06 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Neill: Süper Lig çok kaliteli

GALATASARAY'IN Avustralyalı defans oyuncusu Lucas Neill, Türkiye'nin kaliteli bir lige sahip olduğunu söyledi.

Lucas Neill, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray dergisinin Mart sayısında yer alan röportajında, Avustralya'daki İtalyan, Hırvat etkisi gibi Türk etkisinin de bulunduğunu ve bu nedenle çocukluğundan itibaren Türk futbolu ve tarihiyle ilgili bilgileri bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi: ''İtalyan ligi olsun, Türk ligi olsun önemli maçlardan haberimiz oluyordu. Ayrıca Blackburn Rovers'da Gençlerbirliği'ne karşı UEFA Kupası maçı oynadım ve o dönem çok teknik bir takımla karşılaşmıştık. Beş sene boyunca Graeme Sonunes ve Tugay Kerimoğlu ile defalarca Türkiye ligini konuştuk. Şimdi buradayım ve o kaliteyi görüyorum. Gerçekten çok teknik bir lig. Sürat olarak Premiere Lig kadar hızlı değil. Bana anlatılanlarla, şu an yaşadıklarım arasında çok büyük fark yok. Taraftarlar takımlarına çok bağlılar. Bana söylenildiği gibi kaliteli bir ligdeyim.''

TEKLİF ALINCA HEYECANLANDIM

Sezon başında Galatasaray'dan kendisine transfer teklif geldiğinde heyecanlandığını, ancak çocuklarının henüz küçük olmaları nedeniyle bu transferin gerçekleşmediğini anlatan Neill, ''Galatasaray'a gelmek için kimseye sormaya veya kimsenin telkinine ihtiyaç duymazsınız. Ama çocuklarım çok küçüktü. Aynı teklif Ocak ayında da gelince kabul ettim. Burada değinilmesi gereken, Galatasaray gibi bir kulübün ilk kez kapıyı çalması. Burada olmamda en çok bu etkili oldu. Galatasaray, Avrupa'nın en iyi takımlarından. Galatasaray dışında, Türkiye güzel, iklimi çok elverişli ve güvenli bir ülke. Hem kendimin, hem de ailemin keyifle yaşayabileceği bir ülke diye düşündüm. Şu ana kadar da yanılmadığımı görüyorum'' ifadelerini kullandı.

G.SARAY'DA BIRAKMAK İSTERİM

Neill, vatandaşı Harry Kewell'ın iyi bir arkadaşı olduğunu dile getirirken, ''Kewell çok iyi bir profesyonel. Antrenmanlarda çok iyi çalışır. Ben de aynı şekilde antrenmanlara çok önem veririm. Çünkü kaybetmekten nefret eden bir insanım. Bu duygu ikimizde de var. Hatta bu duygu tüm takımda var. Bunda Frank Rijkaard'ın etkisi çok büyük'' şeklinde görüş belirtti. İçindeki futbol sevgisine de dikkati çeken Avustralyalı oyuncu, kariyerini Galatasaray'da sürdürme isteğini aktarırken, ''Futbol benim hayatım ve bu oyun benim içimde var. Futbolu bıraktıktan sonra da yapacağım işin içinde futbol olacaktır. Şu anda ise Galatasaray'la 1,5 yıllık kontratım var. Eğer vücudum müsade eder, yönetim de benimle devam etmek isterse, İstanbul'daki hayatım sürebilir'' diye görüşlerini aktardı.

G.SARAY ÜST DÜZEYDE

Lucas Neill, Galatasaray'da kulüp organizasyonuna övgülerde bulunurken, sözlerini şöyle tamamladı: ''Galatasaray'ın kulüp organizasyonu olarak çok üst düzeyde olduğunu gördüm. Çünkü 20 milyon taraftarı olan bir kulübü yönetmek hiç kolay değil. Kişisel bazda başkanımız Adnan Polat ve Haldun Üstünel'den bahsetmek istiyorum. Gerçekten işlerini çok iyi yaptıklarını düşünüyorum. Galatasaray'da olmamın en büyük sebebi Haldun Bey'dir. Ben Galatasaray'a gelince bir aile ortamıyla karşılaştım. Biz, sahaya çıkıyoruz ve göz önündeyiz. Fakat biz sahaya çıkana kadar, bizim için çalışan insanlar var ve herkes Galatasaray'ın başarısını istiyor. Bunu hissedebiliyorsunuz. Bir noktada herkes bu başarıyı paylaşıyor. Kimse ön plana çıkma peşinde değil. Bu yüzden Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulübü.''

06.03.2010


 

Trabzonspor Avni Aker'de G.Birliği'ni konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de son 3 haftayı beraberlikle kapatarak 6 puan kaybeden Trabzonspor, bugün sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek çıkışa geçmek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ligin ikinci yarısında art arda maçlar kazandıklarını ancak son 3 maçta iyi futbol sergilemelerine rağmen berabere kalarak puan kaybettiklerini kaydetti. Gençlerbirliği maçıyla çıkışa geçmek istediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, ''Ligde her takım puan kaybedebiliyor. İyi bir galibiyet serisiyle ligde daha farklı bir yere gelebiliriz. Bu nedenle ilk olarak önümüzdeki Gençlerbirliği maçını kazanmak istiyoruz'' dedi. Bordo-mavili takımda uzun süredir sakatlıkları bulunan Yattara ve Tayfun'un haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. Karadeniz ekibinin bugünkü karşılaşmaya Onur, Ömer, Egemen, Giray, Cale, Serkan, Colman, Selçuk, Engin (Gabriç), Alanzinho ve Umut.

06.03.2010


 

Potada G.Saray-Efes derbisi yarın oynanacak

BEKO Basketbol Ligi'nin 21. haftası Galatasaray Cafe Crown ve Efes Pilsen arasında oynanacak olan derbi mücadelesine sahne olacak. Ligin iki güçlü ekibi, Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 85. kez karşı karşıya gelecekler.

7 Mart Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu derbi heyecanına sahne olacak. Ligin iki güçlü ekibi Pazar günü 85. maçlarını yapmak üzere karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar iki takım 78'i lig maçı olmak üzere 1 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ve 5 kez de Türkiye Kupası'nda mücadele ettiler. İki kulüp arasında yaşanan çekişmede Efes Pilsen 60'ı lig maçı toplamda 66 galibiyet ile rakibine karşı üstünlük kurdu. Kupa karşılaşmalarında henüz galibiyeti bulunmayan Galatasaray Cafe Crown ise ligde 18 kez galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray Cafe Crown'ın 6252 sayısına karşılık Efes Pilsen rakip potada 6909 sayı üretti. Sarı - kırmızılı takım ile lacivert - beyazlı ekip 1981-82 ve 1983-84 sezonlarında statüden dolayı hiç karşı karşıya gelmedi.

06.03.2010


 

5. Runtalya Maratonu 7 Mart'ta koşulacak

ANTALYA'NIN en önemli spor etkinliklerinden biri olan uluslararası Runtalya Maratonu 7 Mart Pazar günü 5. kez koşulacak. Runtalya Maratonu Türkiye Direktörü Rcep Yavuz, organizasyonun bu yıl 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometre koşusu, halk koşusu ve minik adımlar maratonu olmak üzere 5 farklı kategoride gerçekleşeceğini belirtti.

Yavuz, aynı gün koşulacak Özdilekpark Halk Koşusu için şu ana kadar 4 bin 500 kişinin kaydını yaptırdığını, turizmle sporu birleştirerek kış aylarına canlılık kazandıran organizasyonda Antalya ve civarındaki 40 otelin Runtalya'da koşacak sporcular ve yakınları tarafından doldurulduğunu kaydetti.

06.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

14.00 Sivasspor-İstanbul B. Belediye (Sivas 4 Eylül)

14.00 Kasımpaşa-Kayseri (Recep Tayyip Erdoğan)

15.00 Diyarbakırspor-Bursaspor (Diyarbakır Atatürk)

19.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği (Hüseyin Avni Aker)

7 Mart Pazar:

14.00 Ankaragücü-Gaziantepspor (Yenikent ASAŞ)

14.00 Manisaspor-Denizlispor (Manisa 19 Mayıs)

19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor (Şükrü Saracoğlu)

8 Mart Pazartesi:

20.00 Eskişehir-Galatasaray (Eskişehir Atatürk)

06.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

13.30 Giresunspor-Boluspor (Giresun Atatürk)

7 Mart Pazar:

13.30 Kayseri Erciyes-Çaykur Rize (Spor Kompleksi)

13.30 Gaziantep B.Belediye-Kocaelispor (GASKİ)

13.30 Altay-Hacettepe (İzmir Alsancak)

13.30 Dardanelspor-Mersin İd. (Çanakkale 18 Mart)

13.30 Kartalspor-Kardemir Karabükspor (Kartal İlçe)

13.30 Bucaspor-Orduspor (Yeni Buca)

13.30 Samsunspor-Adanaspor (Samsun 19 Mayıs)

8 Mart Pazartesi:

20.00 Konyaspor-Karşıyaka (Konya Atatürk)

06.03.2010


 

Avrupa'ya veda eden Efes hakemleri suçladı

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu 5. hafta maçında İspanya'nın Real Madrid takımına 77-75 yenilerek, gruptan çıkma şansını yitiren Efes Pilsen'in genel menajeri Engin Özerhun, ikinci periyotta Real Madrid'in dış şutlarına engel olamayınca mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Özerhun,yaptığı açıklamada, Real Madrid karşısında özellikle ikinci periyotta hatalar yaptıklarını belirterek, ''İkinci periyotta Real Madrid'i özellikle dışardan iyi savunamayıp, dış şutlara engel olamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Real Madrid gibi bir takım karşısında 15 sayı geriye düştükten sonra bunu çevirmek kolay olmuyor'' dedi. Maçtan önce, karşılaşmanın hakem üçlüsünün bu karşılaşma için yeterli olmadığını söylediklerini anlatan Engin Özerhun, şöyle devam etti: ''Hakem hatalarını mazeret olarak göstermek istemiyoruz, ama maçtan önce kamuoyu da hakemler hakkında bizim gibi düşünüyordu. Hakem üçlüsü karşılaşmada bariz ve basit hatalar yaptı.'' Engin Özerhun, Avrupa Ligi'nde bu sezon istedikleri sonuçları alamadıklarını ifade ederek, ''İlk turda da son maçta Lietuvus Rytas'ın Unicaja Malaga'ya yenilmesiyle 'Top 16'ya kalmıştık. Ama beklemediğimiz bir şekilde elendik'' dedi.

06.03.2010


 

MEHMET OKUR COŞTU

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın deplasmanda Phoenix Suns'ı 116-108 yendiği maçta milli basketbolcu Mehmet Okur 24 sayı attı.

Phoenix'teki US Airways Center'da oynanan maçta 31 dakika sahada kalan Okur, maçı 24 sayı 6 ribauntla tamamladı. Okur, serbest atışlarda 10'da 8, 3 sayılık atışlarda da 4'te 2 isabet sağladı. Utah'da Deron Williams 27 sayı 9 asistle takımına büyük katkıda bulundu. Carlos Boozer da 15 sayı, 15 ribauntla ''double-double'' yaptı. Phoenix'de 30 sayı kaydeden Amare Stoudemire sahanın en skorer ismi oldu. Suns'da Jason Richardson 22 sayı, 7 ribaunt, Grant Hill 17 sayı, 7 ribaunt ile oynadı. Phoenix maçın ilk çeyreğini 34-24, ilk devreyi 57-49 önde kapadı. Suns 3. çeyreğe de 86-75 üstünlükle girdi. 4. çeyrekte 41 sayı atan Utah, maçı 116-108 kazandı.

06.03.2010


 

Fenerbahçeli voleybolcular 4'lü finallerin kapısını çaldı

INDESIT Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Rus rakibi Zarechie Odintsovo'yu deplasmanda 3-0 yenerek, dörtlü final için büyük bir adım atan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, sarı-lacivertli kulübün gururu oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Rus rakibi ile yaptığı maçla birlikte bu sezon çıktığı toplam 9 maçın 8'ini 3-0'lık skorlarla kazanan, sadece (C) Grubu'nda İstanbul'da oynadığı Dinamo Moskova maçında 3-2'lik galibiyetle 2 set veren sarı-lacivertli bayanlar, bu aşamaya kadar önemli bir başarı gösterdi. Zarechie Odintsovo ile yapacağı rövanş maçı ve hedeflediği final için ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyan Fenerbahçe Acıbadem, 2009-2010 sezonunda sarı-lacivertli kulübe büyük bir sevinç yaşatıyor. Fenerbahçe Kulübü'nün voleybol şubesinden sorumlu yöneticisi Hakan Dinçay, voleybol takımlarının sadece camialarına değil, Türkiye'ye için gurur veren bir başarı sergilediğini kaydederek, ''İnşallah dörtlü finallere gidip, kupayı getirmek istiyoruz. Hepimiz inanmış durumdayız. Takımımız bu başarıyı hak ediyor'' dedi. Öte yandan dünyanın önde gelen spor doktorlarından Dr. Müller Wohlfahrt, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın davetlisi olarak bugün Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın maçını izlemek için İstanbul'a geliyor.

06.03.2010


 

Aziz Yıldırım ifade verdi

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''sahte çürük raporu'' şebekesiyle ilgili ifade vermek üzere geldiği emniyetten ayrıldı.

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünde yaklaşık bir saat kalan Yıldırım'ın ifadesine başvurulmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden ayrıldığı bildirildi. Bu arada, Aziz Yıldırım'ın avukatı Umut Yaşar yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderek yürütülmekte olan bir soruşturma dosyası ile ilgili olarak ''mağdur müşteki'' sıfatıyla bilgi verdiğini belirtti.

06.03.2010


 

Portekizliler, millî takımın ‘bıyık’ bırakmasını istiyor

PORTEKİZLİLER, Güney Afrika'daki 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'na katılacak Portekiz Milli Takımı'nın bıyık bırakması için kampanya başlattı.

İnternetteki sosyal iletişim ağı facebook aracılığıyla başlatılan kampanya, geçtiğimiz Çarşamba günü Portekiz ile Çin arasında oynanan özel maça da yansıdı. ''Dünya Kupası'nda bıyıklı milli takım istiyoruz'' yazılı bir pankart açan bir grup Portekizli taraftar, ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun takma bıyıklı bir imajını da kullandı. Dünya Kupası'nı bir festival olarak gören ve bunu en eğlenceli şekilde geçirmek için milli futbolculara ''bıyık bırakın'' çağrısında bulunan Portekizliler, kendilerinin de futbolculara destek vererek, Dünya Kupası süresince bıyık bırakacaklarını belirttiler. ''Gerçek Portekizli'nin bıyığı vardır'' veya ''Rakiplerimizin konsantrasyonunu sadece bu şekilde kırarız. Yaşasın bıyık'' diye facebookta açıklamalar yapan Portekizli taraftarlar, geçmişte bıyıklı haliyle Portekiz genç milli takımına Dünya Kupası'nı kazandıran ve şu anda Portekiz Milli Takımı'nın teknik direktörü olan Carlos Quieroz'un Güney Afrika'da bıyık bırakması gereken ilk kişi olduğunu savunuyor. Portekiz'in spor gazetelerinden A Bola da, ''bıyık bırakın'' kampanyasına geniş yer ayırarak, ilgi uyandırdı.

06.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl