19 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

3 kişiden 1’i borçlandı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son 1 yıldaki ekonomik gelişmeler nedeniyle bireylerin yüzde 34,3’ü borçlandı. Araştırmaya göre geçen yıl bireylerin yüzde 60’ı daha ucuz ürün tüketmeye başladı. Yüzde 34,3’ü borçlandı, yüzde 27,9’unun geliri azaldı, aynı şekilde yüzde 27,9’u da tasarruflarında azalma meydana geldiğini belirtti. Halkın yüzde 3,2’si bu dönemde işini kaybettiğini, yüzde 0,5’i iflas ettiğini, yüzde 2,3’ü göç etmek zorunda kaldığını, yüzde 0,9’u ev, arsa, yazlık gibi gayrimenkullerini, yüzde 3,6’sı da arabasını sattığını bildirdi.



Yargıda ‘kriz’ patlaması

BÜTÜN dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan ekonomik kriz, özellikle icra mahkemelerinin işini daha da zorlaştırıyor.



İş dünyası rahatsız

İŞ dünyasının temsilcileri, yargıda yaşanan son gelişmeler ve tartışmaların ardından gündemin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, istikrar sağlanamayan bir ülkeye yatırım gelmeyeceği, yatırım yapılmayan ülkede de büyüme ve istihdam oluşturulmayacağı uyarısında bulundu.



Babacan: İşsizlik oranları beklentimizden iyi

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarına bakıldığında işsizlik oranlarının beklediklerinden daha iyi seyrettiğini, dolayısıyla 2009’da işsizlik oranının orta vadeli programda açıkladıkları yüzde 14,8’den daha düşük olacağını bildirdi.



KOBİ’ler ‘Export2Europe’ ile Avrupa’ya açılacak

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nce (ABİGEM) başlatılan KOBİ’lere yönelik eğitim, danışmanlık ve uluslararası iş geliştirme projesi ‘’Export2Europe’’ kapsamında firmaların, bu yıl yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek çok sayıda fuara katılabileceği, uluslar arası firmalarla görüşüp ürünlerini tanıtma imkânı bulacağı bildirildi.



Van Gölü Elektrik’e 100 milyon dolar

VAN Gölü Elektrik Dağıtım’ın özelleştirilmesine ilişkin ihalede en yüksek teklifi 100 milyon 100 bin dolar ile Aksa Elektrik verdi. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (TEDAŞ) bağlı, Van Gölü Elektrik A.Ş’nin yüzde 100 oranındaki hisselerin özelleştirilmesi yapıldı.



52 akarsu santraline bugün son teklifler alınacak

ELEKTRİK Üretim A.Ş’ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin özelleştirilmesinde, son teklifler bugün alınacak. Söz konusu ihaleyle elektrik üretim özelleştirmelerine başlangıç yapılmış olacak.



'Anadolu Aslanları' ihracata güç verecek

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatın Anadolu’ya yayılmasını hedefliyor. Yılda 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 12 ilin bulunduğu ‘’Süper Lige’’ Anadolu’dan yeni illeri sokmak isteyen TİM, eski bakanlardan Tınaz Titiz ile yürüttüğü çalışma kapsamında Anadolu’da ‘’ortak akıl’’ toplantıları yaparak, ihracatı ve sanayilerini geliştirmenin stratejini belirleyecek.



Türkiye, dünyanın 15. büyük ekonomisi

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin, 2010 yılı sonunda, satın alma gücü paritesine göre, 1 trilyon dolara yaklaşması beklenen gayri safi yurtiçi hasılasıyla (GSYH) dünyanın en büyük 15. ekonomisi olduğunu söyledi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl