24 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“BALYOZ PLANI” YABANCI BASINDA

TÜRKİYE'DE yürütülen Balyoz Darbe Planı soruşturması çerçevesinde emekli generallerin gözaltına alınması, yabanc medyada geniş yer buldu.


GENELKURMAY YEŞİL IŞIK YAKMASAYDI BUNLAR OLUR MUYDU?

Gözaltılar, Genelkurmay Başkanlığının Balyoz darbe planıyla ilgili olarak başlattığı soruşturmanın tamamlandığına ilişkin haberlerin çıktığı gün gerçe

ZANLILAR ADLİYEDE

Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan zanlılardan 6'sı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getir


  Bahçeli: Herkes hukuka inanmalı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz planı çerçevesinde yapılan operasyonları değerlendirirken, “Yaşanan gerilim ve çatışmanın yanı sıra çözümün de taraflarından biri kuşkusuz ki adalet kurumudur.


  Baykal: İşler çığırından çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında son dönemde yargıda yaşanan krizi ve Balyoz Darbe Planı kapsamında komutanların gözaltına alınmasına değerlendirdi.


  Gerçeker: Gül ile Yargı reformunu görüştük

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yaptıkları görüşmede yargı reformu ile ilgili görüşlerini aldığını bildirdi.


  Özbek: Telefonumuz da dinlenmiş

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in evinde arama yapan savcıyla, aramanın niteliğine dair görüştüğünü ifade ederek, Belli ki telefonumuz dinlenmiş” dedi.


  5 çocuğa daha hapis

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sırasında yapılan izinsiz gösterilere katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle yargılanan 5 çocuk, 7’şer yıl 5’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Rıfkı Kaymaz vefat etti

Türkiye Yazarlar Birliği eski Genel Sekreteri, eğitimci, edebiyatçı, yazar ve şair Rıfkı Kaymaz, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Kaymaz'ın cenazesi ikindi namazını müteakip Ankara Karşıyaka Camiinden kaldırıldı. Şiir ve yazıları İttihad gazetesiyle Can Kardeş dergisinde de neşredilen Kaymaz'ın çok sayıda yayınlanmış kitabı mevcut. 22 Şubat 1950 Erzincan doğumlu olan Kaymaz, çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yapmıştı.


  Yargıda reform kaçınılmaz

Antalya Barosu Hukukun Üstünlüğü Platformu üyeleri, Türkiye’de en kısa zamanda yargı reformu yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.


  Çürük Elma’’lar ayıklanıyor

Ankara Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği operasyonda, rüşvet aldıkları iddia edilen 13 trafik görevlisi gözaltına alındı.


  14 kuruluşa farklı dilde yayın izni verildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 14 radyo ve televizyon kuruluşuna farklı dil ve lehçelerde yayın yapmaları için izin verdi.


  Kumlu aleyhindeki sloganlar istifa ettirdi

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, bu görevinden istifa etti.


  Doğan ve Aydoğmuş hakkında inceleme

AKP, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ve Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş’un açıklamalarıyla ilgili olarak inceleme başlatacağı öğrenildi.


  Erdoğan’a ayakkabı fırlatan, Suriye uyruklu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Sevilla Belediye binasından çıkışında makam arabasına bindiği sırada ayakkabı fırlatan kişinin 1989 doğumlu ve Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.


  Yeni Asya yürekli gazete

Balikesir Barosu eski Başkanı Avukat Turgut İnal, Yeni Asya’nın yürekli bir gazete olduğunu söyledi. Avukat Turgut İnal, gazetemizin 41. kuruluş yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, Yeni Asya’nın 10 yıl öncesine kadar sadece adını duyduğu bir gazete olduğunu söyledi.


  Bakan Çubukçu: Yeni nesilleri nitelikli yetiştirmeliyiz

Mıllı Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, dünyada çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkati çekerek, ‘’Türkiye bu değişime ayak uydurmak ve yeni nesillerini 21. yüzyılın gerektirdiği niteliklere sahip olarak yetiştirmek zorunda’’ dedi.


  Alkol en önemli kaza sebebi

Türkİye’de her yıl gerçekleşen ortalama 1 milyon adet trafik kazasının en önemli 4 sebebinin, ‘’hız limitine uymama’’, ‘’hatalı sollama’’, ‘’öndeki aracı yakın takip’’ ile ‘’alkollü, yorgun ve uykusuz araç kullanma’’ olduğu bildirildi.


  Ulu Cami’nin minaresi aslına uygun değil

Bitlis Kültür ve Tarihini Koruma Birliği üyeleri, 1970 yılında yıldırım çarpması sonucu üst kısmı yıkılan Ulu Cami minaresinin aslına uygun yapılmadığı gerekçesiyle eski haline uygun yapılması için imza kampanyası başlattı.


  Siirt’ten ilk umreciler yola çıktı

Sİİrt’ten yılın ilk umrecileri mukaddes topraklara uğurlandı. Umreciler için müftülük önünde uğurlama töreni düzenlendi.


  Türk Dil Bayramı için 3 ayrı kutlama

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bu yıl Türk Dil Bayramı kutlamalarının 1 hafta yerine, zamana yayılarak Mayıs, Haziran ve Temmuzda olmak üzere, 3 etapta düzenleneceğini söyledi. Kâmil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 733 yıl önce Türkçe’yi resmî dil ilân eden ünlü fermanını yayınladığı Karaman’ın, Türk dilinin başşehri durumunda olduğunu belirtti.


  ‘Tam Gün’le daha çok hastaya bakılacak

SağlIk Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Tam Gün Yasası ile tıp fakültelerinde asistanların bir hastayla ilgili ilk hazırlığı yaptıktan sonra, değerlendirmeyi hocasıyla birlikte yapacağını belirterek, ‘’Bu sistem olmadığında hoca bir hasta için 20 dakika harcayacakken asistanın hastayı hazırlamasıyla 2 dakikada bakacak.


  Öğrenmenin yaşı yok

Gİresun’un Güce ilçesinde Halk Eğirim Merkezi Müdürlüğünce açılan okuma-yazma kursuna yaşları 40 ile 70 arasında değişen kadınlar büyük ilgi gösteriyor.


  Doğu Anadoluda kar etkisini sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 3 ilde 103 köy yolu, kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı.


  Üniversitede engelliler için engel kalmayacak

Dİcle Üniversitesi (DÜ) Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, Türkiye’de laboratuvarların engellilere göre ayarlanmadığını belirterek, üniversitede engellilere göre düzenlemeler yapacaklarını bildirdi.


  MEB, SBS’yi incelemeye aldı

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, iki yıldır uygulanan Seviye Belirleme Sınavları ile ilgili velilerden bazı şikâyetler aldıklarını belirterek, bu sebeple SBS konusunda bağımsız akademisyenlere araştırma yaptırıldığını bildirdi.


  YGS’ye hazırlanan öğrencilere “izin”

MİLLî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin sağlık raporu almak yerine velilerinin başvurması halinde toplam 25 güne kadar izin verilmesini kararlaştırdı.


  83 köy sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

DİYARBAKIR Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), Sur ilçesinin mahallesine dönüştürülen 83 köye şehir şebekesinden su verecek. Bu amaçla 120 kilometrelik kazı yapılarak borular döşenecek.


  Mersin Hal’inde çöpler yığıldı

MERSİN Toptancı Hal Kompleksi’nde yıl başından sonra ihalesi yapılamadığı için günlerdir toplanmayan çöp yığınlarının vatandaşların sağlığını tehdit eder duruma geldiği bildirildi.


  5 pil getirene bir kalem-silgi

ADANA’DA Sarıçam Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı 5 pil getirene 1 kalem silgi hediye kampanyasında öğrenciler bir haftada binlerce atık pili teslim etti.


  Hava kirliliğinde Bitlis ilk sırada

TÜRKİYE İstatistik Kurumu hava kirliliği verilerine göre Bitlis, hava kirliliği iller sıralamasında ilk sırada yer alıyor.


  Yesevî bugün de birleştirdi

BağcIlar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Hoca Ahmet Yesevî Sempozyumu İstanbul’da yapıldı.


  ODTÜ’de bu yıl bin robot yarışacak

Türkİye’nİn tek uluslar arası robot yarışmasına ev sahipliği yapan ODTÜ, bu yıl yedincisini düzenleyeceği ‘’Uluslararası Robot Günleri’nde’’ bin robotu yarıştırmayı hedefliyor.


  Ukrayna’daki trenlerde harem-selâmlık

Ukrayna’nIn Donetsk Demir Yolları, kuşetli yolcu vagonlarında harem ve selâmlık uygulamasına başlıyor. Podrobnosti haber sitesinin haberine göre, Donetsk Demir Yolları, 30 Marttan itibaren yolcularına, “kadın” veya “erkek” için ayrılmış kuşetli vagonlarda yolculuk yapma fırsatı sunacak.


  Öküzü Çin’den, kağnısı Kayseri’den

Kayserİ’de bir marangozun ahşap malzeme kullanarak yaptığı minyatür kağnılarda, Çin’den ithal edilen oyuncak öküzler kullanılıyor.


  Dünyanın en uzun köpeği Arizona’da

ABD’nİn Arizona eyaletindeki Tucson şehrinde yaşayan Giant (Dev) George isimli köpek, 1 metre 09 santimetre boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl