16 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Doğu ve Güneydoğu’da 15 Şubat gerilimi

Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 11. yıldönümü nedeniyle Diyarbakır, Hakkari, Van, Muş ve diğer bazı il ve ilçelerde esnaf kepenk kapattı. Diyarbakır’da sadece fırınlar açılırken kentin en yoğun olan cadde ve sokaklar neredeyse tamamen boşaldı. Çevik Kuvvet ekipleri kent merkezinin çeşitli yerlerinde güvenlik tedbirleri aldı. Hakkari il merkezi ile ilçelerinde esnaf kepenk açmazken, şoförler kontak kapattı. 15 Şubat’ı ‘kara gün’ olarak ilân eden BDP Hakkari İl Başkanlığı binasına siyah bez asıldı. BDP’nin Van İl ve Merkez İlçe Başkanlığına da siyah bez asılırken, uyarıldığı iddia edilen esnafın bir kısmı orada da kepenk açmadı.


TSK SİYASETİN DIŞINA ÇIKARILMALI

“Silâhlı Kuvvetler de değişmelidir, değişmek zorundadır, değişecektir” diyen Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, bunun için öncelikle yapılması gereke

TÜSİAD’dan itidal çağrısı

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “İçinden geçtiğimiz kutuplaşma, diyalogsuzluk, canlı izlediğimiz tartışmalar, rahatsız edici siyasî polemik, siyasî sistem


  Ecevit’in raporları devletin elinde

BAŞKENT Üniversitesi Hukuk Müşavirliği, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in bütün raporlarının eşi Rahşan Ecevit ve dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar’a teslim edildiğini bildirdi.


  MHP, seçim için tarih verdi

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, ‘’Seçimlerin 7 Kasım 2010’da yapılmasını istiyoruz’’ dedi. Nevşehir İl Teşkilatı yöneticileri ile Nevşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Didinmez yaptığı açıklamada, bir an önce seçime gidilmesinden yana olduklarını söyledi.


  Mersin’de 16 gözaltı

MERSİN'DE izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı. Polisin olası izinsiz gösterilere karşı şehirde önlemler aldı.


  ŞİKÂYET ETMEYİN, SORUNU ÇÖZÜN !

Daniştay’in katsayı kararını protesto eden Sivil Toplum Kuruluşları, söz konusu adaletsizliğin giderilmesi için hükümeti ve TBMM’yi göreve çağırdı. STK’lar, TBMM’nin üyelerinden kınama veya şikâyet değil, sorunu biran önce çözmelerini beklediklerini bir kez daha vurguladılar.


  Özcan: Öğrenciler sınav için çalışmalarına devam etsin

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’a yaptıkları itirazın reddedilmesi halinde yerine çok sayıda alternatifleri olduğunu bildirdi.


  ABD ile İran'a da köprü olabiliriz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olması itibariyle Türkiye’nin ABD, AB ve İran arasında yaşanan iletişim kopukluklarında köprü olabilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi.


  İhtiyaca göre sözleşmeli istihdamı dâvâlık oldu

Türk Sağlık-Sen, kurumların sözleşmeli memur ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmelilerin işten çıkarılmasını sağlayan sözleşme hükmünün iptali için Danıştay’a dâvâ açtı.


  2 ayrı kazada 8 kişi öldü

Adana ve İstanbul’da meydana gelen iki trafik kazasında 8 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, sürücülerinin isimleri henüz belirlenemeyen 01 YJ 587 ve 01 C 8841 plakalı otomobillerin Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Hakkıbeyli köyü yakınlarında çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında araçlarda bulunan Yavuz Adamhasan, eşi Fadime Adamhasan, Astsubay Başçavuş Erdal Alıcı, Melike Berber ve Teslime Divleli öldü, 2 kişi yaralandı.


  "Hakim ayarlandı" iddiasına soruşturma

Dıyarbakir Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü mensuplarının Habur’da teslim olması sırasında ‘’hakim ve savcıların ayarlandığı’’ yönündeki iddiayı ortaya atan kapatılan DEP’in eski Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle hakkında soruşturma başlattı.


  Orgeneral Saldıray Berk 2. kez ifadeye çağrılacak

3. ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in, Erzincan’daki “Ergenekon Soruşturması” kapsamında ikinci kez ifadeye çağrılacağı bildirildi.


  3 inşaat işçisi serbest

Erzıncan’da ‘’Ergenekon soruşturması’’ kapsamında gözaltına alınan 3 inşaat işçisi serbest bırakıldı.


  Yeni Asya okumak demokrasiye katkı yapmaktır

Risale-i Nur Enstitüsünün düzenlediği seminerde konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla, herkesin bireysel olarak demokrasi adına yapacağı şeyler olduğunu ifade ederek “Komşunuz demokrasi taraftarı olmayan bir gazete okuyorsa, ona Yeni Asya gibi demokrasiyi savunan gazeteleri okutmak, mümkünse diğer gazeteleri almaktan vazgeçirmek demokrasiye katkıdır. Böylece çok şey değişir, hiçbir gayreti küçümsemeyelim” dedi.


  YGS’ye başvurular bugün sona eriyor

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nın (YGS) uzatılan başvuru süresi bugün saat 17.00’de sona erecek. ÖSYM, 12 Şubatta sona erecek başvuru süresini 16 Şubata kadar uzatmıştı.


  Resimli uyarıda geri sayım

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, Danıştay’ın kararı doğrultusunda sigara ve diğer tütün mamullerinde resim ve yazı içeren birleşik uyarılar için yeni bir yönetmelik düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.


  Hızlı tren Kayseri’ye de gidecek

ANKARA-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin Yerköy-Kayseri etabının uygulama projeleri bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.


  Edremit EMITT standı ile göz doldurdu

55 BİN metrekare alan üzerine kurulan ve İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’da gerçekleştirilen EMİTT 2010 fuarında Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan stand büyük ilgi gördü.


  Yaban koyunları için yem desteği

KONYA Bozdağ’da koruma altındaki Anadolu yaban koyunlarına soğuk kış şartlarından etkilenmemeleri için yem ve su takviyesi yapıldı.


  Yazın kirazdan, kışın zincirden

BURSA’NIN Uludağ eteklerindeki dağ köylerinde yaşayan çoğunluğu gençlerden oluşan vatandaşlar, yaz aylarında kiraz gibi tarım ürünlerinden kış aylarında ise bölgeye gelen turistlerin araçlarının lastiklerine taktıkları zincirden gelir sağlıyor.


  Türkiye, tabiî taşıyla da zengin

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, dünya doğaltaş rezvervinin yüzde 33’ünün Türkiye’de bulunduğunu ancak işletme maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı ülkemizde madenciliğin yavaş ilerlediğini söyledi.


  Japonya yeni pandasına kavuşuyor

Japonya ve Çin barışında bir sembol olan ‘Ling Ling’ adlı pandanın 2008 yılında ölümünden sonra Japonya, Çin ile yaptığı anlaşma sonucunda bir çift yeni panda kiraladı.


  Kerkük’te Kur’ân bülbülleri yarıştı

Irak’In kuzeyindeki Kerkük şehrinde düzenlenen yarışmada 120 kişi Kur’ân-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı. Şehirde yaşanan terör ve şiddet sebebiyle uzun süreden beri yapılamayan bu tür programların yeniden gerçekleştirilmeye başlanması halk arasında sevinçle karşılandı.


  Alo meteoroloji, halımı yıkayayım mı?

Teknolojİnİn gelişmesi, hava tahminlerinin doğruluk oranlarının artması vatandaşların meteorolojik bilgilere talebini artırıyor.


  35 nüfuslu mahalle elektriksiz yaşıyor

Manİsa’nIn Selendi ilçesindeki bir köye bağlı mahallede elektrik bulunmuyor. 35 nüfuslu ve 7 haneden oluşan mahallenin sakinleri, elektriksiz bir hayatın zorluklarını aşmak için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmasını istiyor.


  Fotoğraf meraklıları Gümeli'yi görmeli

Zonguldak’In Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde, yeşilin her tonunun görülebildiği yaylalar, amatör, profesyonel fotoğrafçılar ve tabiatseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.


  UUİ’den dünyaya kuşbakışı

UluslararasI Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar, sakinlerine Dünya’ya kuşbakışı görüş imkânı veren gözetleme kulesini UUİ’ye yerleştirdi.


  Mekke’de şiddetli yağış



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl