesli, bu sınıfta bir ilk olarak bi-link bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bu güne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük taşıma koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve konforu bir arada sunuyor. Ayrıca yeni Doblo’da bu özelliklere ek olarak maksimum denge kontrolü için EBD’li ABS, yokuş kalkış yardımcısı Hill Holder ve ESP sistemlerine de yer veriliyor. İdeal kabin konforu ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması için de birçok donanım mevcut. Bunlar arasında arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici, görüntülü park sensörleri, MP3 çalarlı müzik sistemi, Blue&Me eller serbest (hands free) sistemi ve Türkiye’de bu sınıfa bir ilk olarak Türkiye haritalı “ Blue&Me TomTom” entegre navigasyon (Yön bulma) sistemi sayılabilir. Combi versiyonlarında standart olarak sunulan 5 kişilik oturma kapasitesi, 7 kişiye kadar yükseltilebiliyor.

Start & Stop sistemi

Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun üretilen yeni Fiat Doblo’nun motorları otomobil rölantideyken motoru da durduran Start & Stop (Çalıştır & Durdur ) mekanizmasıyla da alınabilecek. Bu teknoloji ile donatılan Doblo versiyonları şehir içinde yüzde 15’ e varan yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı değerleri sunabiliyor. Son olarak , Start & Stop sistemiyle birleştirilen Vites Değişim Göstergesi (GSI - Gear Shift Indicator) ise ne zaman vites değiştirileceğine dair teklifte bulunan “yardımcı pilot “işlevi görmektedir.

ÜMİT KIZILTEPE

[email protected]

15.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Ekonomik aracın yeni adı: Dacia Logan 1.5 dCi

  2010 yılı, yeni Doblo’nun yılı olacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl