02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

THY’nin Bolonya seferleri başladı

TÜRK Hava Yollarının (THY) İstanbul’dan İtalya’nın Bolonya şehrine düzenlediği seferlere başlandı. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bugün ilk uçuşu gerçekleşen Bolonya seferleri, karşılıklı olarak haftada 7 gün yapılacağı belirtildi.



İhracatta yüzde 20 artış

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Şubat ayında ihracat, 2009 yılının aynı ayına göre yüzde 20,34 artışla 8 milyar 227 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.



GAP’ta seracılık gelişiyor

Şanlıurfa’da jeotermal enerjiyle ısıtılan seralarda, 2010 yılında 2 milyon dolarlık domates ihracatı hedefleniyor.



Egeliler en çok konuta, en az eğitime harcadı

ÜLKE genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 14,2’sini gerçekleştirerek, bu konuda İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan Ege Bölgesinde hane halkları en fazla bütçeyi konut ile gıda ve gazlı içeceklere ayırırken, en az harcama eğitime yapıldı.



Şili depremi, bakır fiyatlarını yükseltti

DÜNYANIN en büyük bakır üreticisi Şili’yi vuran 8,8’lik deprem, bakır fiyatlarını 11 ayın en yükseğine taşıdı. Mayıs teslimi bakırın fiyatı, yüzde 6,2 (20,3 sent) artıp libre başına 3,4870 dolara kadar yükseldi.



Bursa, gıda sektöründe de iddialı

OTOMOTİVİN kalbinin attığı ve tekstilin merkezi olarak nitelendirilen Bursa, dondurulmuş ürünler başta olmak üzere, gıda sektöründe de adından söz ettiriyor.



Üretici-market fiyat farkı yüzde 316’ları buldu

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Şubat ayında marketlerde fiyatı en çok artan gıda ürünün yeşil fasulye, en çok düşen ürünün ise havuç olduğunu bildirdi.



Kenton, 2010’a yeni puding serisiyle girdi

KENTON, 2010’a yüzde 100 doğal meyve ve fıstık taneleri içeren yepyeni puding serisi Kenton Selection’la merhaba dedi. Çikolatalı Portakal Kabuklu, Antep Fıstıklı Sakız Aromalı ve Frenk Üzümlü Ahududu Aromalı puding çeşitleriyle, toz tatlı kategorisinde yeni bir trend oluşturan Kenton Selection, damaklarında unutulmaz tatlar bırakacak.



Geliri az olana günlük TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, asgari ücret

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, asgari ücret ve altında gelir elde eden her kişiye günlük 25 litre suyun bedava verilmesi gerektiğini belirtti.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl