19 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gül: Bu bir kısır döngü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yargıyla ilgili yaşanan tartışmaların üzüntü verici olduğunu ifade ederek, ''Bu bir fasit dairedir, kısır bir döngüdür. Bundan Türkiye'nin sür'atli bir şekilde çıkması gerekir. Bunun için yapılması gereken şey de gayet açıktır; kısır döngüyü daha derinleştirmeyecek şekilde çok sür'atli bir yargı reformu yapmak gerekir” dedi.


REFORMLAR YILLARDIR SÜRÜNCEMEDE

Yıllardır yapılmayı bekleyen temel reformların sürüncemede bırakılması, Türkiye'yi her alanda zorlamaya ve sıkıştırmaya devam ediyor. Hükümetin arada

Hükümet net değil

HSYK kararına tepki gösteren Adalet Bakanı Sadullah Ergin “HSYK’nın yaptığı, yetki gasbıdır. Anayasa ve yasalara aykırı bir hukuksuzluktur. Yargı refo


  Ben devletin müsteşarıyım

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun, Erzurum'daki 4 savcının yetkisini kaldırıp haklarında suç duyurusunda bulunduğu toplantısına katıldığı için eleştirilen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, dünkü kurul toplantısına da katıldı. Kahraman, gazetecilerin Başbakan Erdoğan ile görüşüp görüşmediği konusundaki sorusuna “Ben devletin müsteşarıyım, gerektiği zaman herkesle görüşürüm” diye cevap verdi.


  Sedefçi’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası

EDİRNE Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye, ‘’halı saha ihalesine feşat karıştırma’’ iddiasıyla yargılandığı davada, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.


  Yargıçlar devleti istemiyoruz

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da HSYK’nın son aldığı kararı “yargıçlar darbesi” olarak nitelerken, yeni bir Anayasa ve hukuk reformu için meclisi göreve çağırdı.


  Gerçeker: İhsas-ı rey yapan adalet bakanı

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, ‘’Eğer ihsas-ı rey yapan bir kurum varsa o da Adalet Bakanı’nın kendisidir’’ dedi.


  Baykal: Türkiye'de bir ilk

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,”Türkiye’de ilk kez Cumhuriyet tarihi boyunca bir adliye, bir başka adliyeyi basmıştır” dedi.


  ‘Meclis göreve’ çağrısı

İSTANBUL'DA bir araya gelen çok sayıda hukuk derneği tarafından yayınlanan ortak bildiride HSYK kararı ile bir kez daha sivil bir demokratik Anayasa ve yargı reformunun bir an önce yapılması gerektiğinin ortaya çıktığı belirtildi.


  Sarıkaya gibi olmasın

Denizli Emel Hukuk Derneği Başkanı Av. Kayhan, Savcı Osman Şanal’ın ikinci bir Ferhat Sarıkaya yapılmak istendiğini ifade ederken, eski Savcı Gültekin Avcı, ikinci bir Sarıkaya vak'ası planlanıyorsa, bunun hukuk cinayeti ve utanmazlığı olacağını ve HSYK'nın da altında kalınacağını belirterek, “Millet bunu kaldırmaz” dedi.


  HSYK ÖNÜNDE PROTESTO

Darbeye Karşı 70 milyon Adım Koalisyonu tarafından HSYK binasının önünde özel yetkili savcıların görevden alması protesto edildi.


  Yargıya, açık bir müdahale var

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, “Özel yetkili Erzurum cumhuriyet savcısı Osman Şanal’ın yaptığı soruşturma sebebiyle yetkisinin HSYK’ca kaldırılması yargıya doğrudan, açıkça bir müdahaledir” dedi.


  Uslu: Bağımsızlık ihlâl edildi

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yargı bağımsızlığının bizze HSYK eliyle darbe vurulduğunu söyledi. Uslu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “HSYK’nın aldığı karar, yargı bağımsızlığının bizzat yargıçlar tarafından ihlal edildiğini gösteren tarihî bir karar olmuştur.


  Gündel: Yüksek yargı ideolojik davranıyor

Emeklı Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, yüksek yargıyı, ideolojik davranmak ve yürütülmekte olan soruşturmalara müdahale etmekle suçladı.


  Avcı: Yapılan bir hukuk darbesi

ESKİ Savcı Gültekin Avcı, Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal dâhil dört savcının yetkisinin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından kaldırılmasını, hukuk darbesi ve ihtilâli olarak yorumladı.


  Meriç yatağına dönüyor

Edirne’de, Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri düşüyor. Taşkının etkili olduğu Karaağaç Mahallesi bölgesinde suların hızla çekilerek Meriç nehri yatağına dönmeye başladığı gözlendi. Karaağaç Mahallesi ile Pazarkule Sınır Kapısına ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesinde, kaldırımlar ve parke yolun büyük zarar gördüğü, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktı.


  Adana'da, havalimanı apronu büyüyor

YILLIK 2,5 milyona yakın yolcunun kullandığı, ancak Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ‘’Çukurova Bölgesel Havalimanı’’ projesi dolayısıyla kapatılacağı tartışmalarına konu olan Adana Havalimanı’nda, uçak park alanı genişletiliyor.


  SEKA'nın laboratuvarı ders aracı oldu

MERSİN'İN Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde bulunan ve Bakanlar Kurulu kararıyla turizm alanı ilân edilen SEKA Kâğıt Fabrikasının laboratuvar malzemeleri, meslek lisesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.


  Ekmeği dilimle, israfı önle

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de günde üretilen 82 milyon ekmeğin 4 milyon 660 binin çöpe gittiğini, en çok israfın yüzde 8.5 ile öğrenci yemekhanelerinde gerçekleştiğini belirterek, ‘’Halkımızın dilimlenmiş ekmek kullanması halinde israf yarı yarıya inecek’’ çağrısında bulundu.


  Camilerden Haitili depremzedelere yardım eli

TÜRKİYE'DE cami sayısı en fazla iller arasında yer alan Konya’da Haiti için yaklaşık 3 bin camide 250 bin lira yardım toplandı. 12 Ocakta Haiti’de meydana gelen, yaklaşık 212 bin kişinin öldüğü depremle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt genelinde depremzedeler için yardım kampanyası başlatmıştı.


  Şehidinin eşyalarını evinde sergiliyor

ERZURUM'DA 11 yıl önce şehit düşen Jandarma Başçavuş Şevki Toprak’ın Tokat’ta yaşayan eşi Hamide Toprak (39), çocuklarının baba hasretini, şehidin hatırasını ondan kalan eşyayı evinde sergileyerek yaşatıyor.


  Maytap dâvâsı gergin başladı

ZEYTİNBURNU'NUN Davutpaşa semtinde 2 yıl önce bir iş merkezinde meydana gelen ve 21 kişinin ölümü, 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada yakınları ölen bir grup, 8 sanık hakkında açılan dâvânın ilk duruşmasının görüleceği Bakırköy Adliyesi önünde eylem yaptı.


  Geçici iş umutları oldu

BATMAN'DA İş-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici olarak alınacak 150 işçi için 6 bin 994 başvuru yapıldı. Batman Millî Eğitim Müdürlüğünde 4 aylığına çalıştırılacak 100 kişi için 3 bin 447 kişi başvuru yaparken, Çevre Orman Müdürlüğüne 5 aylığına alınacak 50 kişi için ise 3 bin 547 kişi başvuruda bulundu.


  Altı defineci yakalandı

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde kaçak kazı yaptığı iddia edilen 6 kişi yakalandı.


  Korsan CD'ler ele geçirildi

KAYSERİ'DE polis ekiplerince düzenlenen operasyonda korsan CD’ler ele geçirildi.


  Haiti'yi bundan sonra salgın tehlikesi bekliyor

HAİTİ'Yİ yerle bir eden 7.0 şiddetindeki deprem sonrası felâketzedelerin yardımına koşan Türk sağlık ekibi yurda döndü. Kendilerine tahsis edilen askeri uçakla Türkiye’ye dönen yardım melekleri, gerek Sağlık Bakanlığının seyyar sahra hastanesinde, gerekse sahada yürüttükleri çalışmalarla çok sayıda depremzedenin hayatını kurtardı.


  Trafik çilesini azaltmak için "ortak araba" teklifi

TRAFİKTEKİ araç sayısını azaltarak, ulaşımda zaman kazanmak mantığıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de 3 yıldır kullanılmaya başlayan ‘’ortakaraba’’ sistemine ilgi her geçen gün artıyor.


  Bal üreticilerinden “maden ruhsatı” tepkisi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bal üreticileri, Osmaniye Köyünde özel bir şirket tarafından yapılan manganez rezervi araştırma çalışmalarına ve ilçe yüz ölçümünün yüzde 52’sini kapsayan alana 42 maden arama ruhsatı verilmesine tepki gösterdi.


  Kabataş Lisesi, 102. yılını kutluyor

KABATAŞ Lisesinin 102. kuruluş yılı kutlamaları başladı. Kabataşlılar Derneği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen kutlamalar yıl boyunca sürecek.


  Mezar taşları kâğıtta hayat buldu

Geleneksel san'atlarımızdan, kaatı’ya (kâğıt oyma) yeni yetişen san'atçılar sahip çıkıyor.


  Yarım asırlık soba

Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü atölyesinde bulunan 50 yıllık kömür sobası yıllara meydan okuyor.


  304 metrelik binaya THY reklâmı

Son zamanlarda büyük ve prestijli anlaşmalara imza atan Türk Hava Yolları (THY), Tayland’ın başşehri Bangkok’ta, 304 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek gökdelenlerinden biri olan Baiyoke Tower’a, THY reklâmı giydirdi. Havacılıkta son yıllarda önemli ataklar yapan THY, tanıtım, reklâm ve sponsorluk anlaşmalarıyla da adından söz ettiriyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl