15 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ'IN KALESİ DÜŞTÜ

GAZİANTEP deplasmanından 2-0 yenik ayrılan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında büyük bir yara alırken, 2010 yılındaki gol yeme alışkanlığını da sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında Turkcell Süper Lig'in en az gol yiyen ekibi olan, Avrupa'da da yine en az gol yiyen takımlar arasında bulunan siyah-beyazlılar, gol yememe özelliğini sezonun ikinci yarısına taşıyamadı. 10'u lig, 2'si de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere sezonun ilk yarısında 18 maçta 12 gol yiyen Beşiktaş, maç başına 0.66'lık gol yeme oranı tutturdu. Ancak siyah-beyazlılar, sezonun ikinci yarısında ise 6 maçta 9 kez rakiplerinin gol atmasına engel olamadı ve maç başına 1.5'luk bir gol yeme oranına ulaştı. ''Kara Kartallar'', sezonun ikinci yarısında Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 6 maç oynadı. Bu 6 karşılaşmanın 3'ünü kazanıp, 3'ünü de kaybeden Beşiktaş kalesinde 9 gol görürken, rakip filelere de 10 gol bıraktı. Siyah-beyazlılar, 6 karşılaşmanın 5'inde kalesinde gol görürken, sadece ligdeki Antalyaspor karşılaşmasında gol yemedi. Beşiktaş, 9 golün 6'sını Ziraat Türkiye Kupası, 3'ünü ise Turkcell Süper Lig maçlarında kalesinde gördü. Beşiktaş'a sezon başında gelen ve savunmada gösterdiği performansla ligin ilk yarısında göz dolduran İtalyan futbolcu Matteo Ferrari'nin sakatlığı, siyah-beyazlı takımı oldukça etkiledi. Ligin 17. haftasındaki Bursaspor maçında yüzünden sakatlanan Ferrari'nin yokluğunda siyah-beyazlılar, 4'ü Türkiye Kupası, 3'ü de Turkcell Süper Lig olmak üzere toplam 7 maç yaparken, bu karşılaşmalarda toplam 11 gol yedi.

15.02.2010


 

Mustafa Denizli geçen sezonu aratıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Gaziantepspor'a 2-0 yenilerek zirve yarışında büyük darbe alan Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, geçen sezonu aratıyor.

Geçen sezon ligin 7. haftasında Ertuğrul Sağlam'ın yerine takımın başına geçen Denizli, ilk dönemindeki başarısını bu sezon tekrarlayamıyor. 2008-09 sezonunda takımı şampiyonluğa taşıyan Denizli, Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 37 kez siyah-beyazlı takımın başında sahaya çıkarken, 25 galibiyet alıp, sadece 6 kez yenilgi aldı. 37 karşılaşmada 6 da beraberlik elde eden tecrübeli teknik adam, sezon sonunda da Beşiktaş'ı uzun süredir beklediği şampiyonluğa taşıdı. Tecrübeli teknik adam, bu sezona ise formsuz bir şekilde başladı. Sezona TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe karşısında alınan 2-0 mağlubiyetle başlayan Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezon boyunca inişli çıkışlı grafikle takımı istediği çizgiye getirememenin sıkıntısını yaşadı. Sezon başından itibaren istenen çizgiyi tutturamayan Beşiktaş, Denizli yönetiminde şu ana dek TFF Süper Kupa dahil 4 kulvarda 30 karşılaşmaya çıkarken, 12 yenilgi alarak geçen sezondan daha kötü bir görüntü ortaya koydu. Siyah-beyazlı takım, bu sezon 30 maçta 12 yenilgi, 12 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

15.02.2010


 

Tek umudu kaldı: G.Saray'ı yenmek

Bazı maçlar vardır, bir taraf o kadar iyi mücadele eder, o kadar disiplinli oynar, kazanmayı öyle ister, öyle hak eder ki, onlar için “helal olsun demekten başka bir şey düşünemezsiniz. Beşiktaş’ı ağırlayan Gaziantepspor uzun süredir yenemediği rakibine karşı öyle bir oyun sergiledi ki, sadece 2 gollü 3 puanı değil, alkışı da hak etti. Yeni yönetimle ilk maçına Gaziantep’te çıkan Beşiktaşlı futbolcular ise kendilerinden beklenen mücadele ve puan kazandıracak bir oyunu sahaya yansıtamadılar. Mustafa Denizli’nin sahaya sürdüğü 11‘i görünce Beşiktaş’ın deplasmanlardaki başarısını hatırlayıp, defans güvenliğini ön planda tutan tek forvetli mücadeleci bir futbol bekledik.

Ancak, Gaziantep takımı maça o kadar iyi hazırlanmıştı ki, Beşiktaşlı futbolculara adeta top göstermediler. Birçok gol pozisyonuna girdiler 2 topları direkten döndü. Top rakipteyken pres yapmayan Bobo, Holosko, İsmail ve Tabata hücumda da oldukça etkisizdi. Öyle ki, Beşiktaş ilk yarıda bırakın gol pozisyonunu, korner bile kazanamadı. Defansına güvendiğimiz takım, Ekrem ve Sivok’un hatasıyla geriye düştükten sonra, Antep takımı orta alanı kapatıp Beşiktaş’ın hücum silahlarını da etkisizleştirince, Mustafa Denizli çok kötü oynayan futbolculardan İsmail’i çıkararak Yusuf’la o bölgeden etkili olmaya çalıştı. Nobre ile çift forvete döndü. Oyunun son bölümünde Gaziantep takımının geriye çekilmesi ile pozisyonlar da bulundu ama sonuç değişmedi.

Bu maçta bir daha gördük ki, Beşiktaş geriye düştüğü zaman toparlanamıyor ve ligin üst sıralarındaki takımlara karşı (Bursa, Kayseri gibi)oyun üstünlüğü kuramıyor. Rakiplerinin geçen hafta kaybettiği puanlardan sonra, üst sıralarda kendine avantaj sağlayacak bir sonuç alamayan Beşiktaş için önümüzdeki hafta oynanacak G.Saray derbisi şimdi daha fazla önem kazandı. O maç bir anlamda Beşiktaş’ın bu seneki lig macerasının nasıl sonuçlanacağının işaretini vermiş olacak.

NADİ AKSOY - [email protected].

15.02.2010


 

Trabzon, Bursa'da galibiyet arıyor

SÜPER Lig'de bugün deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında kazanmak istiyor. Bursa Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek.

Yeni yılda lig ve kupada yaptığı toplam 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alan bordomavililer, Bursaspor'u da yenerek hem iyi sonuçları sürdürmek hem de zirvedeki iddiasını arttırmayı hedefliyor. Ligin ikinci yarısında Sivasspor'u sahasında 31, Diyarbakırspor'u deplasmanda 21, Manisaspor'u da sahasındaki bakım çalışmaları nedeniyle İstanbul'da 30 mağlup eden bordomavililer, Bursaspor'u da yenmesi halinde bu sezon ilk kez 4 maç art arda kazanmış olacak.

Trabzonspor Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor'un hedefinin zirvede yer almak olduğunu, bu nedenle Bursaspor maçının çok önemli olduğunu söyledi. Trabzonspor'un her maçta hedefinin galibiyet olduğunu ifade eden Yener, ''Şenol Güneş ile birlikte iyi sonuçlar alıyoruz. Bursaspor maçında da bunun sürmesini arzu ediyoruz'' dedi. Bursaspor'un ligin iyi futbol oynayan ve iyi sonuçlar alan ekiplerinden biri olduğunu kaydeden Yener, ''Ancak biz de iyi bir takımız. Zirvede iddiamızı sürdürmek için bu maçı kazanmalıyız. Bursa'dan 3 puanla dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

15.02.2010


 

UMUT BULUT: YARIŞ SON HAFTAYA KADAR DEVAM EDECEK

TRABZONSPOR'UN yeni yılda lig ve kupada yaptığı toplam 8 lig maçında 9 gol atma başarısı gösteren Umut Bulut, Bursaspor maçında da takımının en büyük gol güvencesi olacak.

Umut Bulut, ligde 6 takımın şampiyonluk yarışı içinde bulunduğunu belirterek, ''Bu yıl Bursaspor ve Kayserispor da şampiyonluk yarışında. Bence bu yarış son haftaya kadar sürecek. Bizim de amacımız son haftalardaki iyi sonuçları sürdürerek, hedefimiz doğrultusunda ilerlemek. Bursaspor maçı zor geçecek, ancak bu maçı kazanmak istiyoruz'' dedi. Umut, ligde 8 golünün bulunduğunu da kaydederek, ''Sezon başlarken 20 gol atma hedefi belirlemiştim. Atabileceğim en fazla gole ulaşmak istiyorum'' diye konuştu. Umut, gol krallığı yarışmasından en büyük rakibinin Kayserispor'lu Makakula olduğunu da kaydetti.

15.02.2010


 

Grekocularımız Dünya Kupasında finale yükseldi

ERMENİSTAN'IN başkenti Erivan'da düzenlenen Grekoromen Güreş Dünya Kupası'nda, Türkiye grubundaki son maçında Gürcistan'ı 5-2 yenerek finale yükseldi.

Ermenistan'a ''son dünya şampiyonu'' unvanıyla gelen ve (B) Grubu'nda yaptığı karşılaşmalarda Macaristan'ı 6-1, Rusya'yı 5-2 mağlup etmeyi başaran Türkiye, gruptaki üçüncü ve son maçını dün sabah seansında Gürcistan ile yaptı. İlk iki maçında bir galibiyet ve bir yenilgi alan Gürcistan karşısında da başarılı bir performans ortaya koyan Türk Milli Takımı sporcuları, 7 sıkletin 5'inde minderden galip ayrılarak finalist oldu. Sabah seansında yapılan (A) Grubu'nun önemli maçında ise İran, evsahibi Ermenistan'ı 4-3 yenerek finale çıkmayı başardı. Türkiye, final müsabakasında İran ile karşılaşacak.

15.02.2010


 

Bremen Mesut Özil'in 2 asistiyle güldü

ALMANYA Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) 22. hafta karşılaşmalarıyla devam edildi. Bayer Leverkusen, sahasında Wolfsburg'u ikinci yarıda Stefan Reinartz ve Andre Lenz'in kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenerek, ligde 48 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

İsviçre milli takımının Türk kökenli oyuncusu Eren Derdiyok'un 90 dakika forma giydiği maçta, Wolfburg'un golü 79. dakikada Edin Dzeko'dan geldi. Bayern Münih, sahasında milli futbolcu Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund'u 3-1 yendi. Borussia Dortmund'un Muhamed Zidan'ın golüyle 7. dakikada öne geçtiği karşılaşmada, Bayern Münih, 21. dakikada Mark van Bommel ile 1-1'lik eşitliği sağladı. Karşılaşmada üstün oynayan Bayern Münih, 50. dakikada Arjen Robben ve 66. dakikada Mario Gomez'in attığı gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Milli futbolcu Hamit Altıntop, maçın 82. dakikasında Arjen Robben'in yerine oyuna girdi. Bayern Münih, ligde 48 puanla lider Bayer Leverkusen'in ardından ikinci sırada yer alıyor. Werder Bremen, deplasmanda Hannover'i 5-1 yendiği karşılaşmada, maçta 90 dakika forma giyen Mesut Özil, 2 golün asistini yaptı. Hamburg, son 6 maçta yenilmeyen VfB Stuttgart'ı deplasmanda 3-1 yendi.

15.02.2010


 

Robinson 3. defa all-star smaç şampiyonu oldu

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, 2010 smaç şampiyonu New York Knicks oyuncusu Nate Robinson oldu.

Şampiyonanın finalinde Toronto Raptors'ın çaylak oyuncusu DeMar DeRozan ile karşılaşan Robinson, panyaya attığı topu 360 derece döndükten sonra fileye bırakarak yaptığı smaçla büyük beğeni kazandı ve taraftar oylarının yüzde 51'ini alarak 3. kez şampiyonluğa hak kazandı. Robinson, yarın doğu ve batı konferansı oyuncularını karşı karşıya getirecek yıldızlar karması müsabakasıyla sona erecek 3 günlük All-Star festivalinin ikinci gününde düzenlenen smaç şampiyonasını 3. kez kazanarak tarihe geçti.

3 SAYI ŞAMPİYONU PIERCE OLDU

Gecenin bir başka müsabakası olan 3 sayı yarışmasında ise Boston Celticsli oyuncu Paul Pierce şampiyon oldu. Larry Bird'den bu yana ilk 3 sayı yarışmasını kazanan ilk Bostonlı oyuncu olan Pierce, finalde Golden State'in çaylak oyuncu Stephen Curry ve Denver Nugguts'dan Chauncey Billups ile karşılaştı. Finalde 2 puan değerindeki renkli topların tamamını fileden geçiren ve 20 puan alan Pierce, turu 17 puan alan Curry ve 17 puan alan Billups'ın önünde tamamlayarak şampiyon oldu.

15.02.2010


 

Olimpiyat karşıtları Vancouver'ı karıştırdı

KANADA'NIN Vancouver kentinde önceki gün başlayan 21. Kış Olimpiyatları;nı protesto eden 200 kişilik grup, şehri birbirine kattı.

21. Kış Olimpiyatları;nın Vancouver;da yapılacağının açıklandığı günden bu yana protestolarını sürdüren anti-olimpiyatçıların gösterilerinde doz giderek artıyor. 200 kişilik grubun Vancouver şehir merkezinde sloganlarla başlayan gösterilerine müdahale eden polis, göstericilerin bir kısımını gözaltına aldı. Arkadaşlarının tutuklanmasına müdahale etmek isteyen protestocular, önce şehir merkezindeki bazı işyerlerinin camlarını kırdılar, araçlara saldırdılar ve sonra da polise saldırmak istediler. Gözaltına alınan göstericilerin sırt çantalarından bisiklet zincirleri, çekiçler ve taşlar çıktı. Göstericilerden bazılarının polisin gözüne sirke sıktıkları belirtilirken, atılan taşlardan omuzu yaralanan bir polisin de tedavi altına alındığı öğrenildi. Polis, protestocu grupları "anarşist gruplar" olarak tanımladı.

15.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl