22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Demek ki oraya sızamamışız

İktidarın bazı kurumlara sızmaya çalıştığı yönündeki iddialara değinen AKP eski Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “Mâşallah o kadar sızmış ki, HSYK bugün bu kararı alabiliyor. Demek ki hiç sızamamış. Düşünün ki, Adalet Bakanlığının Müsteşarı olmasa o kurul çalışmaya bile başlayamaz” ifadelerini kullandı.

Fırat: Demek ki oraya sızamamışız

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, iktidarın bazı kurumlara sızmaya çalıştığı yönündeki iddialara değinerek, “Maşallah o kadar sızmış ki HSYK bugün bu kararı alabiliyor. Demek ki hiç sızamamış. Düşünün ki, Adalet Bakanlığı’nın müsteşarı olmasa o kurul çalışmaya bile başlayamaz” dedi. Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen “Demokratik ve Özgürlükler Açılımı” adlı konferansa katılan Fırat, anayasanın değiştirilmesi zorunluluğuna değinerek, bugünkü Anayasa’nın anti özgürlükçü, verasetçi ve darbe zihniyetiyle hazırlanmış bir anayasa olduğunun altını çizdi. Ülkenin sivil, demokrat, özgürlükçü bir anayasayı yapması gerektiğini söyleyen Fırat, hükümetin verdiği mücadelenin temelinde bunun olduğunu kaydetti.

Konferans sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Fırat, “1982 Anayasa’sıyla Türkiye’nin yönetilmesi mümkün değil. Türkiye için bir ayıptır. Türkiye öylesine gelişen bir ülkedir ve darbe anayasasıyla yönetilmesi mümkün değil. Güçler arasındaki denge, yani devletin resmi organları arasındaki sınırlar birbirlerine etkiler şekilde yazılmış ki, sivil seçilmiş olan organların, atanmış olan organlar tarafından onların üstünde görülmesi maalesef bugünkü kaosu oluşturmuştur. Yalnız bu bugünün kaosu değildir, bundan evvel 367, Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’in çıkarmış olduğu iki maddenin iptali gibi birçok hukuk katliamı yapılmıştır. Bugünkü olan olay da maalesef yargı darbesidir” dedi.

Yaşanan yetki kargaşasının demokrasiyi doğuracağını belirten Fırat, “Yaşanan bu olaylar demokrasinin yolda olduğunun gösteriyor. Türkiye’nin nur topu gibi ‘demokrasi’ dediğimiz evlâdı olacaktır” şeklinde konuştu. İktidarın bazı kurumlara sızmaya çalıştığı yönündeki iddialara ise Fırat, “Maşallah o kadar sızmış ki HSYK bugün bu kararı alabiliyor. Demek ki hiç sızamamış. Düşünün ki, Adalet Bakanlığı’nın müsteşarı olmasa o kurul çalışmaya bile başlayamaz. İşinize geldiği kararda adil yargı diyeceksiniz, işine gelmediğinde ise bunlar iktidarın yargısı diyeceksiniz. Buna hülle diyorlardı eskiden. Hülle yapıyorlar” diye konuştu.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

22.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ferhat Sarıkaya’dan sitem

  “HSYK MESLEĞE DÖNMEMİ NİYE ENGELLİYOR?”

  Demek ki oraya sızamamışız

  “Cihaner rahatsızlandı” haberine yalanlama

  Yargı reformu bir an önce gerçekleştirilmeli

  Hukuk çökerse HSYK da enkaz altında kalır

  STK ve sanayicilerden Danıştay’a tepki

  Bu anayasa, bu anayasaya göre değişecek

  Kürtçe sokak isimlerine inceleme

  Mersin Limanı’nda Türk bandıralı gemi battı

  Yıldız, asaleten atandı

  AKP’den Avni Doğan’a uyarı

  Atalay hakkındaki gensoru Meclis’in gündeminde

  Sendika başkanlarından TEKEL işçilerine ziyaret

  BİNALARA ENERJİ KİMLİĞİ

  Anayasa’daki eşitlik ilkesi ihlâl ediliyor

  Eroğlu: Fidan dikin masraflar devletten

  Dualar vesilesiyle hayata döndüm

  Yılda 20 milyar dolar duman oluyor

  Yayla yasağı kalkacak

  YENİ ASYA ÖRNEK ALINMALI

  Yenİ Asya, 41. yılını çalışanları ile kutladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl