06 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Büyükelçi Namık Tan Ankara’ya dönüyor

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, oylamanın ardından Türkiye’ye çağrıldı. Tan, “Yarın (bugün) dönüp hükümetimizden gerekli danışmalar neticesinde gerekli talimatlar aldıktan sonra, olayların gelişimine göre buraya nasıl ve ne zaman döneceğimizi göreceksiniz” dedi.


‘ERMENİ AÇILIMI’NA AMERİKAN KİLİDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına yönelik karar tasarısın

Hillary Clinton da oylamadan rahatsız

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, dün Türk Dışişleri Bakanlığı’na gelerek, görüşmelerde bulundu. Burada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’


  Mercan: Obama ağırlığını koyamadı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, oylamanın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Bu oylama başlı başına yanlış bir oylama. Obama yönetimi daha önceden bunu engelleseydi belki daha iyi olurdu.


  KOBİ’ler de “açılım” istiyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin KOBİ açılımı yapması gerektiğini belirtti. Özgenç, yaptığı açıklamada, 2001 yılı krizi ile devam eden bazı sıkıntılardan dolayı binlerce KOBİ’nin işini kaybettiğini ifade ederek, Türkiye’nin bir çok sorununun KOBİ’lere yapılacak ekonomik yaklaşımlarla çözülebileceğini söyledi.


  Sorumlusu Türkiye olmayacak

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini ‘’makul bulmadığını ve esefle karşıladığını’’ belirterek, ‘’Kararın Türk halkı nezdinde hiçbir itibarı bulunmamaktadır. Bu oylamanın her alanda neden olabileceği olumsuz sonuçların sorumlusu Türkiye olmayacaktır’’ dedi.


  ŞAHİN: SOYKIRIM İDDİALARI YALAMA OLDU

Roma’da resmî temaslarda bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:


  Hükümet: Tasarıyı kınıyoruz

Hükümet açıklamasında, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde, Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesine ilişkin olarak, ‘’Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz’’ denildi.


  ‘UMARIM BU HATADAN BİR AN EVVEL DÖNÜLÜR’

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, onaylanan Ermeni tasarısıyla ilgili olarak, herkesin dünya barışı ve Türkiye'nin dünya barışına olan katkısını değerlendirmesi gerektiğini belirtti ve "bu hatadan bir an evvel dönülmesini" ümit ettiğini söyledi.


  e-Fatura dönemi başlıyor

Elektronİk fatura ilk aşamada anonim ve limited şirketlerde uygulamaya konuluyor. Maliye Bakanlığı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik fatura uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Tebliğe göre, e-Fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip olacak.


  STK’lardan CHP’ye çarşaf yırtma tepkisi

Mersin’de çarşafları yırtan CHP’lilere Eğitim-Bir Sen ve Türk Diyanet-Sen’den de tepki geldi. Türk Diyanet Vakıf Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, başörtüsü ve çarşaf giyen insanlara büyük haksızlık yapıldığını vurgulayarak, “Bugün çarşafı yırtarak rencide ettiğiniz analarımız dün ülkemizin kurtuluş mücadelesinde canlarını feda ederek vatan, bayrak ve devletimizin bekası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlardır” dedi.


  TÜSİAD: Kıbrıs’ta çözümü önemsiyoruz

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Kıbrıs sorununun günümüzün çözülmemiş en eski problemlerinden biri olduğunu ifade ederek, Kıbrıs çözüm sürecinin devam etmesini çok önemsediklerini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde iş dünyasının desteğini vermek üzere geldiklerini açıklayan Boyner, siyasî ve ekonomi alanında neler yapabileceğini değerlendireceklerini ifade etti.


  TÜRK ASKERİ ADEN KÖRFEZİ’NE UĞURLANDI


  Nabucco Projesi TBMM'de onaylandı


  Habur Sınır Kapısı 3 gün kapalı


  Hurdacıda 52 dinamit lokumu bulundu


  En yüksek tüketici enflasyonu Türkiye’de


  KIRMIZI ETTE SIKINTIMIZ YOK

ET ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, ‘kırmızı et fiyatlarında artış oluyor’ şeklindeki yayınların maksatlı ve spekülasyon olduğunu belirterek, fiyatlarda bir hafta içinde yüzde 5’e varan düşüşler olduğunu söyledi.


  Yazı işleri çalışanları yemekte buluştu

YENİ Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, gazetenin kuruluşunun 41. yılı dolayısıyla Yazı İşleri çalışanlarına özel bir yemek verdi.


  Almanya’da İslâm konferansı hazırlığı


  Rasathaneden halk günü dâveti


  Belediyeler ticarî menfaat beklemesin


  Çanakkale’de evleri su bastı


  Özel Müteahhitler kayıt altına alınacak


  Mescid, Havra ve Kilise yan yana

Osmanlı’da hoşgörüyü, diğer dinleri kucaklama anlayışını vurgulamak için; cami, havra ve kilisenin yıllarca yan yana olduğu örnek verilir.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl