16 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Denizli: Sağlığımla oynamayın

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, basında sağlık durumu ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi. Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, son günlerde basında sağlığı ile ilgili gerçek olmayan haberlerin yer aldığını söyledi.

Sağlığı ile ilgili abartılı haberler yapıldığını kaydeden Denizli, "Bunlar maç eleştirilerine benzemez. Bu konular sadece beni değil, yakın çevremi de etkiliyor. Bu konuyla ilgili verilecek haberlerin yüzde 100 doğru olması gerekir'' diye konuştu. Denizli, bir operasyon geçirdiğini, ancak bunun yazılanlar gibi kalple ilgili olmadığını ifade ederek, ''Böyle bir şey yok. Takımla birlikte olmayı istedim ve olmaya da devam edeceğim'' dedi. ''Bu takımın lideriyim, liderler fedakarlık yapmazsa diğerleri hiç yapmaz'' diyen Denizli, şöyle devam etti: ''Bu fedakarlık hayati bir fedakarlık değildir. Ayrıca riski yüksek bir fedakarlık da değildir. Burada çok aktif olmadan, takımımın başında bu dönemi geçirmeyi planlıyorum. Ayrıca sürekli de doktorlarımla irtibat halindeyiz. Abartıldığı gibi bir sağlık sorunum yok.''

BEŞİKTAŞ NE İSTERSE O OLACAK

Bir basın mensubunun, ligin ilk yarısında, şampiyonluk yarışının büyük oranda son 4 haftadan önce netleşeceğini söylediğini hatırlatması ve aynı görüşü şimdi de savunup savunmadığını sorması üzerine Denizli, ''Evet aynı görüşteyim, son 4 haftadan önce netleşir. Beşiktaş, bu ligin tayin edicisidir. Beşiktaş ne isterse o olacak'' şeklinde konuştu. Takım olarak son haftayı kötü geçirdiklerini anlatan denizli, ''Ancak genel tabloya bakıldığında, eksik maçımızı kazandığımız takdirde, ki kazanacağız, ilk yarının bitiminden daha iyi durumda olacağız. Bu hafta da kazanırsak, tablo daha net ortaya çıkacak'' ifadelerini kullandı. Öte yandan Beşiktaş, Galatasaray ile hafta sonunda oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren antrenmana koşuyla başlayan siyah-beyazlı futbolcular, daha sonra pas çalışması yaptı. Denizli, Ferrari ile saha içinde kısa bir görüşme yaptı.

16.02.2010


 

F.Bahçeli oyuncular oyundan memnun

FENERBAHÇELİ futbolcular Cristian ve Vederson, Turkcell Süper Lig'de Manisaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçı değerlendirdi.

Sarı-lacivertli ekibin maçtaki ilk golünü atan Cristian, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada, rakiplerine karşı gayet iyi bir oyun sergilediklerini, birçok gol fırsatı yakaladıklarını, ancak değerlendiremediklerini söyledi. Cristian, ''Maçın sonlarına doğru baskımızı artırdığımız zamanlarda yarattığımız pozisyonlar, ilerisi için ümit veren noktalardı. Çok fazla kendimizi üzmenin anlamı yok bu saatten sonra. 3 puan alamadık, kafamızı kaldıracağız ve bundan sonraki bütün maçlarımızı alacağız'' diye konuştu. İyi futbola rağmen beklenen gollerin gelmemesiyle ilgili soruyu Brezilyalı futbolcu, ''Futbolda her zaman istediğiniz zaman top içeri girmez. Önemli olan hiçbir zaman yılmadan çalışmaya devam etmektir. Bizim de bu dönemde vurduğumuz toplar girmiyor. Yapacak bir şey yok. Çalışmamıza devam edeceğiz. Bir gün mutlaka girecek'' diye cevapladı. Maçta ikinci yarıda oyuna dahil edilen Vederson ise Manisaspor karşısında taktik olarak mükemmel bir maç oynadıklarını savunarak, ''İyi pas yaptık, saha içinde yaratıcı olduk. Sadece son toplarda istediğimizi elde edemedik. Yapmamız gereken bunlara kafamızı takmadan, eksik gördüğümüz noktaları bir şekilde eksik olmaktan çıkarmak'' şeklinde konuştu.

16.02.2010


 

Galatasaray'da liderlik sevinci

TÜRKCELL Süper Lig'de en son 6. haftada lider durumda bulunan Galatasaray, 14 hafta sonra zirveye yükselmenin keyfini yaşıyor.

Ligde 7. haftada Eskişehirspor ile sahasında 11 berabere kalarak liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran sarıkırmızılılar, Ankaraspor'un ligden düşürülmesi nedeniyle 30 hükmen galibiyetle kazandıkları 3 puan sonrasında, rakibi Fenerbahçe'nin Manisa deplasmanında takılmasıyla 21. haftada yeniden lider oldu. Fenerbahçe'yi takibini sürdüren Galatasaray, rakibinin üst üste puan kayıpları sonunda liderliğe yükselirken, 14 haftalık hasretini de dindirdi. Bu sezon ligde en fazla liderlik yaşayan takım Fenerbahçe olurken, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, koltuğa hiç oturamadı. Fenerbahçe, 14 hafta boyunca liderlik keyfi yaşarken, Galatasaray 5, Kayserispor ise 2 kez lig haftasını lider olarak kapattı.

16.02.2010


 

RUS İDDİASI: HİDDİNK 4 MİLYON DOLARA TÜRKLERLE ANLAŞTI

RUSYA Milli Takımı'nda Haziran'dan sonra kalmayı düşünmediğini açıklayan Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in Türk Milli Takım'ı ile cuma günü dört yıllık bir anlaşma imzalayacağı Rus basınında yer aldı.

Türk basınını kaynak gösteren Ria Novosti, Hiddink'in Rusya'da kazandığı paranın yarısı kadar bir rakama, 4 milyon dolara evet dediğine dikkat çekti. Ajans, 1990-1991 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran hocanın Türkiye'ye anlaşma imzalamaya gitmeden önce Rusya ile mevcut anlaşmasının feshine ilişkin resmi prosüdürü yerine getireceği bilgisini verdi. 2006 yazından bu yana Rusya Milli Takımı'nı çalıştıran Hiddink önemli başarılara imza atarken, Andrey Arşavin başta olmak üzere bir çok yıldız futbolcunun yetişmesine destek verdiği açıklandı. Haberde, başarılarından dolayı Rus aileler çocuklarına Hiddink ismini verirken, Kremlin de Rusya vatandaşlığı ile ödüllendirdiğine de dikkat çekildi. Rus basını Hiddink'in Türk Milli Takım'ında görevi kabul etmesinde Euro 2008'de Türkiye A Milli Takımı'nın ortaya koyduğu hırsın etkili olduğunu kaydetti. Hiddink'in, Hollanda gazetesi De Telegraaf'a 30 Haziran'dan sonra Rusya'dan ayrılacağını açıklamasının ardından, Rusya Federasyonu resmi internet sitesinde de Hiddink'le anlaşmanın bitirileceği bilgisi yer almıştı.

16.02.2010


 

All-Star'da seyirci rekoru

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Doğu ve Batı Konferanslarını karşı karşıya getiren ve Dallas Cowboys Stadyumu'nda yapılan 2010 All-Star yıldızlar karşılaşması, 108 bin 713 kişi ile seyirci rekoru kırarak basketbol tarihine geçti ve Guiness Rekorlar Kitabına girdi.

''Herşeyin büyük olduğu eyalet'' olarak bilinen Texas'ın Dallas şehrindeki 80 bin kişilik Amerikan Futbolu Stadyumu Cowboys'ta yapılan tarihi karşılaşmayı, ayakta biletler de satılınca 108 bin 713 kişi yerinde izledi. Dallas Mavericks takımının sahibi Mark Cuban, karşılaşmanın devre arasında yaptığı açıklamada, 2010 All-Star mücadelesinin ''basketbolda dünya seyirci rekorunu'' kırdığını belirterek, All-Star'ın Guiness'e girdiğini ilan etti. 1,2 milyar dolarlık maliyetiyle dünyanın en pahalı stadyumu olan ve dünyanın en geniş kapanabilir tavanına sahip Cowboys Stadyumu, basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış oldu. 2010 All-Star mücadelesi, 141-139'luk skorla LeBron James ve Dwyane Wade'in takımı Doğu'nun lehine sonuçlandı. Bitime 5 saniye kala 139-139 olan eşitlik, Raptorslı Chris Bosh'un serbest atışları sayıya çevirmesiyle 141-139 Doğu'nun lehine döndü.

NBA'de, Doğu ve Batı takımlarının en iyi oyuncularını karşı karşıya getiren All-Star'da ''en değerli oyuncu'' ödülü MVP'yi Miami Heat'in yıldızı Dwyane Wade aldı. Maçta 28 sayı ile en çok sayı atan oyuncu olan Wade, 11 asist ve 6 ribaunt ile gecenin yıldızı oldu. NBA'in önemli yıldızlarından iki kez MVP ödülü sahibi LeBron James ise 25 sayıda kalırken 6 asist 5 ribaunt ile maçı tamamladı. MVP seçilemeyen LeBron, Dwyane'ı mücadele sonrası sarılarak tebrik etti. Doğu'da, Toronto Raptors'dan Hidayet Türkoğlu'nun takım arkadaşı Chris Bosh 23 sayı, Orlando Magic'in yıldızı Dwight Howard 17 sayı, Atlanta Hawkslı Joe Jackson 10 sayı, Boston Celticsli Kevin Garnett ise 4 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Batı karmasında ise sakatlandığı için oynayamayan Kobe Bryant'ın yokluğunda Denver Nuggets'ın yıldızı Carmelo Anthony 27 sayı 10 ribaunt 2 asist ile oynadı. All-Star'a evsahipliği yapan Dallas şehrinin takımı Mavericks'te forma giyen Dirk Nowitzki 22 sayı, 4 ribaunt ile oynadı. Batı'da, Chauncey Billups 17, Kevin Durant 15, Deron Williams 14, Pau Gasol 13, Amar Stoudemire 12, Tim Duncan ise 3 sayı ile mücadele etti.

16.02.2010


 

Teknosa Türkiye Kupası ‘8'li Final’ kuraları çekildi

ADANA'DA 19-20-21 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan Teknosa Türkiye Kupası Sekizli Final'inin kuraları, İstanbul'da çekildi.

Adana Yüreğir Spor Salonu'ndaki çeyrek final maçlarının ilk günü 19 Şubat Cuma günü oynanacak ve maçların başlama saatleri şöyle: 14.00 Pınar Karşıyaka - Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18.30 Banvit - Efes Pilsen, 16.15 Beşiktaş Cola Turk - Bornova Belediye , 20.45 Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom. 8 takımın 25. Türkiye Kupası'nın sahibi olabilmek için mücadele edeceği Sekizli Final'de ilk gün oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından turu geçen 4 takım arasında yeni bir kura çekimi yapılacak ve yarı final eşleşmeleri belirlenecek. İkinci gün oynanacak yarı final müsabakalarının galipleri ise son günkü final maçında kupanın sahibi olabilmek için karşı karşıya gelecek.

16.02.2010


 

Fener koltuğu devretti

Turkcell Süper Lig'in 21. haftası, bir maç dışında tamamlanırken, önceki gün 5 karşılaşma oynandı. Feherbahçe, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Manisaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak puanını 45'e yükseltti. Sarı-lacivertliler bu sonucun ardından liderliği Galatasaray'a kaptırdı.

Haftayı Ankaraspor'un cezası sebebiyle maç yapmadan geçen sarı-kırmızılı takım, aldığı 3 puanla Fenerbahçe'nin 1 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. Manisaspor'un gollerini Isaac atarken, Fenerbahçe'nin golleri ise Cristian ve Gökhan Ünal'dan geldi. 90 7. dakikada Gökhan Ünal'ın golüne engel olamayarak 1 puanla yetinen Manisaspor'un puanını 20'ye yükseltmesine reğmen sıralamadaki yeri değişmedi.

Beşiktaş ise bu hafta deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenilerek, zirve yarışında önemli bir yara aldı. Siyah-beyazlılar bu mağlubiyet sonrasında 38 puanda kalırken, puan cetvelinde beşinci sırada yer aldı. Kasımpaşa, Başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek son iki haftada öne geçtiği maçları kaybetme şanssızlığını bu hafta yaşamadı ve 3 puanın sahibi oldu. Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, konuk ettiği üst sıralar için mücadele eden Kayserispor'u 1 -0 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Denizlispor daha önce Ankaraspor karşısında 3-0 hükmen galibiyetten 3 puan almıştı. Lig'de tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Ankaragücü ise konuk olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kaldı.

16.02.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray - Ankaraspor : 3 - 0 (Hükmen)

Diyarbakırspor - Sivasspor : 1 - 1

Gaziantepspor - Beşiktaş : 2 - 0

Gençlerbirliği - Kasımpaşa : 0 - 2

Antalyaspor - Eskişehirspor : 1 - 2

Denizlispor - Kayserispor : 1 - 0

Manisaspor - Fenerbahçe : 2 - 2

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Ankaragücü : 1 - 1

16.02.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Kayserisporlu Makukula, 15 golle liderliğini sürdürürken, bu futbolcuyu 9'ar golle Galatasaraylı Kewell ve Gaziantepsporlu Souza izliyor. Beşiktaşlı Bobo, Trabzonsporlu Colman ile Umut Bulut, Fenerbahçeli Güiza ve Kasımpaşalı Moritz ise, ligde şu ana kadar 8'er gol attı.

16.02.2010


 

HAFTANIN KARMASI

İlker (Manisa), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Ahmet Cebe (Denizli), El Saka (Eskişehir, Keller (Kasımpaşa), Deumi (Gaziantep), Vittek (Ankaragücü), İbrahim (Sivas), Moritz (Kasımpaşa), Isaac (Manisa), Olcan (Gaziantep).

16.02.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

İsaac (Manisaspor)

16.02.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bülent Yıldırım

(DİYARBAKIRSPOR - SİVASSPOR)

16.02.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Gaziantepspor

16.02.2010


 

22. HAFTANIN PROGRAMI

20 Şubat Cumartesi: Sivasspor - Manisaspor, Eskişehirspor - Gençlerbirliği, Trabzonspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor. 21 Şubat Pazar: Ankaragücü - Antalyaspor, Kasımpaşa - Gaziantepspor, Diyarbakırspor - Denizlispor, Beşiktaş - Galatasaray. 22 Şubat Pazartesi: Fenerbahçe - Bursaspor.

16.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl