02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Terörün maliyeti 1 trilyon dolar

Bakan Yıldırım, “Terörden dolayı 40 bin kişi yaşamını yitirdi. Terörün bize maliyeti dolaylı olarak 1 trilyon dolardır’’ dedi. Terörle mücadeleye harcanan kaynaklara dikkati çeken Yıldırım, ‘’Terör, enerjimizin bir kısmını boşa harcamamıza neden oldu. Türkiye’nin bir yıllık bütçesi 287 trilyon. Demek ki kaynaklarımızın 4 katına yakın kısmını bu yolda harcamışız. Biz bu kaynakları bu belâ için, terörle mücadele için harcamamış olsaydık, acaba ne yapabilirdik? Bu parayla 9 bin adet tam teşekküllü 400 yataklı eğitim araştırma hastanesi ve 120 tane Atatürk barajı yapabilirdik’’ diye konuştu.


Teklifi özlemle bekliyorum

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak, “Türk demokrasisini geliştirecek her teşebbüsten büyük memnuniyet duyarım.

CHP anayasa değişikliğine karşı

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, anayasa değişikliği düzenlenmesini değerlendirirken, “Lâikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu, mahkeme kararıyla


  PAKET, AY SONUNA KADAR MECLİSE GELİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan “19. AB Reform İzleme Grubu Toplantısı”nın ardından yaptığı açıklamada, bir anayasa değişikliği paketi en kısa zamanda, farklı alanlarda yasa değişikliklerini içeren bir reform paketinin de Mart ayı sonuna kadar TBMM’ye sunulacağını açıklamıştı.


  Başsavcı, Engin’in tâlimatı hukukî değil

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in Emniyet ve Merkez Komutanlığına “Benim veya yardımcılarımın onayı olmadan savcıların kararlarını işleme koymayın” şeklinde yazı göndermesinin hukukî olmadığı belirtildi.


  Cihaner’in tutukluluk haline 3’üncü itiraz

TUTUKLU bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan müvekkilinin tutukluluk haline 3. kere itiraz etti.


  TAHLİYE TALEBİNİ REDDEN HAKİM DEĞİŞTİRİLDİ


  Konya İl Jandarma Komutanı tutuklandı

“BALYOZ Planı’’ iddiası soruşturması kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 2’si tutuklandı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 15 kişinin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk, Ali Haydar ve Bilal Bayraktar tarafından ifadesi alındı.


  Eczanelerde “MEDULA” sıkıntısı

TÜRK Eczacıları Birliği’nden (TEB) yapılan açıklamada, dün kullanımına başlanan yeni provizyon sistemi sebebiyle eczanelerde hastaların reçeteleriyle ilgili hiçbir işlem yapılamadığı ifade edildi.


  Darbe modası geçti

Sınema ve tiyatro oyuncusu Lale Mansur, dünyanın eski dünya, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ifade ederek, ''Direniyoruz ve darbeyi Türkiye'de sevilen bir moda olmaktan çıkartıyoruz" dedi.


  Arınç: Komutanlarımız demokrasiye bağlı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Sayın Genelkurmay Başkanımız veya Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst kademesinde görev almış bütün komutanlarımızın demokrasiye bağlılığından zerre kadar şüphemiz yok’’ dedi.


  Darbe planları, milletten uzaklaşmanın göstergesi

ESKİ bakanlardan Hasan Celal Güzel, ‘’Balyoz Planı’’ iddialarıyla ilgili ‘’Bu iddialar, bu insanların aslında ne kadar kendi insanlarından, kendi milletlerinden uzaklaşmış olduklarının göstergesidir.


  ‘Cuntasız ordu istiyoruz’

MAZLUM-DER Konya Şubesi Başkanı Derviş Argun, 50 yıldır darbelerin getirdiği sonuçlarla uğraştıklarını belirterek, “Ordusuz bir millet değil, cuntasız bir ordu istiyoruz.


  Başbakan Erdoğan, mal varlığını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart 2010 tarihi itibariyle mal varlığını açıkladı.


  Saakaşvili Türkiye'ye geldi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, özel uçakla günübirlik İstanbul’a geldi. Cumhurbaşkanı Saakaşvili’yi, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın karşıladı.


  ABD’li komutandan Atalay'a ziyaret

İçışleri Bakanı Beşir Atalay, ABD’nin Irak Gücü Kurmay Başkanı Josef Anderson’u kabul etti.


  Kömür ocağında göçük: 1 ölü

Zonguldak’ta, özel kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti.


  4/C’ye geçişte “30 gün”e durdurma

DANIŞTAY ,TEKEL işçilerine tanınan 1 aylık geçiş süresine itirazı kabul etti.


  Darbecilerin adları silinsin

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, darbeleri çağrıştıran isimlerin okul tabelalarından silinmesi gerektiğini belirterek, “Biz çocuklarımıza demokrasinin erdemlerini anlatıyoruz.


  ‘Kenan Evren’ adı okuldan kaldırıldı

28 Şubat sürecinin yıldönümünde, Kenan Evren’in adının verildiği okul tabelası bulunduğu yerden indirilerek yerine Hürriyet İlköğretim Okulu yazılı tabela asıldı.


  Engelleri aştı öğretmen oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra sınavla Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Fatih İlköğretim Okulu’na müzik öğretmeni olarak atanan görme engelli Uğur Karabıyık, kısa sürede hem öğrencileri hem meslektaşları hem de halkın sevgilisi haline geldi.


  Kızıldeniz’in zehirli balon balığı, Marmara’da

Zehİrİyle ölümlere ve felce neden olan tropikal iklim balıklarından balon balığı, Marmara Denizi’ne kadar ulaştı. Küresel ısınmanın da etkisiyle sıcaklık oranı artan Kızıldeniz’den, Süveyş Kanalı’nı geçerek Akdeniz’e göç eden zehirli balon balığı, Ege’den geçip Marmara Denizine ulaştı.


  Nüfusunuz yaşlanıyor

Gazİ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Naile Bilgili, Türkiye’de yaşlı nüfusunun toplam nüfus içindeki oranının giderek arttığını, bu artışın 2050’li yıllarda bugünün 3 katına ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.


  Vatandaş, en çok banka ve Telekom’dan şikâyetçi

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER)Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye genelinde Şubat ayında derneğe gelen 48 bin 330 şikâyet arasında 13 bin başvuru ile bankaların ilk sırada yer aldığını bildirdi.


  Öğrencilerin okul hasreti, 12 yılda bitti

BİTLİS merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde yaşayanlar, ilk defa okula kavuşmanın sevincini yaşıyor. İl Millî Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, uzun yıllar sonra köydeki öğrenci ve velilerin, kapılarının önünde bir okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.


  Nezarethaneye kütüphane

VAN Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alınan çocuklar için nezarethanede kütüphane oluşturuldu.


  Kar üstünde duâ edip, köye imam istediler

KARS’IN Arpaçay ilçesine bağlı Kıraç köyü halkı, üç yıldan beri köyde imam olmadığını belirterek köye imam atanması için kar üzerinde duâ etti.


  Mevsimin ilk bademi toplanmaya başlandı

MUĞLA’NIN Datça ilçesinde üreticiler, mevsimin ilk bademini topluyor. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Türkiye’de en iyi bademin Datça’da yetiştiğini söyledi.


  Ateşte acı kahve kültürünü sürdürüyor

ŞANLIURFA’DA bazı köylerdeki aileler, ateşte geleneksel yöntemlerle hazırlanan yöresel içeceklerden “Mırra” (acı kahve) kültürünü devam ettirmeye çalışıyor.


  Sadakatsizlik resmen aptal işi!

Sadakatsİz erkeklerin IQ seviyelerinin eşlerini aldatmayanlardan düşük olduğu ortaya çıktı.


  Sigara hançer gibi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurhan Köksal, sigaranın birçok hastalığın en önemli etkeni olduğunu söyledi.


  ÖTV’DE DÜNYADA 4. SIRADAYIZ

Türkİye’de Ocak 2010’dan itibaren maktu vergi 2,65 lira olurken, oransal vergi tüketici fiyatının yüzde 63’ü oldu. Tütün fonu vergisi kaldırıldı ve şu anda Türkiye sigara üzerinde dünyada en yüksek ÖTV olan 14’ncü, en çok tütün kullanan 16 ülke arasında en yüksek ÖTV olan 2. ülke konumunda.


  Bakır işlemeciliği teknolojiye yenildi

BakIr işlemeciliği teknolojiye yenik düşerken, Erzincan’da sayıları azalan bakır ustaları, bu san’atı tekrar canlandırmaya çalışıyor.


  Alkolik sürücüye ibretlik ceza

Kanada’nIn Nova Scotia eyaletinde hakim, 23. kez alkollü araç kullanma suçundan karşısına gelen sürücüye 8,5 yıl hapis ve ömür boyu araç kullanmama cezası verdi. Dartmouth şehri sakinlerinden Terry Naugle (52) için Mahkeme Hakimi Frank Hoskins, 8,5 yıl hapis cezası ile ömür boyu araç kullanmama cezası verdi.


  Eyüp Sultan’ın döşemesi anketle belirlendi

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı ve Fahri Korutürk Caddesi’ni yeniliyor.


  Gül gibi çay!

Gül ve Gül Ürünleri Satış Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan, gül çiçeğinden farklı alanlarda üretim yapmayı planladıklarını kaydederek, gül çiçeğini ayrıştırdıktan sonra gül çayı olarak kullanmayı planladıklarını bildirdi.


  Cepler, hastalık yayıyor

SağlIk çalışanlarının cep telefonlarının, birçok hastalığa sebep olan mikroorganizmaların hastane ortamından evlere ve sosyal hayat ortamlarına yayılmasına sebep olduğu bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl