27 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

 

İNTİHAR SALDIRISI KABİL’İ KANA BULADI

AFGANİSTAN’IN başşehri Kabil’de dün sabaha karşı düzenlenen intihar saldırısında 17 kişinin vefat ettiği bildirildi. Emniyet yetkilileri, başşehrin merkezinde otellerin bulunduğu semtte düzenlenen saldırıda vefat edenler arasında yabancı uyrukluların da bulunduğunu belirtti.

Emniyet müdürü Seyit Abdülgaffar Seyitzade, saldırıda en az 32 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

DEVLET BAŞKANI KARZAİ, SALDIRIYI KINADI

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, başşehir Kabil’de sabaha karşı düzenlenen intihar saldırısını kınadı. Karzai, yaptığı açıklamada, Kabil’in merkezinde 2 misafirhaneyi hedef alan ve aralarında Hintlilerin de bulunduğu 17 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı sert dille kınayarak, saldırının, Afganistan ile Hindistan arasındaki ilişkileri zedelemeyeceğini söyledi. Hamid Karzai, Hindistan hükümeti ve halkına saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi, vefat edenlerin ve yaralananların ailelerine taziyelerini iletti.

kabil.jpg

27.02.2010


 

Kaddafi’den İsviçre’ye minare yasağı tepkisi

LİBYA lideri Muammer Kaddafi, yeni minare yapımına yasak getiren İsviçre’ye karşı cihad çağrısında bulundu.

Kaddafi, Mevlid Kandili dolayısıyla Bingazi şehrinde binlerce kişiye yaptığı konuşmada, “Allah’ın evlerini yıkan imansız ve inancını yitirmiş İsviçre’ye karşı her yoldan cihad ilan edilmeli” dedi. Kaddafi, “İsviçre’ye, siyonizme, yabancı saldırısına karşı cihadın terörizm olmadığını” ifade etti. İsviçre’de 29 Kasım’da düzenlenen referandumda seçmenlerin yüzde 57’si camilerde yeni minare inşa edilmesine karşı oy kullanmış, bu sonuç başta Müslüman ülkeler olmak üzere birçok ülke ve kurumun tepkisini çekmişti. Kaddafi’nin oğlu Hannibal Kaddafi ve eşinin, Temmuz 2008’de Cenevre’deki lüks bir otelde iki çalışanı dövmek suçundan gözaltına alınması, İsviçre ve Libya arasında diplomatik krize neden olmuştu.

kad.jpg

27.02.2010


 

Pakistan Ordusu: 4 Taliban öldürüldü

PAKİSTAN ordusunun, Afganistan sınırındaki Carşadda kasabasında 4 Tailban militanını öldürdüğü açıklandı.

Ordu kaynakları, Çarşadda’da Taliban militanlarının kaldığı tesbit edilen bir eve düzenlenen baskında çıkan çatışmada 4 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Açıklamada, çatışmada yaralanan biri kadın 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

27.02.2010


 

PAKİSTAN ordusunun, Afganistan sınırındaki Carşadda kasabasında 4 Tailban militanını öldürdüğü açıkl

RUSYA İkinci Dünya Savaşı zaferinin 65. yılını kutlamaya hazırlanırken, mahkûmları da sevindirecek.

Rusya hapishanlerindeki 300 bin mahkûmdan, 45 bini 9 Mayıs Zafer Bayramı günü serbet bırakılacak. Rusya Avkatlar Birliği eşbaşkanı Pavel Kraşeninnikov, “Mahkûmlar için çıkarılması beklenen affın yaklaşık 45 bin kişiyi kapsamasını bekliyoruz. Savaş gazileri, engelliler ve küçük suçlara karışanlara öncelik verilecek.” dedi. Kısmi affın Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma’da ele alınmasının ardından ilân edilmesi öngörülüyor. Rusya 1941-1945 yılları arasında Nazi Almanya’sına karşı gerçekleştirdiği savaşın 65. yıl dönümü için geniş katılımlı programlar planlanıyor.

27.02.2010


 

ABD, Irak’tan çalınan 1000 tarihî eseri iade etti

AMERİKALI yetkililer, 2003 işgalinden sonra Irak’tan çalınan 100 kadar tarihî ve arkeolojik eseri Irak’a teslim etti.

Aralarında Sümer dönemine ait bir taş tabletten üzerinde Saddam resmî bulunan bir AK-47 tüfeğine kadar birçok farklı parçanın bulunduğu eserler, düzenlenen bir seremoni ile Irak Büyükelçisi’ne teslim edildi. Teslim edilen eserler arasında birçok ilginç parça bulunuyor. MS 250 Irak’ın Roma işgalinde olduğu döneme ait bir para, Houston’daki bir müzeye Irak’ta müteahhitlik yaptığını söyleyen biri tarafından bırakılmış. Bağdat Müzesi’nden çalınmış M.S 8. asırda Asurlular dönemin ait altın küpeler ise New York’ta açık arttırmayla satışa sunulmadan hemen önce tesbit edilmiş. M.Ö 2100 yılında Babiller döneminde kalma olduğu belirtilen kil bir tablet ise Chicago havaalanında tesbit edilmiş.

27.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl