22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yenİ Asya, 41. yılını çalışanları ile kutladı

Gazetemiz, yayın hayatına atılışının 41. yılını Yeni Asya Medya Grup çalışanlarıyla kutladı.

İstanbul-Florya Ziya Şark Sofrasında düzenlenen yemekli törenin açılışında konuşan Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, Yeni Asya Gazetesinin bundan 41 yıl önce 21 Şubat 1970 yılında zor şartlar altında kurulduğunu, zor şartlar altında yayın hayatını devam ettirdiğini ve bu günlere geldiğini söyledi. Dünyanın artık küçük bir köye dönüştüğünü ve Yeni Asya Medya Grubu’nun da bu dünya içinde bir medya kuruluşu olduğunu ifade eden Genel Müdür Taşcı, Türkiye’de de, dünyada da iyi bir yerde olduğumuzu belirtti. 2009’da büyük kriz sebebiyle bütün dünyanın ve Türkiye’nin ciddî şekilde etkilendiğini hatırlatan Taşcı, şunları kaydetti:

“Bu krizden biz de çok etkilendik. İstanbul’da çok sayıda büyük matbaayla birlikte, binlerce firma kapanmış durumda. Bu, bizim korunduğumuzu gösteriyor. Dünya ekonomisi sıfırın altında ve Türkiye ekonomisinin de yüzde 6,5 gibi küçüldüğü durumda biz, Elhamdülillah hizmetin kerameti ve Allah’ın inayetiyle ayaktayız. 2009’da kendi yağıyla kavrulan, ayakta duran azda olsa kâr eden bir duruma geldik. Grup olarak yüzde 7 gibi bir büyümeyle 2009’u kapattık.

“Çağı yakalamak değil, artık çağı geçmeye çalışıyoruz. Artık yarınları planlıyoruz. Yeni Asya’nın 3-5 yıllık master planlarını hazırladık. Geçtiğimiz yıl personel aldık, çıkarmadık. Yüzde 20 yatırım yaptık. Ekip olarak çok çalıştık. Geçtiğimiz yıl en büyük sıkıntıyı sizler çektiniz. Yeri geldi, ‘hizmet’ dediniz para almadan gittiniz, size bunun için teşekkür ediyorum. 2010’un ikinci ayındayız, şu an şirketlerde ufak bir kıpırdanma var. Biz de personelimize ufak da olsa bir iyileştirme gerçekleştireceğiz. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye vermeyi hedefliyoruz. Başarıları, belki maddeten küçük, ama manen değeri büyük hediyelerle ödüllendireceğiz. Dualarınızı bekliyoruz.

MÜJDELERİMİZ OLACAK

“Eve gittiğimizde siz rahat değilseniz bizde rahat değiliz. Parası olmayan ve bize gelen hiç kimseyi geri çevirmedik. Yeni Asya Medya Grup olarak iyi bir yerdeyiz. Çok güzel projelerimiz ve müjdelerimiz olacak. 2010 ve 2011’de en büyük yatırımımızı çalışanlarımıza yaparak onların çalışma şartlarını ve ortamlarını iyileştireceğiz. Makine parkını geliştireceğiz. Çok ciddî borçlar ödedik. Dün fiyatı tedarikçiler belirlerken, şimdi fiyatı biz belirliyoruz. Dün bize hammadde vermek için tereddüt edenler bugün, ‘Gel bizden al’ diye kapımızı aşındırıyor. Hizmetimize ve müessesemize güvenin. Çok iyi bir yerdesiniz. Nice 41’li yıllar hayırlı olsun diyorum.”

GAZETE HİZMET VASITASIDIR

Daha sonra kürsüye dâvet edilen gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular da, gazetenin kuruluşunda çok sıkıntılar çekildiğini, zaman içinde bir iki defa kapatıldığında yenisini açtıklarını hatırlatarak, “Cenâb-ı Allah bizi her defasında düze çıkardı. Yeni Asya, Risâle-i Nur’un naşir-i efkârıdır. Bu yüzden gazete bizim için bir hizmet vasıtasıdır. Burada çalışıp paramızı alıyor, hem geçimimizi sağlıyoruz, hem de manevî olarak hizmet etmiş oluyoruz. İnşaallah nice böyle 41 yıllar hizmet ederiz” diye konuştu.

Daha sonra Taşcı, uzun süre grupta çalışanlara mikrofon uzatarak, onların düşünce ve görüşlerini aldı. Çalışanlar ve dâvetliler hissiyatlarını paylaşarak, hizmet hatıralarını dile getirdiler.

Törenin sonunda Kutlular ve Taşcı, çalışanların her birisine 41. yıl hatırasına fincan takımı ve kahve hediye etti.

Güzel bir gece geçiren çalışanlar, teşekkürlerini belirterek bu tür programların devamı dileklerinde bulundular.


Yemek töreninden fotoğraflar için tıklayınız!

ÜMİT KIZILTEPE-RECEP BOZDAĞ

22.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ferhat Sarıkaya’dan sitem

  “HSYK MESLEĞE DÖNMEMİ NİYE ENGELLİYOR?”

  Demek ki oraya sızamamışız

  “Cihaner rahatsızlandı” haberine yalanlama

  Yargı reformu bir an önce gerçekleştirilmeli

  Hukuk çökerse HSYK da enkaz altında kalır

  STK ve sanayicilerden Danıştay’a tepki

  Bu anayasa, bu anayasaya göre değişecek

  Kürtçe sokak isimlerine inceleme

  Mersin Limanı’nda Türk bandıralı gemi battı

  Yıldız, asaleten atandı

  AKP’den Avni Doğan’a uyarı

  Atalay hakkındaki gensoru Meclis’in gündeminde

  Sendika başkanlarından TEKEL işçilerine ziyaret

  BİNALARA ENERJİ KİMLİĞİ

  Anayasa’daki eşitlik ilkesi ihlâl ediliyor

  Eroğlu: Fidan dikin masraflar devletten

  Dualar vesilesiyle hayata döndüm

  Yılda 20 milyar dolar duman oluyor

  Yayla yasağı kalkacak

  YENİ ASYA ÖRNEK ALINMALI

  Yenİ Asya, 41. yılını çalışanları ile kutladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl